Šta je novo?

Kworld TV878 problem

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Instalirao sam WINDOWS 7 i od tada ne mogu da nateram ovaj tv tuner da radi. Pod Vistom je radio. Tacnije pronasao sam drajvere koji rade, medjutim nikako ne mogu da dobijem boju. Dobijam dakle sliku i ton, ali nema boje. Pri pokretanju PVR PLUS programa za gledanje kanala dobijam poruku sa slike. Jel moze neko da mi pomogne?

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
identichan problem! mene jedino tv karta sprechava da predjem na 7micu! googlovao, googlovao, i googlovao ali nema reshenja.. :(
ako naletish na bilo kakvo reshenje (a da nije kupovina novog tunera) molim te javi...

Što ne probate Dscaler? On radi bez drajvera i mnogo puta je bolji program od PVR PLUS-a.

Probao sam sada Dscaler i ne moze. Na listi uredjaja postoji samo jedan KWORLD, ali ne ovaj moj. Probao sam sa auto-detect, ali prepoznaje ga kao unknown, a kao takav ne moze da radi. Probao sam uzmem ovaj KWORLD iako nije taj moj model i kada trazi kanale pronadje nesto, ali jako je losa slika i opet nema boje. Originalni program PVRPLUS pronadje normalno kanale i slika je kristaln ostra, samo nema boje.

@zlig0r

Ajde probaj ti sa ovm DScaler-om, pa javi ako nesto uradis. Izgleda da cu morati da prodam tv tuner.

Uspeo sam!!!

DsCaler za gledanje , ver. 4.115 card: Standard BT878 (No Init MSP) tuner: Philips (PAL) Na Channel Settings stavi na German frequency i skeniraj. Za zvuk-idi na Settings,pa Audio-Mixer,i stikliraj Enable system,odaberi kartu ili integr.,i stavi mixer-line Line In. za snimanje VirtualVCR

Poenta dscalera je da ne moras da imas drivere da bi ga koristio.
Tako da nema potrebe da bude na listi.ZA isti tuner sam ja godinu dana na visti mislio da ne moze dok me neko sa foruma nije ubedio da probam dscaler koji radi odlicno

Ne znam bas da li ne mora da bude na listi. Probao sam da izaberem taj KWORLD koji je ponudjen, ali koji nije bas ovaj i nije moglo. Probao sam i kao unknown i isto nije moglo. Tek sa ovim je proradilo.

Nego, imam sada problem sa snimanjem, odnosno sa VirtualVcr. Jel ti koristis to za snimanje ili nesto durgo i kako radi? Ja kada ga pokrenem trneutno mi se izgubi slika u DSCaler-u, a ne znam ni da li treba da ga pokrecem u paru ili posebno.

Koristi Dscaler za snimanje.

Ja imam neki MediaForte sa Conexant fusion 878A čipom...
Jesu li vaši tjuneri sa tim čipom i hoće li mi raditi sa drajverom...???

Imam Vistu x64... je li to problem ili je za sve Viste isto???

Dscaler 4.1.17 bi trebalo da radi!

Meni radi dscaler. Za card izaberiti Standard BT878/Hauppauge bt878, a za tuner staviti Philips PAL D/K.
Ako ne proradi, imam neke drajvere koje win 7 prihvata, odete u device manager, pa za svaki uredjaj koji se vidi (kworld audio capture, kworld crossbar, kwolrd tuner etc..) kliknete na update driver i uputite ga do foldera sa drajverima.

Evo vam fajl pa pokusajte:

Prilozi

• BT848.ZIP
    169 KB · Pregleda: 91
Meni ne radi na Visti X64... ne dozvoljava mi da podesim tjuner u dscaler-u ...a drajveri naravno ne rade... tj. ne mogu da se instaliraju! Izgleda da mi ne gine kupovina nove karte :(
Definitivno će biti eksterna... još kada dodju ovi usb tv tjuneri koji na sebi imaju memoriju i program za gledanje i snimanje TV-a to će biti kupovina! Nema softvera, drajvera i *******cije sa podešavanjem!

Ja ovo ne mogu nikako da namestim.

Koristi Dscaler za snimanje.

Dscaler mi pravi probleme. Verzija je 4.1.15. Prvo kada izadjem iz programa, i dalje ostaje aktivan zvuk, koji nikako ne moze da se prekine osim da restartujem kompjuter. Drugo, kada stavim da snima video, on kreira neki fajl, ali taj fajl kada se pokrene nema ni slike ni zvuka.

@DjoleMC

Hvala za ove drajvere. Komp ih prihvata, ali od kako sam ih instalirao, originalni program PVR-PLUS, vise ne pusta sliku uopste (ranije je pustao crno-belu sliku).

Posto izgleda ovo ne moze nikako da se namesti da radi ljudski, jel mozete da mi date preporuku koji jeftiniji tv tuner, ne losiji (po mogucstvu bolji) od ovog postojeceg, mogu da kupim a da sigurno bez ikakvog "budzenja", sa originalnim fabrickim drajverima radi pod windows-om 7?

Skini noviju verziju Dscalera. Mislim da je poslednja 4.1.17.
Da bi snimao video, moraš pravilno da podesiš kodek u kome snimaš. Xvid zna da pravi probleme. Treba eksperimentisati.

Vrh Dno