Šta je novo?

lagan i kompaktan laptop za posao

forsaken123

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
310
Pozdrav ljudi, treba mi preporuka za kompaktan laptop za posao. Nosim ga na službena putovanja, a uglavnom se koristi za MS Office, internet, pregled fotki... ništa spektakularno. Sada koristim Acer Aspire 3410 i lepo me služi al je prilično uz Win7 što me jako nervira. Razmišljao sam da mu zamenim HDD za SSD i proširim memoriju al mi se nekako čini da se ta operacija ne isplati.

Elem, odgovara mi ekrana dijagonala od 13 inča, lagan i baterija solidno da traje (aceru je jedno šest sati dok je bio nov, ako se dobro sećam). Nemam preferencije po pitanju proizvođača. Budžet je oko 400 evra + koliko god da mogu da dobijem za Acera, mada ne bih preterivao sa cenom.

Da probas da nadjes neki polovan, dobro ocuvan Macbook Air?

ja sam imao tog istog acera, pa sam presao na acera s3.. koji ti ispunjava sve osim cene ;) placen 800e... dodao mu ssd...

problem je sto mu je baterija otisla.... posle 1-2h pokazuje 0%, al drzi jos dugo posle toga (mislim jos sat-satipo)...
nikakva rekalibracija (ova kucna) mu ne pomaze, cak i software koji prikazuje stanje baterije kaze da je prazna :( novih nema, ili su preko 100$
glavna razlika izmedju s3 i 3410 je sto ovo ima i5, ali kad i5 koristis punom snagom, baterija svisne za pola sata i komp pece ;) tako da je celeron sasvim ok...

posle svega recenog, ja ti drugarski savetujem da na starog acera turis posten SSD, reinstaliras w7 na njega i vozi. produzices trajanje baterije i masina ce da ti poleti. ako uspes da nadjes novu bateriju jos bolje (koliko me secanje sluzi postoji i malo veceg kapaciteta, a nekad je bila oko 50$ na ebay)

Da, jasno je i meni da za ove pare nema ništa od novog laptopa. Daklem, SSD i eventualno memorija pa da vidimo koliko će još Acer da potraje. Inače baterija me još služi u stanju je da izdrži dobra tri, tri ipo sata sa jednim punjenjem.

Mozda bi mogao da pogledas neki Lenovo U430p, imas ih vec od 650e. Ne znam koliko odskace od budzeta ali je prilicno lagan 14" ultrabook wannabe model sasvim solidnog kvaliteta.

Nazad
Vrh Dno