Šta je novo?

laicko pitanje

ikoalosaurus

Slavan
Učlanjen(a)
07.05.2009
Poena
495
kupio sam 3 neke cooler master 12ice , long life led, i stavio ih na vratanca od stackera.

2 sam nakacio preko molexa na napajanje a jedan na maticnu.

po defaultu se okrecu na 2000rpm , i preglasne su.

hteo bih sve tri da spustim na 1000rpm.

da li je to moguce izvesti za ove dve koje su preko molexa na napajanju i za ovu jednu koja je prikacena na plochu, i kako ?

:shy:

Poslednja izmena:
Koristim ovaj drugi povežeš ga sa konektorom od cpu i on krade signal broja obrtaja u zavisnosti od temp procesora podesiš na nivo broja obrtaja koji želiš i to je to samo pazi jako ga je teško pozicionirati i kad ga namestiš ako hoćeš promene moraš da otvaraš kućište .

imam jos jedno pitanje.

na plochi iz potpisa imam 5 mesta za fanove , ne racunajuci cpu fan.

na JVSYS i JVSYS1 sam prikljucio 2 ventilatora i oni se okrecu na punoj brzini...
imam jos 3 prikljucka na plochi ali oni su JAUX_FAN , JPWR_FAN i JCHA_FAN

na njih ako prikljucim ovaj treci koji mi je ostao, on nece da se okrece, samo sijaju diode..

postoji li neki nacin da i njega prikacim na plochu , da ne ide na napajanje , pa da mogu da im kontrolisem brzinu.

i bez obzira sto su mi ova dva prikacena na plocu , u speed fanu mi samo ocitava speed 1 od fana 1 a to je valjda cpu fan , za ove ostale tri brzine stoji 0RPM ...ne kapiram zasto ne ocita ova dva ventilatora , da li je potrebno nesto enablovati u biosu ?

zamenio te 3 dvanaestice za sajlent dvanaestice , rade na 1200rpm , necujne , divota 🙂

Nazad
Vrh Dno