Šta je novo?

Lajsna :)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
To je pravi nacin da se opise prsnuce mog XP-a starog ~8 meseci 🙂

Pa kako se to desilo? Nemam dve blage 🙂
Crtao sam nesto u Corelu X3 kad je odjednom iskocila poruka da je explorer.exe iz nepoznatih razloga pukao. Odjednom je usledio refresh ekrana a rezultat se vidi u shotovima 😡

Nema mu pomoci - registry recovery, clean, resetovanje fontova, tema, kopiranje drugih fontova, setovanja, reinstall, trte-mrte... mrka kapa :wall:

Ajde sto cu morati da ga instaliram from scratch - jel ima neko pribliznu ideju sta mu bi? Mislim, radio je kao sat, nijedan Error u Event Viewer-u, uredno ciscen i odrzavan, particije defragmentovane i puf! 🙂

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    90.5 KB · Pregleda: 262
  • 2.webp
    2.webp
    109.5 KB · Pregleda: 224
  • 3.webp
    3.webp
    149.3 KB · Pregleda: 292
Glupo pitanje... ali jesu ispravni HDD i memorija?

Naravno 🙂

Vista transformation pack ili ubachen skin?

Uf sto svi napadate taj transformaton pack
ja sam ga koristio godinu dana bez ikakvih problema 😀

lol,ceo win ti se enkriptovao😀

Kutija, jesi probao repair windowsa?

Nešto ti se očigledno desilo sa registry-jem. Zato sam te pitao da li si siguran da su mem i HDD ispravni.

Već si proverio da li imaš fontove u Fonts folderu, a jesi proverio šta imaš u HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Microsoft -> Windows NT -> Fonts? Moguće da si izgubio ceo taj registry key (dešava se ponekad 😛).

Repair ne pomaze, registry je cist ko suza, sve je tu (bekap vracen, ne pomaze). Fontovi su tu svi od reda.

Ko jos koristi system restore?

Repair ne pomaze, registry je cist ko suza, sve je tu (bekap vracen, ne pomaze). Fontovi su tu svi od reda.

Ko jos koristi system restore?

Šta ćeš... gremlini.

Da, ko još koristi system restore? To je prvo šta isključim kada instaliram windows. Mada.... takođe radim u *nixu pod root nalogom (tj imam svoj nalog, ali odma` radim sudo su 😛 ) tako da nisam baš dobar primer. 😛

Poslednja izmena:
Znam sta je!

MATRIX! :d:d:d

Sad rizikujem da ispadnem glup, ali... sa onih slika se vidi da win normalno pfikazuje fontove... mislim, pogledaj Start Menu, sve ikone na desktopu, sve lepo pise. Samo je prsao XChat. Jesi probao da reinstaliras to?

Ispao si glup (NHF) 😀
Zasto? Posle restarta, ceo sistem je bio u ovo pisanom CIRILICNOM fontu 😀

kutija tebi bese ono crkla tri harda od po 300GB 😀

Eh, zbog cega se vi zalite, c c c. Pogledajte ovo 😀

Prilozi

• d.webp
    d.webp
    113.5 KB · Pregleda: 190
Poslednja izmena:
Mislim, ne znam kako ocekujete odgovor zasto je prsao Windows. Pa, mislim, to je Windows 🙂

****ga, mene su ucili da u svemu trazim logiku i logicno objasnjenje 😉

Ispao si glup (NHF) 😀
Zasto? Posle restarta, ceo sistem je bio u ovo pisanom CIRILICNOM fontu 😀
Bolje da ispadnem glup nego da ne znam da koristim Windows pa da mi prsne (NHF) :-devil-::-devil-::-devil-:
Eto... neki ljudi su morali posebno da instaliraju "cirilizator" Windows-a, a ti si to dobio bez muke :d:d:d
A razlog tvog problema: Cudni su putevi Win-a. 😀

Igzaktli 🙂
NM, reinstalirao sam sistem (Tiny XP Platinum) i sada je sve ok 🙂

@BigJoe: Ja na winxp-u od nekih godinu dana ne koristim nista od zastita, i nista mi ne 'fali! Nemam ni AV, ni FW, ni anti-spyware, nista... Jedino sto mi konekcija ide preko Linuxa gde je uboden wireless. Naravno ne idem po crack sajtovima (ceo komp mi je na freeware softveru) i imam zadnji security update sa microsoftovog sajta.
Nikada u zivotu nisam imao virus na kompu ili slicno, nikada nisam imao problem tavke prirode. Jedino pre par godina (kada sam visio po crack sajtovima), onda sam imao AV i uhvatio mi je par trojanaca, ali to ni ne racunam.

A inace ne znam sta se svi bune na win, meni je xp sp2 stvarno stabilan i super, od 1 do 10 dobio bi ocenu 8,5. Naravno, ja kada kliknem start -> all programs, imam samo jednu kolonu, a ne po 3,4 kao kod drugih, i ne stavaljam tako neke gluposti kao sto su "vista transformation pack" ili slicne stvari koje cackaju po sistemskim resursima, gushe start up i znatno usporavaju sistem!

Hm, to ti ni cika Bil Gay(ts) ne moze reci. Oce to kod svakog Windowsa, samo od sebe. Pa lepo rece Delimir, ipak je to Windows. Kako uopste mozes da pitas tako nesto?

@Master)D(M1nD
Blago tebi, zivis u ubedjenju da je sve OK 😀

BTW veliki je plus sto ti je server masina na LINUX-u. To doprinosi tvojoj bezbednosti. Ali ja recimo imam 24/7 konekciju sa Win-a XP, naravno up to date bukvalno sve. I desi se po nekad da zapatim nesto. A preporuka jos od pre par godina po netu je iskljucite SR, radi vase sigurnosi...

@BigJoe: Ja na winxp-u od nekih godinu dana ne koristim nista od zastita, i nista mi ne 'fali! Nemam ni AV, ni FW, ni anti-spyware, nista... Jedino sto mi konekcija ide preko Linuxa gde je uboden wireless. Naravno ne idem po crack sajtovima (ceo komp mi je na freeware softveru) i imam zadnji security update sa microsoftovog sajta.
Nikada u zivotu nisam imao virus na kompu ili slicno, nikada nisam imao problem tavke prirode. Jedino pre par godina (kada sam visio po crack sajtovima), onda sam imao AV i uhvatio mi je par trojanaca, ali to ni ne racunam.

A inace ne znam sta se svi bune na win, meni je xp sp2 stvarno stabilan i super, od 1 do 10 dobio bi ocenu 8,5. Naravno, ja kada kliknem start -> all programs, imam samo jednu kolonu, a ne po 3,4 kao kod drugih, i ne stavaljam tako neke gluposti kao sto su "vista transformation pack" ili slicne stvari koje cackaju po sistemskim resursima, gushe start up i znatno usporavaju sistem!

"Sto manje znas, manje patis"

Joseph Stalin

🙂

Nazad
Vrh Dno