Šta je novo?

lagani upgrade

bata.grk

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2013
Poena
215
Posto me je sadasnja masina verno sluzila resio sam dobije zasluzen upgrade pa mi je potreban savet oko delova.Masina u pitanju je althos striker sa i3 2100 procesorom,hdd 1tb maticna MSI H61M-P22 (B3) sa 2x4gb 1333 mhz ram,amd 6770 grafickom koja zuji kao luda i kineskim napajanje od 500w koje polako crkava.Planiram da uzmem sapphire rx 470 graficku i neko kvalitetnije napanje sada a da za godinu dana uzmem ryzen5 1600x i novu maticnu kad se ispeglaju biosi lepo,ili da uzmem polovan i7 posto igram samo dotu i csgo.Treba mi preporuka za 1155 maticnu(ako moze da ima 2 pci x16 3.0 slota i sata 3) i neko kvalitetnije napajanje koje bi moglo da radi i za 1155 i7 i za ryzen(ako je moguce)

Ma uzmi i5 2400 za 40-50e, neko normalno napajanje i rx470.
i to ti je to, bukvalno kao nov komp :D
Mozes i da se isprsis jos malo za i7 2600, kog ja trenutno imam,uzeo pre par meseci za neku h61 plocu koju sam imao sa strane. Sve radi veoma dobro, ne verujem da cu ga menjati jos dugo.

Ma uzmi i5 2400 za 40-50e, neko normalno napajanje i rx470.
i to ti je to, bukvalno kao nov komp :D
Mozes i da se isprsis jos malo za i7 2600, kog ja trenutno imam,uzeo pre par meseci za neku h61 plocu koju sam imao sa strane. Sve radi veoma dobro, ne verujem da cu ga menjati jos dugo.

Pa i ja naginjem ka zameni umesto ryzena jer mnogo jeftinije a i taman za moje potrebe samo bi dodao jos samsung evo 256 ssd pa mi zato treba sata 3 ploca(hocu punu brzinu)Da li mora rx 470 na 3.0 verziju pci x16 ili moze da radi i na 2,0?I ako moze neki konkretan savet za maticnu i napajanje?

Maticna ti ne treba nova. Neces primetiti razliku sata2 vs sata3, to ce ti reci svako. Ja sam presao sa z97 na h61 (sata2), ne vidim ni milisekundu razlike u bilo cemu.
Isti slucaj i za pcie.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Maticna ti ne treba nova. Neces primetiti razliku sata2 vs sata3, to ce ti reci svako. Ja sam presao sa z97 na h61 (sata2), ne vidim ni milisekundu razlike u bilo cemu.
Isti slucaj i za pcie.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pitam vise iz straha da ako dodam i7 i opteretim do kraja maticnu i procesor maticna ne pregori sa sve komponentama,da li moze ovo napajanje da zavrsi posao i da moze sve da se poveze kako treba?
600W LC Power LC600H-12 V2.31

Ako ti je kuciste iole dobro provetreno, nece ti maticna "pregoreti" od i7-ice, budi miran, nije to FX 8xxx serija. Dalje, SSD odlicno radi i na SATA 2 pa i na SATA 1 jer je najveca razlika SSD-a u odnosu na mehanicki disk brzina pristupa a ne brzina upisivanja podataka (to ti je ono 550 MB/s, u sustini nebitno, loading neke vece igre bi mogao biti malo sporiji nego na SATA 3 ali sta sad).

Moze i taj LC Power ali to je napajanje u kategoriji "ako mora". Nije ni RX 470 neki preterani potrosac, slagace se to lepo ali eto.. Ako mozes malo skuplje i bolje napajanje, jos bolje.

Nazad
Vrh Dno