Šta je novo?

KX7 problemi

indy

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
609
Pozdrav,
imam jedan mali problem sa doticnom.
Kada posle duzeg vremena nerada ukljucim _po_prvi_ put kompjuter, iz kucista dopire neka veoma cudna buka. Posto mi je kuciste otvoreno, jasno se vidi da ventilator na northbridgu se ne okrece kako treba. Tj. malo se okrece, pa stane, pa se opet okrece i tako, ali nikako da dostigne punu brzinu.
LM, jel ovo problem do ploce, ili je mozda napajanje krivo?
:(

indy je napisao(la):
Pozdrav,
Kada posle duzeg vremena nerada ukljucim _po_prvi_ put kompjuter, iz kucista dopire neka veoma cudna buka. Posto mi je kuciste otvoreno, jasno se vidi da ventilator na northbridgu se ne okrece kako treba. Tj. malo se okrece, pa stane, pa se opet okrece i tako, ali nikako da dostigne punu brzinu.

Lager od fan-a!

Jos kad bi bio ball bearing!

Re: Re: KX7 problemi

dejandj je napisao(la):
Lager od fan-a!

Drugim recima???

Inace, ako iskljucim komp i ponovo ga ukljucim, sve radi normalno. ....

Ji 4Tze je napisao(la):
to je stara boljka sa abit-om :p
moras da ga skines i pouljis malo, posle ce biti ok...

Poulji malo, ali jako malo. Drugim rečima to podmazivanje radi veoma pažlivo.

indy je napisao(la):
Pozdrav,

Ja sam ti lepo rekao da ne uzimas taj krsh od ABIT-a :D, vec onu tri puta bolju.... kako se zvase.... a da KT3 Ultra :)

Running Man je napisao(la):
Ja sam ti lepo rekao da ne uzimas taj krsh od ABIT-a :D, vec onu tri puta bolju.... kako se zvase.... a da KT3 Ultra :)

A kad ja kazem da je krsh, onda mi kazu - ne znas da namestis...

c c c c...

Re: Re: Re: KX7 problemi

byMaX je napisao(la):

c c c c...

Zameni je za MSI ili Gigabyte. :p :D

Ama necu da je menjam, nista joj ne fali (sem dobrog ladnjaka). Nego, sta da nauljavam?

indy je napisao(la):
Pozdrav,
Problem je verovatno u Abitovom sleeve bearing cooleru na northbridge-u. Savetujem ti da reklamiras plocu, a ako je mnogo dobar primerak, savetujem ti da kupis cooler za cipset ili graficku, na primer TT Ogrange Orb ili slican.
Verovatno je usla prasina u cooler koji je zbog toga otkazao. To ne znaci da je ploca njesra kako neki ovde tvrde, nego je problem u tome sto Abit stedi na glupostima kao sto je cooler za northbridge, bez kojeg ploca provereno radi.

byMaX je napisao(la):

c c c c...
Pa sto je onda ne prodas kada je krsh ?

drfedja je napisao(la):
Problem je verovatno u Abitovom sleeve bearing cooleru na northbridge-u. Savetujem ti da reklamiras plocu, a ako je mnogo dobar primerak, savetujem ti da kupis cooler za cipset ili graficku, na primer TT Ogrange Orb ili slican.
Verovatno je usla prasina u cooler koji je zbog toga otkazao. To ne znaci da je ploca njesra kako neki ovde tvrde, nego je problem u tome sto Abit stedi na glupostima kao sto je cooler za northbridge, bez kojeg ploca provereno radi.

Najbolje resenje da se stavi intelov pIII box cooler (posto savrseno pasuje) plus ima Sanyo-Denki cooler (najbolji na svetu, evo linka ko ne veruje Sanyo , deklarisani modeli na 20 godina neprekidnog rada ili 1000 sati u morskoj vodi :D) no poenta price sto su neki dileri uzimali box varijante cooler-a prodavali ih kao obicne a coolere zadrzavali za sebe, pa ih daju za fine parice ;).

Da ali treba da busi rupe na telu PIII cooler-a, mada takva varijanta obezbedjuje odlicno a tiho hladjenje northbridge-a. Gledaj da nadjes PIII cooler iz box varijanti Cely 800Mhz jer su oni manji, ne verujem da bi neki od cooler-a koji su isli sa Tualatinima stao na plocu.

