Šta je novo?

Lampica radi, ali flopy NE!!!!!!!!!!!

pavlovicboyan

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2003
Poena
601
Please HELP!
Flopy je skroz odlepio- ne cita diskove, lampica gori sve vreme i izgleda kao da sve vreme radi, a sistem ga nekad prepozna, a nekad ne! Pri podizanju sistema, samo pretrci preko njega i ne vidi ga. Prikljucio sam ga na drugi kompjuter i tamo je odlicno radio. Procitao sam sve sto je bilo o tome, flopy je prikljucen na primarni, nije slave, nije previse pritegnut. Kada konektor okrenem za 180 stepeni, ni lampica ne radi. Mislim da je zbog toga sto je bio stalno prikljucen, predhodni flopy pregoreo, pa ovaj vadim iz PC-a. Cak sam reinstalirao XP sa bootabilnog diska, i updateovao Bios, ali ne vredi! Procesor je Atlon XP, ploca je Gigabyte GA-7VRX, a flopy je neki sklepan u Maleziji.
H E L P!

ako cas radi, cas ne onda je crkao...

ako nikad ne radi, a lampica gori non stop, samo obrni data kabl

Miroslav je napisao(la):
ako cas radi, cas ne onda je crkao...

ako nikad ne radi, a lampica gori non stop, samo obrni data kabl

Hvala ti na tako brzom odgovoru, ali objasni mi sta je data kabl? Ako je to onaj koji povezuje flopy sa maticnom plocom, to sam vec probao i ne radi!

Mislim i da znam gde si ga kupio.
Ma i da nije crko, baci ga svejedno 🙂

morbius je napisao(la):
Mislim i da znam gde si ga kupio.
Ma i da nije crko, baci ga svejedno 🙂

Ma fora je u tome sto NIJE crko! Evo, upravo sam prikljucio flopu mog druga, ni on ne radi, a kod njega je radio!!!

Otisho ti data kabl!!! :beat:
Zameni ga!!! cheers

:happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

pavlovicboyan je napisao(la):
...
Ma fora je u tome sto NIJE crko! Evo, upravo sam prikljucio flopu mog druga, ni on ne radi, a kod njega je radio!!!

Meni se dešavalo na nekim Neo kućištima da flopi zeza, kao da je pravio nekakav kratki spoj sa kućištem. Stavim ga pored kućišta i sve radi, onda ga prišrafim unutra i on ne radi 😉 Probaj tako pa ako je to uzrok onda se igraj malo sa položajem flopija.
U svakom slučaju, lampica ne sme da svetli sve vreme.

stefan je napisao(la):
...

Meni se dešavalo na nekim Neo kućištima da flopi zeza, kao da je pravio nekakav kratki spoj sa kućištem. Stavim ga pored kućišta i sve radi, onda ga prišrafim unutra i on ne radi 😉 Probaj tako pa ako je to uzrok onda se igraj malo sa položajem flopija.
U svakom slučaju, lampica ne sme da svetli sve vreme.

Kupio sam novi kabl- OPET NE RADI!
Ne radi ni van kucista, a lampica svetli sve vreme, i flopy zuji!
Ovo postaje frustrirajuce!!!!!

A jesi li proverio da kabl nije obrnut I na ploči I na flopiju?

E, pa , mislim da ti je otisho konektor na plochi, ali pod uslov da ti je FDD ispravan,kao shto mislim da jeste!!
Moguce da te i napajanje za FDD zeza ( ta grana )!!!
Mislim da je jedno od ova dva reshenje,...mada nisam expert :mrgreen: !!

Pazi Ovamo !!!!

OBRNI KONEKTOR sa 180 stepeni ,

na matricnoj ploci ili na drajvu !! Pin 1 ti je na suprotnoj strani.

Samo to !

Re: Pazi Ovamo !!!!

zormanic je napisao(la):
OBRNI KONEKTOR sa 180 stepeni ,

na matricnoj ploci ili na drajvu !! Pin 1 ti je na suprotnoj strani.

Samo to !

pavlovicboyan

"Kada konektor okrenem za 180 stepeni, ni lampica ne radi"

Mozda nije dobro krenuo!!! :beat:

:happy:

Ma dešavalo mi se, ali do sada nisam uspeo da pregorim kontroler na ploči. Možda je tebi uspelo.

1. Probaj tvoj flopy sa tvojim kablom kod nekoga.

2. Probaj nečiji flopy kod tebe sa njegovim kablom.

Zavisno od rezultata traži šta ne radi.

Imaš samo 8 kombinacija da probaš.

srećno.

Ja sam imao identican problem kao ti i zamalo da kupim nov Flopy. I nesto sam otvarao kuciste, i slucano primetio kako je kabal u ploci za milimetar istaknut na jednom cosku!!! (inace diskete nisu mogle da se formatiraju i citaju izgledalo je kao da su sve diskete crkle). Normalno utakao sam kabal malo bolje i sve je proradilo.
Aj ovo ne moze da skodi, a ako ne skodi onda koristi...MOLIM LEPO! :wave;

zormanic je napisao(la):
Ma dešavalo mi se, ali do sada nisam uspeo da pregorim kontroler na ploči. Možda je tebi uspelo.

srećno.
A pazite sad moj slucaj:
Flopi radi samo pri boot-u, tj. mozes da podignes sistem u Dos, a Linux i win kombinacije mi prijave kao :"Disk is not formatted.Do you want to format it now?", bez obzira koju disketu ubacio.

zormanic je napisao(la):

srećno.

1. Ova kombinacija super radi, i sve je uredu.
2. Ovo ne radi i ponasa se kao i moj flopy.
Konektor ne ploci je nemoguce pogresno utaci, jer postoji jezicak koji omogucava povezivanje samo na jedan nacin, a probao sam da okrenem kabal na flopy-u i nista. Sa novim napajanjem ne radi, tako da verovatno nije grana napajanja. Verovatno je otisao taj "kontroler". Neka mi neko kaze sta je to i kako da zamenim taj deo???
Moguce je da je otisao konektor na ploci- da li se to moze popraviti???
Sta mislite, da li mogu na neki nacin, preko nekog dzeka ili tako necega, da prikljucim flopy kao slave na kablu za hdd ili cd-rom, da li takvo cudo uopste postoji?
Hvala svima za ucesce u ovoj zavrzlami!!!

...
1. Ova kombinacija super radi, i sve je uredu.

Tvoj FDD je OK, tvoj kabl je OK.

...

2. Ovo ne radi i ponasa se kao i moj flopy.
Konektor ne ploci je nemoguce pogresno utaci, jer postoji jezicak koji omogucava povezivanje samo na jedan nacin, a probao sam da okrenem kabal na flopy-u i nista. Sa novim napajanjem ne radi, tako da verovatno nije grana napajanja. Verovatno je otisao taj "kontroler". Neka mi neko kaze sta je to i kako da zamenim taj deo???
Moguce je da je otisao konektor na ploci- da li se to moze popraviti???
Sta mislite, da li mogu na neki nacin, preko nekog dzeka ili tako necega, da prikljucim flopy kao slave na kablu za hdd ili cd-rom, da li takvo cudo uopste postoji?
Hvala svima za ucesce u ovoj zavrzlami!!!

Taj deo se ne menja, menja se maticna ploca ili potrazi po oglasima i servisima PCI I/O kontroler sa IDE i flopy kontrolerom.

Ne cackaj po HDD kontrolerima i njihovim kablovima.

zormanic je napisao(la):
...

Taj deo se ne menja, menja se maticna ploca ili potrazi po oglasima i servisima PCI I/O kontroler sa IDE i flopy kontrolerom.

Ne cackaj po HDD kontrolerima i njihovim kablovima.

A pazite sad ovo!
Odneo sam komp u servis, i kazu da je ploca OK, da je FDD OK, da su kablovi OK, a sve zajedno nije OK!
Kazu da ovako nesto nikad nisu videli!
Hvala svima, jos jednom, krobacu sa tim kontrilerom!

Nazad
Vrh Dno