Šta je novo?

KVM Switch

Someone_bl

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
604
Imam 6 racunara, znaci standardna prica ps2 mis i tastatura, trema bi rijesenje koji switch je najbolji da ovo sve kontroslisem sa 2 tastature i 2 misa ?

Prednost je koji se moze naci kod nas a i korisno bi bilo da se da koji link...

Someone_bl je napisao(la):
Imam 6 racunara, znaci standardna prica ps2 mis i tastatura, trema bi rijesenje koji switch je najbolji da ovo sve kontroslisem sa 2 tastature i 2 misa ?
Mislim da Corega KVM-2/KVM-4 spadaju u kvalitetnije, potpuno elektronski, preklapa se hot-keyem sa tastature, verzije za 2 i 4 PCa. Ima ih kod nas u prodaji, nisu baš jeftini...

http://www.corega-international.com/default.asp?SCREEN=product&section=5&productID=15

http://www.corega-international.com/default.asp?SCREEN=product&section=5&productID=16

Someone_bl je napisao(la):

Prednost je koji se moze naci kod nas a i korisno bi bilo da se da koji link...

Ja trenutno koristim dva Roline uredjaja - jedan je za 2, a drugi za 4 racunara...
Mogu da ih preporucim, pre svega "manji" model...
Neke okvirne cene su oko 20 EUR-a za manji i nesto ispod 70EUR-a za "veci" (porez nije ukljucen u cenu!) - dakle, ima ih trenutno...
Treba naglasiti da uz njih dobijas SVE potrebne kablove...

frekfencija osvezavanja monitora

Pitanje za korisnike Paju I ZorMi
Ima li uticaja KVM svich na frekfenciju osvezavanja monitora? Ovo pitam iz jednog prostog razloga. Pre par meseci sam imao potrebu za takvim uredjajem i nasao sam neki mehanicki model neke firme cije ime sam zaboravio. Preklopnik je izvana fizicki licio na one mehanicke preklopnike koji se koriste za stampace. Bio bih zadovoljan i sa tom varijantom, ali monitor nije mogao da ocitava podesavanja kartice, tj. mogla se podesiti rezolucija ekrana ali je frekfencija osvezavanja uvek bila 60Hz. Takodjer ovaj uredjaj je imao samo jedan PS2 port, pa su racunari delili tastaturu, ali je svaki imao svog misa.
Molim vas za iskustva po tom pitanju. Takodjer bih molio cenu i adresu ili telefon u Bg gde bi se to moglo kupiti. Cena i telefon moze i na PM ako je problem na forumu. Izvinjavam se zbog duzeg posta i unapred hvala.

Paja je napisao(la):
Ja trenutno koristim dva Roline uredjaja - jedan je za 2, a drugi za 4 racunara...
Mogu da ih preporucim, pre svega "manji" model...
Neke okvirne cene su oko 20 EUR-a za manji i nesto ispod 70EUR-a za "veci" (porez nije ukljucen u cenu!) - dakle, ima ih trenutno...
Treba naglasiti da uz njih dobijas SVE potrebne kablove...

Ako ti nije problem da kazesh gde ima da se kupe switchevi, ovde ili na pm...

hmmm, u zavisnosti od upotrebe...

Ako su umrežene, a vjerujem da jesu, ja bih stavio po jedan "remote - anything" klijent na svaku mašinu i sa jedne ih kontrolisao. Vrlo jeftino rješenje.

Naravno ako je podignut neki WinOS.

http://www.twd-industries.com/

Nazad
Vrh Dno