Šta je novo?

Hardver KVM switch?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

malipirat

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2009
Poena
330
Има ли неко искуства са KVM switch уређајима и који предлаже?
Треба ми да повежем рачунар и лаптоп на исти монитор, тастатуру и миша. Гледао сам неке варијанте где су конектори HDMI и usb или usb-c. Питам, јер углавном наилазим на кинеске марке Aimos, Ckl...
Ако неко има искуства, нека напиша шта гледати, односно шта избегавати.

Унапред хвала

Ja sam monitor povezao i na laptop i na racnar kablom i onda samo preko menija monitora switchujem source. Za potrebe misa i tastature sam takodje porucio neki kineski USB (ne KVM) switch (jos ga cekam). Isprva sam i ja planirao neki KVM switch, da i monitor zajedno sa misem i tastaturom prebacujem s laptopa na racunar i obrnuto, ali onda sam citao po forumima da je rezolucija slike koju KVM switch "pusta" dosta slabiji od one koju podrzava sam monitor (to valjda pise i u njegovoj specifikaciji), barem kad su u pitanju oni jeftiniji KVM switchevi. Da ne bih imao ovakvih problema, odlucio sam se za povezivanje kablom. Jedan klik vise, prilikom prebacivanje s masine na masinu nece skoditi :)

Има ли неко искуства са KVM switch уређајима и који предлаже?
Треба ми да повежем рачунар и лаптоп на исти монитор, тастатуру и миша. Гледао сам неке варијанте где су конектори HDMI и usb или usb-c. Питам, јер углавном наилазим на кинеске марке Aimos, Ckl...
Ако неко има искуства, нека напиша шта гледати, односно шта избегавати.

Унапред хвала
Šta ti treba koja rezolucija, jel imaš dva ili više monitora itd.

Ako hoćeš nešto brendirano moraćeš preko da poručuješ kod nas je sve auto-otpad od KVM-ova, ne bi me čudila da još negde prodaju sa VGA ulazima.
Ovako na pravu gledaj brendove: Aten, Startech, ConnectPro, to su brendovi koji vrede ostalo je žuta gologuzija.

Lično koristim StarTech sv231dpddua2 za prebacivanje sa privatnog računara na radnu mašinu. Radi odlično.

Ako mi ni ova pošiljka ne stigne, možda ću uzeti neki switch sa KP-a, mada mi se ne svidja sto imaju VGA priključke koji mi apsolutno ne trebaju.

Nazad
Vrh Dno