Labello
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.02.2017
- Poena
- 695
Nesto me svrbucka dzep da osvezim PC posle 10 godina.
Da li je pravo vreme za to, videcemo.
Na umu imao:
CPU - 5600 / 5600x
MOBO - Gigabyte Elite B550 V2
RAM - Crucial Ballistix 16GB 3600Mhz CL16
Cpu Cooler - Artic Freezer A35
Kupovina KP ili kod nas, zavisno gde je povoljnije. Novo.
Jedino sto me nervira ovde je sto kasnim, i sto sa ovom kupovinom na primer nemam prostora za upgrade, tj. ovo je poslednja AM4 generacija.
AM5 je cool, ali preskupo i ne svidja mi se u kom pravcu ovo sve ide sa cenama.
Alternativa je Intel, vidim da ovaj novi i5 kida, ali gde su 13400F i slicni. Verujem da ce to biti odlicna kupovina ako se saceka. (ne znam kada je planiran izlazak ovih procesora)
U glavi imao recimo taj 13400F i neka B660 ploca, ram isti, DDR4. Budzetno mislim da bi bilo slicno sa gornjom AMD konfiguracijom, ali dobio bih "noviji" komp.
U kom pravcu ide LGA1700 ne znam, nisam nesto pratio da li ce 14ta generacija ici isto ili ide novi chipset.
Treca alternativa je uzeti nesto jeftinije, jer za sada GPU ce mi ostati isti, GTX 970 i monitor Dell 1080p 60hz. (PSU Seasonic G550W Gold, SSD Samsung 850 Evo, Seagate 1TB Hard)
Neka buduca namera je preci na 1440P ili dual 1080p. Hz vidim da je sada in 144, ali ja igram uglavnom World of Warcraft ili RPG igre, tako da mi nije presudan u buducnosti.
Krivo mi je sto ne mogu da nadjem neke krstene 1440p 27" za dual setup.
Sve u svemu, svaka sugestija je dobrodosla, savet i slicno.
Ovo je vise tema za konverzaciju, konsultaciju sa iskusnijim clanovima.
Da li je pravo vreme za to, videcemo.
Na umu imao:
CPU - 5600 / 5600x
MOBO - Gigabyte Elite B550 V2
RAM - Crucial Ballistix 16GB 3600Mhz CL16
Cpu Cooler - Artic Freezer A35
Kupovina KP ili kod nas, zavisno gde je povoljnije. Novo.
Jedino sto me nervira ovde je sto kasnim, i sto sa ovom kupovinom na primer nemam prostora za upgrade, tj. ovo je poslednja AM4 generacija.
AM5 je cool, ali preskupo i ne svidja mi se u kom pravcu ovo sve ide sa cenama.
Alternativa je Intel, vidim da ovaj novi i5 kida, ali gde su 13400F i slicni. Verujem da ce to biti odlicna kupovina ako se saceka. (ne znam kada je planiran izlazak ovih procesora)
U glavi imao recimo taj 13400F i neka B660 ploca, ram isti, DDR4. Budzetno mislim da bi bilo slicno sa gornjom AMD konfiguracijom, ali dobio bih "noviji" komp.
U kom pravcu ide LGA1700 ne znam, nisam nesto pratio da li ce 14ta generacija ici isto ili ide novi chipset.
Treca alternativa je uzeti nesto jeftinije, jer za sada GPU ce mi ostati isti, GTX 970 i monitor Dell 1080p 60hz. (PSU Seasonic G550W Gold, SSD Samsung 850 Evo, Seagate 1TB Hard)
Neka buduca namera je preci na 1440P ili dual 1080p. Hz vidim da je sada in 144, ali ja igram uglavnom World of Warcraft ili RPG igre, tako da mi nije presudan u buducnosti.
Krivo mi je sto ne mogu da nadjem neke krstene 1440p 27" za dual setup.
Sve u svemu, svaka sugestija je dobrodosla, savet i slicno.
Ovo je vise tema za konverzaciju, konsultaciju sa iskusnijim clanovima.