Šta je novo?

kvalitetniji EQ

Zasto ne probas da isbacis EQ iz sistema? Mnogi smatraju da je to nepotrebna komponenta sistema.:) Ja sam takodje jedan od njih. Ako ti EQ sluzi za prilagodjavanje sistema sobi, onda za to postoji oblast koja se bavi akustikom sobe. A ako si navikao da "nasmesis" EQ, onda kao takav zavisnik i farbac zvuka, tesko da ces moci da zivis bez nekog drugog EQ. Probaj, pa vidi kako ide bez... Btw, sta korigujes preko EQ? Sta ti smeta u zvuku bez njega?

smeta mi ne kvalitetan zvuk ,losa kartica,losa kompresija.. nemam oformljeno 2.1 ili nesto na gore od ozvuchenja..
u sobi imam 2x200w woofer ,2 srednja od po 450w i 2 horne od 150w,da mi to sve nastimovao da radi kako treba treba mi ,dobra zvuchna,dobro pojachalo i dobar EQ da ne bi softverski podesavao na PC-u ... imam pionirovo pojachalo od 900w,zvuchna je integrusha iz lap top-a znachi krs, i sad imam EQ AudioTon sea-4800 ....
ima tonu opcija koje ja verovatno necu koristiti nikad,ali jos bitnije mi je da ima stelovanje izlaza ponaosob.... tj ima 24..ne znam ni kako se zove to *** ..12 za levi i 12 za desni...cega...opcija za stelovanje :D
inace mnogo volim da imam ono shto "chujem" da dobro zvuchi... ali sam totalni antitalenat za bilo sta sto ima veze sa muzikom... :(

Posle tvog opisa ovih zvucnika, nista mi nije jasno:D Mislim, kapiram da je to neki razglas sistem sa hornama koje verovatno sikcu, pa ih onda davis EQ, jos nabijes bass po volji, ali posto kazes da si antitalenat za te stvari i klizace na EQ (12 za levi, 12 za desni kanal), bolje je da EQ skroz izbacis, a da kupis dobru zvucnu karticu, ako vec slusas preko laptopa sve to. Sve zavisi sta je to i kakvo je...

probao ja to na ortakovom lap topu sa nekom :zlo: karticom,ali nije to to..nemogu ja tu da shtelujem nista po potrebi,i opet chujem "shum" kad se pauzira pesma ili neki drugi prekid pesme..jesam ani talenat i ne znam imena delova ali znam da ga koristim,i savrseno mi radi posao ovaj sto sam uzeo ;)
ako si ikada koristio dosta dobar EQ tipa ovaj i bolje, znas o kojoj razlici pricam :) jer ja je chujem,i to doosta chujem :)

Taj sum koji cujes na tom shitu od integrisane kartice, ne moze EQ da ukloni niti da poboljsa. Moze samo da zamaze i ofarba zvuk tebi na uvce, da ti deluje mocno, i nista vise. Zato, kreni prvo od sodine zvucne koja nece imati te artefakte, sumove i sl. pojave. Bilo koji EQ u principu sluzi da uklonis visak, a nikako da budzis nesto cega zapravo nema na snimku (tipa nagruvas bass na +5,10dB i tako to).

zamazao ili ofarbao,meni zvuchi perfektno chak i na pauzi,nema bilo kakvog zujanja ili slichnih stvari...kao da je sve ugaseno ,jedino sto chujem je ventilator iz lap topa...koji cu u skorije vreme shrafcigerom da probushim :\

Nazad
Vrh Dno