Šta je novo?

L.A. NOIRE (PC)

ja sa svakim novim update-om ne dobijem nikakvo poboljsanje u performansama :/ kako je kod vas?

Ljudi jel uspevate da popamtite grad otprilike? Ja nikako ne uspevam, sve su mi ulice jako slicne, ne mogu da nadjem nikakav orijentir. Ovo mi je prvi put da u nekoj igri ne mogu da se snadjem bez mape/radara.

Verovatno zato sto su manje vise verno preneli izgled pravog grada. Da su hteli da naprave "videogame city", dodali bi neki upecatljivi landmark na svakih 100m.

@kVu
Ni ja nisam dobio. Mada, može da se odigra iako u spoljnim scenama štuca više nego unutra pošto je igra bazirana na ispitivanju i traženju dokaza a ne na jurnjavi i pucanju.

@milovanov
Pa mislim da to i nije potrebno. Pratiš mapu i to je to. Nema nikakvih sadržaja u gradu da bi to bilo presudno. A može i partner da te vozi između dve lokacije pa ti je još manje bitno.

pa znam da moze, nije to problem.. al opet.. se*em im se u optimizaciju, realno... :)

Odlicna igra za sad (tek sam postao detektiv) ali svidja mi se ceo koncept igre. Moze se reci da je pravo osvezenje. Optimizacija je odlicna, imam instaliran ovaj poslednji dx11 patch i sve klizi u 1920x1200 na maximum i 4x AA. Citajuci komentare ocekivao sam stuttering kao u GTA 4 ali ovde ga srecom nema. Mozda zbog SSD-a.

I meni takodje radi sporije(nikad mi nije ni radilo kako treba)!Za ovo je potreban 2500k procesor i neki SSD hard i vozi!Definitivno odustajem od ove igre!

Poslednja izmena:
Pa izgleda li nesto bolje u Dx11 ? ...da se ne smaramo ako izgleda isto.

Valjda, ja još nisam probao igru, uvek čekam da poizlaze svi veći update-i-patchevi, DLC-ovi itd... Kažu da će ovo biti poslednji veliki update...

Ovaj update je veliki samo zato sto opet - po ko zna koji put - trpaju one iste DLC-ove koje su vec izbacili i koje svi vec imaju instalirane :)
Sam update (bas update) ima tek ~90MB... a kada natrpaju DLC-ove, dogura do ~1.5 giga. Ista je prica bila i sa prethodnim patch-om... taj je takodje imao oko giga i po, ali je sam update bio velik tek 30 mega :)

Ja nesto nisam fan toga da ponavljam iste stvari po nekoliko puta, pa posto sam vec skinuo te DLC-ove u vidu onog addon-a koji su izbacili odmah nakon izbacivanja same igre, jednostavno sam pobrisao one "final" foldere koji se nalaze u arhivama ova dva apdejta (prvi update, zanimljivo, nije imao DLC-ove, te je bio velik svega 30MB :D), tako da su poslednja dva patch-a kod mene sad razumnih velicina - 32 i 90MB ;)
***, glupo mi da bacim 3GB prostora na taj nacin :)

Odigrao sam igru i utisci su mi podeljeni.
Nisam mogao da je teram normalno bez seckanja ali mi to nije previše smetalo. Optimizaciju su baš uprskali.
Što se priče tiče ona je malo razbacana (glavna priča, sporedne misije, isečci iz novina) i treba pohvatati konce. Takođe, engleski ima dosta fraza koje se danas ne koriste a takođe i koriste neke skraćenice koji neko van engleskog govornog područja teško razume. Tako da ne mogu da kažem ni da sam približno sve razumeo. Slična situacija mi je bila i sa igrom Bioshock.
Kao što sam i ranije pisao ova igra mi je više avantura sa primesama detektivskog posla ali mi nije detektivska igra pošto ispitivanja nisu realna. Poseban problem je prilikom ispitivanja kada imate dva osumnjičena u policijskoj stanici. Tada se dešava da ako zeznete ispitivanje možete da optužite samo jednu osobu i to nekad samo nevinog dok je krivac slobodan. Mada vas posle nadređeni izriba i kaže da ste pogrešili.
Sve u svemu, solidna igra ali nije "bomba" kakvu sam ja očekivao.

