Šta je novo?

Kvar!! Pomoc hitno!!!

• Začetnik teme Začetnik teme -Aki-
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

-Aki-

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2005
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
MacBook Air (13-inch, Mid 2015)
Tablet
iPad mini 4
Mobilni telefon
iPhone 11 pro, iPhone SE 2020
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle sta se desilo...kompjuter je radio do sada normalno, ali u jednom trenutku dolazi do restarta i neprekidnog pistanja iz kucista..Nakon toga slike na monitoru nije bilo. Lampica na ploci je radila, kuler je takodje radio...tako da mislim da je otisla graf. Pokusao sam da je ponovo ubacim, misleci da je kontakt otisao, odnosno da je ispala iz ploce, ali opet ista situacija...osim sto se pistanje iz kucista vise nije culo.
Jako mi hitno treba kompjuter, pa bih Vas molio da mi kazete samo da li sam u pravu sto se tice graf. i da li cu morati da pazarim novu....
HVALA U NAPRED, BESKRAJNO!!!!

da li mislis na napajanje?

pistanje sistemskog zvucnika - u vecini slucajeva ako je jednolicno ukazuje na problem sa sistemskom memorijom, ukoliko nije ( npr jedan duzi i par kracih signala ) ukazuje na problem sa VGA.

Izvadi graficku karticu i probaj da upalis racunar bez nje. Bios maticne ploce u ovom slucaju mora da javi zvucnim signalom da ne moze da nadje VGA, sto bi znacilo da su ostale komponente ispravne. (mislim na CPU mem i BIOS maticne ploce)

Ukoliko nema zvucnog signala problem moze da bude do CPU, biosa, maticne ploce, napajanja...

PS pre nego sto probas odstrani sve PCI kartice ukoliko ih imas (modem, zvucnu, ....), otkaci sve hdd i opticke uredjaje.

Poslednja izmena:
Hvala puno jos jednom na odgovorima...graficka je otisla, problem je resen (kupljena je nova 😛 ).
Tema moze da se zakljuca. 🙂

asus 2600pro-agp (cena joj se vrti oko 80 evra)..i napajanje cooler master 500w...veoma sam zadvoljan grafickom, podrzava dx10, i smatram da je dobro resenje za starije sisteme *citaj slabije, s'tim da zahteva jako napajanje (bar 400w) i bar 1 giga memorije (sto je nekako i logicno za dansnji 'standard'. Btw. imam mali problem sa clone na tv-u, otvorio sam temu...ako moze i na pm...a usput mi ne radi ni zvuk (imam creative x-fi music). http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=154171

Nazad
Vrh Dno