Šta je novo?

LAN igre preko modema?

MrSa

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Ako se dobro secam, postojao je neki stos da se prvo poveze preko modema, podesiti neke stvari i igra prepoznaje vezu kao lan, pa je moguce je igrati i igre koje nemaju podrsku za igranju preko modema. Da li neko zna da li je ovo moguce, i da mi pomogne kako da izvrsim ceo postupak?

Imaš na klanrur-u uputstvo kako da to uradiš za UT (detaljno uputstvo) pa pogledaj tamo.

Instaliras Dial-up server pod npr 98-com,i cekas da te ortak zove ,pogledas posto te je pozvao na winipcfg svoj ip,zoves ga na mobilni ,kazes mu i on ucuka u igru( sve to ako njegova igra ne moze da nadje tvoj server).

Kada instaliras dilaup server ortak te poziva preko dial up konekcije. Kao za internet.
Igre se uglavnom nadju i bez IPa....bar ovo sto sam ja igrao/video....

E pa ne bash sve,bar one koje sam ja igrao.

Start > Settings > Control Panel > Network Connections > Create a new connection > (od 4 ponudjenje opcije biras poslednju) Set Up An Advanced connection > Accept incoming connections > Stikliras kucicu ispred tvog modema > Do not allow virtual private connections > Sada ides na Add... Za User Name Full name Pasword kucas ime ortaka pa OK. I obrati paznju da samo tvoj ortak bude stikliran na listi. > Ovde Proveri na Proportis od TCP/IP da li je stikliran Assign TCP/ip addresses automatically using DHCP > FINISH
Imas novu ikonicu u prozoru Network Connections "Incoming Connections" Desni klik na nju pa Properties i stikliraj polje "Allow others to make private connections to my computer by tunneling through the internet or network. potvrdi sve sa OK Sada ostaje da sacekas ortaka da te pozove i da startujes igru.

da ti ustedim vremena i dam prijateljski savet, igranje preko modema je obicno jako tesko izvodljivo... ako vam se centrale i modemi ne poklope skroz na skroz nema nista od toga... lepo sedite u neku igraonu i oplevite nesto... :)

probao sam, zato ti kazem da te postedim muka i razocarenja...

Vrh Dno