A kraj ove igre
mi je sličan kao u igri Mafia 1. Čak mi je i glavni lik sličan. Malo je dobar, malo je loš, onda se identifikuješ sa likom i onda, puf, pogibija glavnog lika. Bedak :)

De nema... Meni doslovno 2x sporije radi i ima ozbiljne fps dropove.

Kod mene sad radi besprekorno. Na levelu "Buyer Beware" kad gledam grad sa mesta zlocina fps je bio jedva 25 i bilo je totalno neigrivo, sada je zakucano na 30 i sta god da radim ne pada ispod.

Kod mene sa prehodnim pecom dal podesio na najlosije ili na najbolje uvek koci dok sa ovim novim sve podeseno na max i radi bez ikakvog kocenja.

Tek sam danas instalirao ovaj poslednji patch za LA Noire,nije mi bio radio ovaj komp,pa resih da instaliram i da vidim kako ce raditi. Udjem u igru,u meniju fps 14. Kasnije se setim da je izasao poslednji CAP1 12.2,instaliram,proradila igra na 30. Posto nikako nije radila ranije (igrao sam u windowed modu),odlucio sam da je opet instaliram. Sada je fps zakucan na 30,eventualno ode na 29. :D Uglavnom,DX11 mi tako radi,u DX9 opet ista stvar sa fps dropovima i losim gpu usage-om. Konacno sada mogu da igram igru kako treba,ono ranije je bilo mucenje i mene i kompjutera. :D

Tek sam danas instalirao ovaj poslednji patch za LA Noire,nije mi bio radio ovaj komp,pa resih da instaliram i da vidim kako ce raditi. Udjem u igru,u meniju fps 14. Kasnije se setim da je izasao poslednji CAP1 12.2,instaliram,proradila igra na 30. Posto nikako nije radila ranije (igrao sam u windowed modu),odlucio sam da je opet instaliram. Sada je fps zakucan na 30,eventualno ode na 29. :D Uglavnom,DX11 mi tako radi,u DX9 opet ista stvar sa fps dropovima i losim gpu usage-om. Konacno sada mogu da igram igru kako treba,ono ranije je bilo mucenje i mene i kompjutera. :D

Ajde polako i postupno, šta je CAP1 12.2? Kod mene radi nekako, mada pada fps na 14-15 kad god sam napolju. Nemam neki jak komp, za razliku od tvog, ali s obzirom da igram na CRT monitoru, u rezoluciji 1024x768, morala bi sa performance podšavanjima da radi na 30 fps...

Izašao novi update, težak 1.5 GB

L.A. Noire v1.2.2610 Update info:

- DirectX 11 support added for improved performance on many Windows Vista and Windows 7 setups using DX11 graphics cards

- Option added to game launcher allowing switching between DirectX 9 and 11 renderers

- Additional checks added that make sure a selected video resolution is fully compatible with L.A. Noire

- Fix to prevent mouse cursor from turning on when using -str command line to improve performance

- Render state optimizations to improve performance

- Single-threaded renderer option added to game launcher to improve graphics performance on certain setups

- Crash when exiting the game is now fixed
Trebaju li mi prethodni apdejti ili je dovoljan samo ovaj?

Ajde polako i postupno, šta je CAP1 12.2? Kod mene radi nekako, mada pada fps na 14-15 kad god sam napolju. Nemam neki jak komp, za razliku od tvog, ali s obzirom da igram na CRT monitoru, u rezoluciji 1024x768, morala bi sa performance podšavanjima da radi na 30 fps...

CAP - Catalyst Application Profile. AMD-ovi profili za crossfire,koji donose bolje performanse u crossfire-u za odredjene igre. Poslednji je trenutno CAP1 12.2. Procesor te koci, i to dosta,igra je pravljena za quad core procesore.

Trebaju li mi prethodni apdejti ili je dovoljan samo ovaj?

Ne trebaju ti,instaliraj taj poslednji update i to je to.

Poslednja izmena:
Da pitam neshto, nadam se da ce mi neko odgovoriti
Instalirah ovu igru, igram normalno, ali kad sam u nekoj kuci (stanici, zgradi, skladishtu) secka mi igra tj kretanje lika. Podeshavanja su na default osim rezolucije (koja mi je na full HD).
Zna li neko kako da reshim ovaj problem?

Nazad
Vrh Dno