Šta je novo?

kx7-333 i memorija

indy

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
609
Odlučih ovih dana da kupim umesto sadašnjih 256MB NCP 266, lepih 512MB DDR400. Uzeh ja lepo Bluestar (najjeftinija, više mi i ne treba). Ali ne lezi vraže, sistem neće da se digne. Neće čak ni u BIOS da ode. Kod druga sve radi (ali on ima neki Chaintec, ni 2 meseca star). Odnesem na mesto gde sam kupio, oni isprobaju sve moguće memorije koje imaju i ništa. Neće ni moduli od 512MB, DDR400, ni PQI 256MB na 333, ama ništa.
A ovaj moj NCP sad lepo radi na magistrali od 333.
Da li se iko sretao sa ovim problemom, zna li u čemu je stvar i kako da ugradim 512MB, a da radi. Bios je poslednji koji je izašao.

Hvala

Dok sam imao kxa radio mi je pqi sa njom i to bas 333

@indy: znachi, ubo si 1 modul od 512@400 ili 2 po 256?

pozdrav

H.U.D. je napisao(la):
@indy: znachi, ubo si 1 modul od 512@400 ili 2 po 256?

Samo jedan od 512@400. A imam trenutno jedan od 256@266 (spustih ga, ipak se primećuje nestabilnost).

Moram da pitam... Jeste li probali sa clear CMOS? Jeste li probali sve slotove?

Poz

Ja sam imao isto problem sa mojom starom KX7, sa dva NCP modula sve radi super a kad izvadim jedan od njih (bilo koji) neće da se butuje. Na kraju sam je ostavio za sebe da gledam filmove na njoj :)

Toma37 je napisao(la):
Moram da pitam... Jeste li probali sa clear CMOS? Jeste li probali sve slotove?
Nismo, ali sam dok smo stavljali i vadili module isprobao sve moguće kombinacije u biosu. i By SPD, i na 133 i na 166, ali ništa.

Ista stvar mi se desila i kada sam probao da promenim množilac procesora (da ga smanjim). NIje hteo da butuje.
Inače, procesor je 1600+, ako to nešto znači.

Obavezno probaj clear cmos! I to jedno 3-4 puta ako iz prvog ne uspe. Mnoge cudne stvari se tako rese.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno