[SAJ]ber Kurajber
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 17.04.2004
- Poena
- 1,585
Pa zar nisi mogao da uzmes pljosnatu bateriju iz nekog powerbank-a nego da koristis 18650? Imas tih pljosnatih da biras za sitne pare.
Ja imam 3x po 10.000mA iz jednog power banka. Drugi takav power bank mi radi godinama. Ima jako kvalitetnih baterija, treba da znas sta da trazis.Koristio sam ih ranije za neke druge stvari i veoma su loseg kvaliteta. Uglavnom imaju oko 50-60% kapaciteta a takodje brzo i riknu.
Zgrozeni smo s razlogom. Zar nije lakse poneti powerbank i koristiti ga po potrebi nego nositi ciglu non stop?Ne znam što ste svi zgroženi,
ali nekada su upravo tako kako je on napravio izgledale fabrički pojačane baterije za telefone
Takodje imate i fabrička rešenja za recimo ajfon u vidu kućišta sa baterijom a njegovo je dosta manje od toga.
Na primer
![]()
Samsung
zerolemon.com
Nije to u opšte los zbudz projekat, ne može extended battery da bude elegantno to koristi neko kome je prioritet baterija a ne estetika
77x110mm.Koje su dimenzije tih celija sto imas?
I mene interesuje ovo, u zadnje vreme se desava napunim fon do 100% i nakon 15-20 minuta mirovanja padne na 98%. Probao sam obican i brzi punjac i uvek isto. Mi 9T je u pitanju.Hoću da uradim kalibraciju baterije na Poco F2 Pro. Ima puno metoda na netu. Koji vi preporučujete. Mogu da otključam bootloader ako je to uslov za neku bolju metodu sa nekom apk za kalibraciju.
Pre par meseci celu noc je znao da drzi 100% kad skinem sa punjaca i ostavim do ujutru. A sad za 20 minuta ode 2%, sve pogaseno na fonu, bez ikakvih konekcija.Ne razumem kako je problem ako nakon 20 minuta sa 100% na 98%... Zar je realno da očekuješ da tako stagnira na 100% dva sata...
To uopšte nije nekalibrisana baterija, nego normalno ponašanje baterije i normalna indikacija.
Nekalibrisanost je kada indikator baterije uslovno rečeno ludi, kada stagnira, kada zabode neki prag preko kojeg se spušta ili ne pokazuje dalje i slično...
Meni je do pre par nedelja noću dok spavam od 23h do 07h baterija padala plafon 2%, sada noću pada 5, 6%. Sasvim je realno ako se ne pipa mob posle raskačinja sa punjača na 100% napunjenosti da bat bude i posle 1h na 100%. Pričaj nam o kalibraciji ako znaš nešto a ne da nam pričaš razne druge priče i pričice.Ne razumem kako je problem ako nakon 20 minuta sa 100% na 98%... Zar je realno da očekuješ da tako stagnira na 100% dva sata...
To uopšte nije nekalibrisana baterija, nego normalno ponašanje baterije i normalna indikacija.
Nekalibrisanost je kada indikator baterije uslovno rečeno ludi, kada stagnira, kada zabode neki prag preko kojeg se spušta ili ne pokazuje dalje i slično...
Znam za tu staru metodu kalibrisanja, duboko pražnjenje dok se mob ne isključi. Upaliti ga par puta dok samo ne izbacuje logo i onda ga ugašenog puniti do 100%. Onda se uključi pa ako odmah padne koji odsto gasi se i stavlja na punjač...i tako dok posle punjenja i uključivanja ostane na 100%. Čitao sam o drugim metodama koje su preciznije, instira se apk battery monitor sa google play, stavi se na punjač i prati se punjenje, kad izbaci bat napunjena ako u apk piše puni još mi ga punimo dok apk ne završi punjenje. Mene zanima kalibracija iz recovery moda gde mi resetujemo sve podatke vezane za vreme punjenja bat. Kada se ti podaci obrišu mob krene ispočetka da računa vreme punjenja i to vreme najčešće podiže za 10% pri čemu se podiže kapacitet baterije.Pa već rekoh... Znam da se meni dešavalo pre da indikator "zabode" a kalibracija se vrši automatski kao što neko reče, isprazniš telefon dok se ne ugasi a onda ga napuniš do 100% i tako se baterija kalibriše.
A to nisu priče, očekujete od pametnog telefona da vam bateriju pokazuje precizno i konzistentno kao da je švajcarski sat, jer par procenata se "gubi"... To nema veze sa nekalibrisanom baterijom. Više je battery OCD, što je do korisnika a ne do telefona.
Sve to znam, čitao sam, zanima me postupak. Znam da otključam bootloader, znam da fleshujem romove, ovo ne znam, kalibracija baterije sa metodom koju pominješ. Dakle postupak, može i neki link ako je priča opširna. Mogao bi verovatno sve da nadjem na YT ali želim dve priče koje se poklapaju, jednu sa Benchmarka i onda potvrdu sa YT da znam da radim pravu stvar. Tako mi to matorci, bez mnogo hazarderskog duha 😉Ako ćeš da rutuješ telefon onda izbriši baterystats.bin i izprazni telefon do kraja pa ga ugašenog napuni do kraja i to ti je kalbracija baterije, mimo automatske koju svakao radi .
Punio sam bateriju uvek od 15% do 100%. Vek trajanja baterije od punjenja do punjenja je bio od 36 do 40h. Znači ako pišu čak do 600 punjenja vek trajanja baterije ja nisam stigao ni pola da potrošim taj vek. Znači nema habanja. To ja sve podmazujem kao da je švajcarski sat. Znaš ti da ja imam još fabričku maski i foliju na njemu, to ti sve govori o brizi i nezi mog moba, samo što za njega nemam masku protiv covida 🙂 . Čitao sam ranije da parametri napunjenosti baterije mogu da se pobrkaju posle fabričkog reseta. Često sam ih radio, eto ja verujem da je do toga. Ok, probaću prvo metodom 1 bez root-a i bez potpunog pražnjenja sa apk battery monitor i fabričkim resetom pa ako ne ide prelazim na metodu 2 koju ti predlažeš stim što moram da prostudiram kako se radi root a to je ono što me je najviše zanimalo. Džabe da mi pišeš "kada ti je rutovan telefon" kada ga nikad nisam rutovao. Pozdrav i hvala na pomoći.Kada ti je rutovan telefon, izbriši fajl /data/system/batterystats.bin, ne gasi telefon. nego potroši bateriju i napuni ga ugašenog. Kada ga upališ Android će kreirati taj fajl ponovo i u sledećem cikusu pražnjenja populisati podacima o potrošnji baterije. To se inače dešava samo, ali se fajl ne briše. Po mnogima na internetu, taj metod će ti bolje iskalibrisati bateriju, iako ja mislim da je tvoj "problem" uzrokovan ciklusima/habanjem baterije, što je normalno...
Evo ga još jedan mudrac, piši brate o kalibraciji ako nešto znaš ostalo me ne zanima.Kad ti je baterija 100% ispravna nema nikakvih problema sa kalibracijom. Cim krene da brlja odmah svi traze resenje a realno nema ga. Sve te aplikacije ti nece pomoci.
Punio sam bateriju uvek od 15% do 100%. Vek trajanja baterije od punjenja do punjenja je bio od 36 do 40h. Znači ako pišu čak do 600 punjenja vek trajanja baterije ja nisam stigao ni pola da potrošim taj vek. Znači nema habanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari