Šta je novo?

lako pitanje

boom-tras

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2004
Poena
604
Hocu da instaliram XP na skroz prazan hard....e sada da li prvo moram da instaliram win98, pa iz njega XP....ili mogu iz dosa odmah da instaliram XP..... 😳
hvala na razumevanju
sta cu kad sam 😕

boom-tras je napisao(la):
Hocu da instaliram XP na skroz prazan hard....e sada da li prvo moram da instaliram win98, pa iz njega XP....ili mogu iz dosa odmah da instaliram XP..... 😳
hvala na razumevanju
sta cu kad sam 😕

Naravno da mozes da instaliras XP na prazan hard.
A to je i bolje od ugrade-a sa 9x/me.
Pozdrav,
Sasha

Izvinjavam se ako smaram sada............znaci samo pokrenem instalacioni disk XP iz dosa i to je to.... type;

Izvinjavam se ako smaram sada............znaci samo pokrenem instalacioni disk XP iz dosa i to je to.... type;

Jos lakse od toga, jer ti cak ni ne treba dos.
U BIOS-u podesis da ti se prvo butuje cd
(first boot device - cd), a ne hard disk,
zatim ubacis instalacioni cd xp-a i ...

... a instalacioni CD treba da je bootabilan ...

A ako nemas kojim slucajem boot-abilni disk onda cuvenih 6 instalacionih disketa...

Ili obicna StartUp disketa iz 98/ME, pa pokrenes SmartDrv iz Win9x/ME instalacije, pa XP setup startovanjem WinNT iz i386 direktorijuma...

Kad smo vec tu da postavim ja jos jedno lako pitanjce.......imam 98,a hocu XP........kako da prtvorim fat32 u ntfs........jel to moze sa onim fdisk-om...... 😱

Kad smo vec tu da postavim ja jos jedno lako pitanjce.......imam 98,a hocu XP........kako da prtvorim fat32 u ntfs........jel to moze sa onim fdisk-om...... 😱

To mozes da uradis i iz instalacije XP-a.

Nazad
Vrh Dno