Šta je novo?

L12 mod fijasko

• Začetnik teme Začetnik teme tex707
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
glisoni je napisao(la):
Nego tex707, naspavaj se dobro pa ipak sedi i rasklopi pa sastavi makinu, iskreno se nadam (i navijam) da će "odlecuje" 😛 (koji izraz).

E sad mi je stavrno vreme da se naspavam, nekoliko noci se zezam sa jednim ASUS-ovim notebook-om, instaliram sistem i programe...crkoh...jedino sto je dobro je da tek sad vidim koliko relativno jeftin notebook moze dobro da radi i koliko mogucnosti ima....pa ovo je MONSTRUM..!!!

Koliko se meni cini, sve je veca sansa da ja rasklopim i sastavim makinu, ali sa DRUGOM plocom, a mozda cak i memorijom.

tex707 je napisao(la):
Koliko se meni cini, sve je veca sansa da ja rasklopim i sastavim makinu, ali sa DRUGOM plocom, a mozda cak i memorijom.

Go the Intel(igent) way :d

Ja mu to isto mislim, Vocko.

Posle svega procitanog samo ovo imam da kazem. Prvo L12 mod se radi samo na ver2.0 plocama, nisi uopste trebao da probas na svojoj (mada nisam ja bas najosoba koja moze to to da ti kaze :d ).Druga stvar, ocito je da su ti oslabili elektroliti ili sta vec i da jednostavno ne mogu vise da rade kao sto su radili.Na ruku tome ide i to da si ti drzao neke prilicno velike voltaze ako se ne varam, koje ujedno skracuju vek i slabe komponente na ploci (elektroliti i mosfeti) pa otud pad performansi.Sto se tice Intela(a propo Jakse preletaca 😀 ) isto reaguje na voltaze kao i AMD tj. umire posle nekog roka, najbolje da pitas vec spomnutog Jaksu koji ima 1.6A severnu sumicu kome su uzeli dusu 😛 :-devil-: i sada sluzi kao bedz 🙂 .Ziv je, tu je ali nece da radi vise :d .

Poslednja izmena:
Bolje postati soko nego ostati vrana 🙂 . Poenta je sto Intelima ne treba podizanje napona u procentu kao za AMD (25%). Dovoljan ucinak je sa 0,1 do 0,2V. mada moze i 30%, ali su grejanja i rizici ekstremno povecani, a "dobitak" proporcionalno mali.
Naravno, govorim o 2.4 pa "na vise", ove ispod 2G sam "preskocio" u razvoju. 😀

tex707 je napisao(la):
Ono oko uzastopnog flashovanja BIOS-a cu da probam, mozda to nesto pomogne....nadam se da nece da mi "pukne" BIOS pri tome, bas mi se ne nosi na programator.

Pitaj Milana ,)

Vladd je napisao(la):
Pitaj Milana ,)
Nije problem, sad mu je bar jedan NF sa ispravnim biosem na dohvat ruke... *onaj* sto je kod tebe! :d:d:d

Al' ste me ohrabrili.....sta bi' ja bez vas....🙂

Vas dvoje se bas zezate 😀

tex707 je napisao(la):
Al' ste me ohrabrili.....sta bi' ja bez vas....🙂

Pa, da sam te "ohrabrio", kako i sam znas, pljuvali bi me danima po forumu.
Ja ohrabren, presao na Preshota, i :banana: , sada koristim racunar a ne "ronim" po njemu, imam okrpljen Win i to radi odlicno. Igrice, pesma. A sa XP-om je bilo zadovoljstava, ali sam vise puta instalirao Windows nego....

Vladd je napisao(la):
Pa, da sam te "ohrabrio", kako i sam znas, pljuvali bi me danima po forumu.
Ja ohrabren, presao na Preshota, i :banana: , sada koristim racunar a ne "ronim" po njemu, imam okrpljen Win i to radi odlicno. Igrice, pesma. A sa XP-om je bilo zadovoljstava, ali sam vise puta instalirao Windows nego....

Ne zna da vozi manuelni menjac pa presao na automatika - em sporije em vise trosi a bogami i greje 😀 😀 .

Milan je napisao(la):
Ne zna da vozi manuelni menjac pa presao na automatika - em sporije em vise trosi a bogami i greje 😀 😀 .

ROFLMAO :happy:

@nesha 70: sorry my bad, ma na to sam i mislio, ali znas kako je kada kucas brze nego sto mislis 😀 Ma jeste da bi trebalo malo da povedemo racuna o tome, ali ajde sad vazno je da se razumemo 😀

Nazad
Vrh Dno