Re: Re: Re: Re: KX7 problemi

Aca je napisao(la):
Zameni je za MSI ili Gigabyte. :p :D

Da da, kupicu neshin Gigabyte, po specijalnoj ceni ... Cuo sam da dobro radi sa AGP-om... :D

Re: Re: Re: Re: KX7 problemi

drfedja je napisao(la):
Pa sto je onda ne prodas kada je krsh ?

Ma jesi lud...? To ja iz miloste kazem "krsh".. Ne bi je menjao ni za sta na svetu :)

MAD_MUzzY je napisao(la):
Sve dok nedodje KT400 ili KT6450595000 :D

E Fedja, sacuvaj prozivke za piceriju :D

Zar ne idemo na piroske ? :)

indy je napisao(la):
Ama necu da je menjam, nista joj ne fali (sem dobrog ladnjaka). Nego, sta da nauljavam?

Imao sam sličan problem sa ASUS A7V-133.
Naravno, otkačiš za napajanje za fan sa ploče. Ventilator je tako montiran,da nisam morao da ga skidam sa ploče 8ne znači da je i kod tebe takav sučaj). Ispod nalepnice na fanu nalazi se osovinica (i ležaj) koju sam podmazao. Koristio sam ulje za šivaće mašine (bilo mi je pri ruci, mada isigurno ima i boljih varijanti) i špric sa iglom za inekcije. Pazi, potrebna je jako mala količina ulja. Potom treba vratiti nalepnicu i to je još jedan razlog zašto ne treba da nauljiš sve unaokolo. Kod mene je ovo završilo posao. Evo radi OK već 6-7 meseci, a dokle će, videćemo.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pa genije ... sta se jo moze poruciti u piceriji??? :D
Momci, molim Vas ovakve postove da postujete ubuduce u sobi za moderatore ili cu da Vas licno brisem.
Ne moraju svi zivi da citaju o piroskama i meku. ;)

drfedja je napisao(la):
Momci, molim Vas ovakve postove da postujete ubuduce u sobi za moderatore ili cu da Vas licno brisem.
Ne moraju svi zivi da citaju o piroskama i meku. ;)

Mazi je počeo, samo o hrani misli...

drfedja je napisao(la):

Verovatno cu je reklamirati, samo da dovucem komp do Beograda. Nego, malo me buni ovo 'ako je mnogo dobar primerak'... Zar nisu sve one iste? Ajde jedan idiots guide: kako prepoznati dobru (plocu)?:)

Hvala svima na odgovorima za nauljavanje.

indy je napisao(la):
Verovatno cu je reklamirati, samo da dovucem komp do Beograda. Nego, malo me buni ovo 'ako je mnogo dobar primerak'... Zar nisu sve one iste? Ajde jedan idiots guide: kako prepoznati dobru (plocu)?:)

Hvala svima na odgovorima za nauljavanje.

Pa nisu sve iste, mene su svi ispljuvali kada sam rekao da postoje dve verzije ploca, u sta sam se i sam uverio koje se razlikuju po kondezatorima pored agp slota. Bolje imaju nichicon solitere boje aluminijuma, a losije imaju rubichon crne kondezatore. Kod losijih ploca na FSB 190+ pojavljuje se AGP tearing odnosno slika se podeli po vertikali na par delova i treperi, dok kod boljih ploca ovaj efekat se ne javlja sve do 215+ pa cak i vise u Acinom slucaju. Uzmi dobru memoriju, ubodi u plocu i probaj. Ako ti ploca dobro radi, kupi najobicniji 40mm ventilator (ITC Electronic prodaje odlicne Sunon ventilatore) i ne menjaj plocu!

Vise u vezi razlicitih KX7 ploca mozes pogledati na:

http://www.icronticforums.com/showthread.php?s=&threadid=31773&highlight=kx7+plastic+lever

I jos nesto, verzija 1.0 (nevezano za kondezatore) ne podrzava Tbred procesore, odnosno moze da ih podrzi ako se Tbred-ovi otkljucaju (mada i tada nije sigurno da ce raditi sa ovim procesorom). Verzije 1.1 i 1.2 ispravljaju ovaj bug. Verzija ploce ti se nalazi na poledjini ploce na nalepnici ispod serijskog broja.

Nazad
Vrh Dno