Šta je novo?

Laptop Kvalitetan laptop za programiranje?

Koji laptop kupiti?

Explorer777

Poznat
Učlanjen(a)
30.12.2022
Poena
30
Imate li preporuku za odlican laptop za razvoj softvera?

Kolika bi bila ocekivana cena takvog laptopa?

Npr. da moze da "siba" izvrsavanje programa u VisualStudio, Eclipse, Matlab itd.

Imate li preporuku za odlican laptop za razvoj softvera?

Kolika bi bila ocekivana cena takvog laptopa?

Npr. da moze da "siba" izvrsavanje programa u VisualStudio, Eclipse, Matlab itd.
Do 500 €, nov

Prvo odlucis dijagonalu, pa onda kazes koji budzet.
Ali po nemi su probook/elitebook stvarno kvalitetni racunari, za oko 500e imas G9/G10 koja je slicna jedino G10 imas thunderbolt i punjenje preko USB C i nesto bolji procesor.
512gb i 16gb zadovoljava ti sve potrebe (kao i meni) za programiranjem, cak mozes i da se igras solidno sa tim AMD (a verovatno i intel cipovima).
Mada intel izbegavati jer trosi vise i greje se vise.
Nema potrebe da juris veci broj jezgara jer i 6/12 je previse za programiranje.

Mozda je slab punjac, ja moj punim Motorolinim punjacem od 68w (450 je u pitanju).

Mozda je slab punjac, ja moj punim Motorolinim punjacem od 68w (450 je u pitanju).
Ne, bas na specifikacijama sluzi kao display port i kao usb C ali ne moze da se puni preko toga niti ima thunderbolt, dok moj prijatelj sa istim G10 ima i punjenje usb c i thunderbolt.
Doduse moj je 14" pa mozda nisu mogli spakovati u njega bas sve to, dok je tvoj 15".

Macbook Pro, ThinkPad, XPS, Yoga, ProBook ako si na budzetu. Ima svasta da se nadje, ali zavisi koliko si spreman da platis.
Takodje, programiranje je jako sirok pojam, negde ces moci i sa 16GB rama i U serijom proceora, negde ce i 32 da ti bude knap i CPU snaga ce doci do izrazaja i napraviti osetnu razliku.

Vrh Dno