Šta je novo?

L12 mod fijasko

• Začetnik teme Začetnik teme tex707
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
gx-x je napisao(la):
Ee, nije tacno 😛 kad osmirglas AMD kockicu ne ostane vise nista 😀 Sto se tice mastanja o 3ghz, bogami ja vido na netu i clawhammera i newcastla na 3ghz 😉

I ja video P4 na 4+GHz odavno, a taj AMD ima istu funkciju kao i ovaj P4 - moj je veci (overclock naravno :d)

Vladd je napisao(la):
Kad osmirglas AMD "plocicu", nadjes natpis "Celeron, test passed-no", i takve bacene kristale lepe na pertinaks, i nalaze kupce..... 😛, pardon, entuzijaste koji "mastaju" o 3GHz :smoke:

Mozda, ali nista gore nego kada te cepa odrpanac :d . A tih 3ghz okaci Micku o rep 😀

a 3,8? 🙂 :d

A FX51 na 2.5 GHz-a? 😉 :d:d

Vocko je napisao(la):
I ja video P4 na 4+GHz odavno, a taj AMD ima istu funkciju kao i ovaj P4 - moj je veci (overclock naravno :d)
A, ja na 5.5+Ghz 😀

milenkoc23 je napisao(la):
A, ja na 5.5+Ghz 😀

Trenutni svetski rekord je 5575mhz sa preshotom 2.8A.Nema sta LN2 cini cuda. BTW,gde si ti video taj podatak?

Poslednja izmena:
na vr-zone oc database, i cini mi se da ima vise njih nanizanih sa preko 5.5ghz.
Nego reci ti meni kakav je to 2.8A ?

Hm,i ja sam tamo video te skorove.Sto se tice preshota 2.8A u pitanju je proc.na 533FSB sa 1MB cache.

Poslednja izmena:
A, taj, zar taj ne postoji samo 2.4Ghz?

E, da sada sam video taj procesor.

edit: Sta, jesu li oni bolji za oc od punokrvnih prescott-a, ili su oni tu samo zato sto imaju veliki mnozilac?

Poslednja izmena:
izvinjavam se zbog off-topic, ali da li mozda znas sta su oni F/J procesori.

izvinjavam se zbog off-topic, ali da li mozda znas sta su oni F/J procesori.

J nemam pojma sta je, nisam video do sada...
F je Xeon + EMT64

Jok, ladan ko led, northwood. 😉
A bakar se ne usijava tako lako, too 🙂

Milan je napisao(la):
Mozda, ali nista gore nego kada te cepa odrpanac :d . A tih 3ghz okaci Micku o rep 😀

Ne diraj Micka. Donesi mu cevape 😀 . Da ga ne napuckam na Bakija.

A sa 3G, pa sta da ti kazem, narezujem MP3 i igram Doom3. Priznajem, malo sporije "reze" :d . Mnogo "glup" HT .

@gx-x Jel' taj Clawhammer neki novi AMD, nisam u toku? 😛

E, da sada sam video taj procesor.

edit: Sta, jesu li oni bolji za oc od punokrvnih prescott-a, ili su oni tu samo zato sto imaju veliki mnozilac?

Nebi rekao da je u pitanju veca overklokabilnost,pre ce biti da je u pitanju veci mnozilac,evo ovaj lik je sa tim 2.8A imao mnozilac x21.Rekao bih da je to razlog zasto ga je uzeo.

Vladd je napisao(la):
Ne diraj Micka. Donesi mu cevape 😀 . Da ga ne napuckam na Bakija.

Napuckao si ga ti vec da ne moze da stoji :d

Vladd je napisao(la):
A sa 3G, pa sta da ti kazem, narezujem MP3 i igram Doom3. Priznajem, malo sporije "reze" :d . Mnogo "glup" HT .

Losije reze ali ocajno radi 😀.

