Šta je novo?

KWorld i DScaler 4.1.8 problem

• Začetnik teme Začetnik teme angus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

angus

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
619
Instalirao sam danas DScaler 4.1.8 i slika je Ok,ali zvuk ne mogu nikako da dobijem!Tv kartica je KWorld 878,a zvucna je integrisana na ploci Ac97.Sve zivo sam probao,ali nema sanse!Sa FlyDs zvuk radi,sa iuVCR radi,
sa borgTv Pro 1.1 radi(sa njim sam dobio mozda i najbolju sliku,ali pri gasenju mi jednostavno sam obori sistem pa sam ga deinstalirao),ali sa DScalerom jok!Os je Xp Sp1.Nisam nesto zapeo za taj DScaler,ali on mi daje malo bolju sliku od FlyDs 1.9(koji nije free).Dali neko zna sta ovde nije u redu?

Ja imam istu kombinaciju i radi. Samo ne bas jednostavno, iz prve. Prvo izaberem iz spiska kartica kworld. Onda namestis audio input na tuner. Pa onda podesis settings->audio mixer setup i podesis na line in. E sad bi trebalo da radi. Kod mene je problem sto prilikom sledeceg startovanja slika pocne da juri gore dole, te stoga i pre nego sto iskljucim dscaler namestim kartu na Standard BT878 (ne bi bilo zvuka da sam prvo nju izabrao).

(D) Popij nesto pa polagano cackaj.

PS I tebi Borg obara sistem? Ha-ha. Izbrisi to djubre, meni je obarao sistem 3-4 puta dok nisam ukapirao da je do njega. Inace odlican program.

Za Dscaler nisu potrebni nikakvi drajveri, vec on koristi neke svoje unutrasnje, a ostale aplikacije Angusu vec rade. Mada bih svakako preporucio drajvere Ivana Uskova sa www.iulab.com

Popio sam ja Lazo gajbu piva dok sam cackao i pokusavao da resim problem ,ali ne vredi!Sve sam ja vec bio postavio ona setovanja kako si ti pomenuoa i drajvere Ivana Uskova koristim od pocetka,ali jok!Ma nista u svakom slucaju imam FlyDS koji mi zavrsava poso,ali rekoh da mi DScaler daje bolju sliku!

Posle mog zadnje posta rekoh ajde da probam da stavim Card Setup na Standard BT 878 (No Init MSP) posto ti Lazo rece da tada nema zvuka i gle cuda zvuk proradi!Nekad znaci mozes da kopas po racunaru mesec dana i da ne resis problem i onda ga resis odjednom za sekund!Uglavnom hvala Lazo za resenje.Pozdrav!

Laza je napisao(la):
Za Dscaler nisu potrebni nikakvi drajveri, vec on koristi neke svoje unutrasnje, a ostale aplikacije Angusu vec rade. Mada bih svakako preporucio drajvere Ivana Uskova sa www.iulab.com

da, program to sve radi na hardverskom nivou, nikakvi drajveri u principu nisu potrebni, ali sa nekim karticama je prava je*bada namestiti da radi sve kako treba. Najvise problema ljudi imaju sa podesavanjem zvuka.

@angus
samo ti slusaj lazu i sve ce biti ok :mrgreen:

Ni ChrisTV nije los program, a mislim da ima istu sliku kao Dscaler, u stvari valjda koristi Dscalerove filtere.

Nazad
Vrh Dno