Šta je novo?

KWorld i Ivan Uskov

Petar_Pan

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2003
Poena
604
E pa ovako. Imam Kworld od pre neki dan. Citao sam ovde da su driveri od Ivana Uskova mnogo bolji nego originalni ali ja imam veliki problem. Sa njima mai kartica ne radi, a onaj program za TV koji uz nju dolazi je vise nego GLUP! Zato vas molim ko god ima ovu karticu i Drivere od ivana uskova da mi kaze sta da stavim za koji uredjaj tj koje drivere.
Konkretno mi recite koje drivere da odaberem iz Ivanove liste za:

Video Capture
Audio Capture
Crossbar
TV Tuner

Hvala unapred na pomoci!

Stavi sve, ali ne smes da imas stare drajvere instalirane.

Ma jasno mi je to da nesmem imati stare drivere, ali neznam koji od novih da stavim! Tamo ima milion drivera. Te twaeked bt878, te Alps nesto, Te Phillips NTSC, te PAL.. za Philips recimo ima neki djavo, C0, C2.... Neznam koje da konkretno odaberem iz seta ivana Uskova! Koje ti koristis, sta ti pise u device menadzeru?

Slika govori vise od hiljadu reči. Samo da napomenem da za program Dscaler nisu potrebni nikakvi drajveri.

Hvala za sliku pokusacu odmah tako!

Uzgred! Meni Dscaler nece da radi! Tj, radi on ali se cuje samo ton :(

Instalirao sam bas onako kako je kod tebe na slici.Sve je proteklo skroz normalno i da ne davim previse.Znaci predhodno sam uradio UNINSTAL original drivera a potom sam stavio ove od Ivana uskova (skinuo sam ih pre pola sata). Na zalost u Fly DS-u i dalje dobijam ovu sliku i mogucnost da biram neke gluposti :( Dscaler i dalje ne radi!

Slika sledi:

Probaj chris tv, a u dscaleru odaberi neku drugu kartu sa 878 cipom, recimo pixelview. Meni tako radi, dok kao kworld nema slike posto to nije model koji mi imamo.

E sada cete da se krstite momci. Evo sta se desilo. Znaci nista od onoga o cemu smo pricali nije hteo da"drzi vodu". U cemu je problem!? Pokusavao sam sve i svasta i uvek dobijem ton ali sliku ni za lek! Onda slucajno iskljucim Overlay u onom prgramcetu od Kworlda i meni dodje slika i u full screenu sa driverima Ivana Uskova. Takodje Dscaler CRN! Ja uradim full screen, eto slike i u njemu nakon toga. Ostaje problem jos samo kod Fly DS-a koji je za mene najbitniji. Tu recimo ne pomaze fora sa Overlay-em. Jel imao neko neki slican problem. Mozda je nesto u podesavanjima graficke kartice?

Posedujem HIS Ati Radeon 9800 Pro 128 Mb i najnovije Omega 2.4.96c. drivere. Neznam da li je mozda nesto do njih?? Pisite ako se setite neceg pametnog!

Moje iskustvo sa Kworld... Mesecima sam ratovao da grebujem u punoj rezoluciji (nisam mogao da predjem magicnu granicu od 288 linija), iako je sve ostalo radilo normalno. Ovo sa 288 linija opisano na mnogim mestima kao osobina Conextant chipa da jedan field (polusliku) salje na overlay, a drugi field doturi sistemu za snimanje. E da bi imao ceo frame snimljen, treba da iskljucis overlay i da gledas sa "prewiev". Ni to mi nije funkcionisalo. Izlaz nadjen u virtualVCR (koji ima nekakav "smart tee" filter za gledanje onog sto snimas), windowsXP (wdm drajveri koje koristi virtualVCR) i jedna particija formitrana u NTFS (da bi fajlovi mogli da budu veeeliki) odvojio za capturing. Nadam se da ces resenje za svoj sistem da nadjes brze nego ja...

Nazad
Vrh Dno