Pa to su stare navike (iz komunistickog rezima). Ko se "dere" taj kao radi. Rudari rade a intelektualci "zabusavaju". Tako da tvoj AMD ko da radi u rudniku bakra.
😉
Inace ne znam sta to treba da radi ko AMD. Da se "cuje", da zaglavljuje, da puca, da rusi Windows, e to Preshot mloogo "lose" radi. A frekvencija(nedostizna), memorijski protok, stabilnost u programima, to nije neki rad. To se ne primecuje. :smoke:

Inace Micko nije dinosaurus, na rep sam mu okacio 2x XP1700, jedan XP2000, jedan Duron 650, RDA+, RDA3+, KT400, 😀 PA NE MOZE VISE.

@vladd: Claw Hammer je prvi a64, to je onaj sa velikim jezgrom, s754. Newcastle je onaj noviji s939 sa manjim jezgrom. Uostalom mozes sve pogledati ovde

Poslednja izmena:
Znaci vracamo se na temu poredjenja 64 sa 32 bita. Ko auto sa 8 i 4 cilindara. 😉 .
A i cena prava sitnica. "Jeftina" konfiguracija sa AMD, i dobro radi.

Hvala za info. 🙂

@vladd AMD64 3000+ BOX = 172e - intel 3.0e = 210e
Kolko ja vidim AMD je jeftinji i brzi 😉 tako da tvoj gore navedeni argument ne moze da stoji. Preporucujem ti da pogledas i neke clanke o cool'n'quiet tehnologiji AMD-a pa da pricas o "deranju" istog. Ne znam o kom zastajkivanju pricas. Ja nikada ne bih rekao da je intel 3.0e los procesor i da je ovo ono posto ga nisam probao. Ti pricas o AMD-u kao da si ga imao zajedno sa svim dobrim propratnim hardwerom. Naravno da ce da "zastajkuje" kad neko upari palomino 1800+ sa sis chipsetom na ECS ploci sa ACE memorijom i Eagle mx400 grafickom karticom. Ima moj drug celerona 2.8 na kome ne moze ni heroje da potera a windows mu se dize 4 minuta, znaci intel je los ?!

edit: PS. Nema na cemu :wave:

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@vladd AMD64 3000+ BOX = 172e - intel 3.0e = 210e
Kolko ja vidim AMD je jeftinji i brzi 😉 tako da tvoj gore navedeni argument ne moze da stoji. Preporucujem ti da pogledas i neke clanke o cool'n'quiet tehnologiji AMD-a pa da pricas o "deranju" istog. Ne znam o kom zastajkivanju pricas. Ja nikada ne bih rekao da je intel 3.0e los procesor i da je ovo ono posto ga nisam probao. Ti pricas o AMD-u kao da si ga imao zajedno sa svim dobrim propratnim hardwerom. Naravno da ce da "zastajkuje" kad neko upari palomino 1800+ sa sis chipsetom na ECS ploci sa ACE memorijom i Eagle mx400 grafickom karticom. Ima moj drug celerona 2.8 na kome ne moze ni heroje da potera a windows mu se dize 4 minuta, znaci intel je los ?!

Svaka cast apsolutna istina... AMD ili Intel samo licni afiniteti i dubina dzepa odlucuju :d :d :d

Vladd je napisao(la):
Pa to su stare navike (iz komunistickog rezima). Ko se "dere" taj kao radi. Rudari rade a intelektualci "zabusavaju". Tako da tvoj AMD ko da radi u rudniku bakra.

Nije bas u rudniku bakra, ali ima 500g bakra na sebi :d

Vladd je napisao(la):
Da se "cuje", da zaglavljuje, da puca, da rusi Windows, e to Preshot mloogo dobro radi
😀 😛

Vladd je napisao(la):
A frekvencija(nedostizna)
u gigahercima sigurno , tolike Ghz-e nemaju ni na brodu Enterprise :d ,
Vladd je napisao(la):
memorijski protok, stabilnost u programima, to nije neki rad. To se ne primecuje. :smoke: .
:d :eyebrows:

Vladd je napisao(la):
Inace Micko nije dinosaurus

Postace ako nastavis da ga hranis svinjetinom :d 😀

@Vladd

Ti ces meni :banana: :d

"Available on the AMD Athlon XP and mobile AMD Athlon 4 processors, QuantiSpeed architecture allows the processor to accomplish more work per clock cycle (IPC) when compared to other competing processors, and achieve relatively high operating frequencies. For these two reasons, QuantiSpeed architecture is the key element that provides AMD Athlon XP and mobile AMD Athlon 4 processors with a “quantum leap” in real-world application performance."

objasnjenje za intelovce:

" Let’s Take a Walk
If a child and an adult are walking together, the child needs to take more steps to keep up with the adult. Since the adult has a longer stride than the child and travels further with each step, the child has to work harder—by moving faster—to try and keep up. The same holds true for processors. Some processors have to move faster (measured in Megahertz or Gigahertz) just to travel the same distance. AMD Athlon XP and mobile AMD Athlon 4 processors are more efficient because, like the adult, they cover more ground per stride, therefore they can outperform a processor that simply moves its legs faster."

😀 😀 😀 😀 😀

edit: :rtfm:

Poslednja izmena:
Ma to je sve u redu, to smo svi vec znali, ali ne mogu da se slozim da je 3000+ brzi od 3.0e, moze da bude brzi samo u nekim stvarima. I ne kazem da je A64 los procesor, naprotiv odlican je, ali za sada drzim se ja Intel-a.

kako nisi skontao da nije sve u GHz ? jednostavno AMD XP po jednom taktu obradi 24 bita a intel 16 pa ti izracunaj koliki je odnos performansi. Bas kao sto gornji primer navodi, kolicina koraka je ghz, a duzina je broj bita, sve ostalo je propaganda (i sa jedne i sa druge strane).

Ma, kao sto rekoh razume ja to, i daleko od toga da ja kazem da je Intel na 2Ghz brzi od 3000+ daleko od toga, naravno da je daleko sporiji, ali intel radi na 3Ghz i ima duplo vise cache-a i brzi je. (u nekim stvarima, u nekim opet nije)

tex707 je napisao(la):
Flashovao sam BIOS pre par nedelja...sa najnovijeg 26 na stariji 24...da vidim da li ce nesto da se poboljsa i, naravno, nije.

'Aj' ako mozes nesto poblize da mi kazes o tom programu za "slogiranje" nForce2 chipseta....gde to moze da se nadje, koliko je opasno?

Sad će ispasti da sam pričao bez argumenata, ali ne mogu ti dati tačni info o tome. Zimus sam se zanosio sa žestokim OC-om, kada sam uzeo Bartona, ali sam digao ruke od svega (nije da nije moglo, nego sam skontao čemu sve to). Sve jedno, priču koju sam gore naveo sam pokupio sa Amdmb.com Abit foruma: par likova je polemisalo o sindromu da nF2-kama posle nekoliko bios fleshova jednostavno opadne i OC potencijal i mem protok pri jednakim uslovima i jednakim podešavanjima. Sve se dešavalo u vreme dok još nije bilo rešenja za 10x množilac i visoke FSB. Onda se pojavio čuveni TicTac i sredio stvari (na ovom i Abit USA forumu se sav rad odvijao). Poenta je da je neko od tih likova pominjao i neko progranče koje navodno resetuje northbridge registre i CMOS, ali redovno. Ljudi su primetili da i posle fleša i "Load cmos defaults" nega stara setovanja ostanu, da se i mašina prilična zna zbuniti zbog toga.

Sad, koliko ti ovo pomaže, nemam pojma. Probaj search po tim forumima, možda nađeš nešto. A probaj i neki od ovih novih biosa, d23 ili d24 (imaš ih na AMDMB.COM/Abit forum), navodno imaju max performanse.

Nazad
Vrh Dno