Šta je novo?

Kvalitetan hosting - ubih se razmatrajuci

kako ne mogu da ti vrate pare ? Mogu brate, (zavisi od naravno od hostinga do hostinga, recimo gore pomenuti M6 koji trenutno imam ti pretplatu za godinu dana drzi kao kredit

Mislio sam da ne mogu da mi vrate pare, jer ako mi skinu sa kartice, ne mogu posle da vrate taj novac, moraju da uplacuju preko bankovnog racuna i sl. a sumnjam da ce to raditi. Da smo normalan svet pa da mozemo da trgujemo preko neta i da nam stizu pare na karticu jednim klikom, ali ne moze i sta da se radi. To nas mnogo koci u medjunarodnom biznisu.

Ne koci nas nista, samo treba znati kako. A "kako" je u tvo slucaju da otvoris firmu i registrujes je za import/export i trgovinu sa inostranstvom (ovo nije obavezno ali je pozeljno) i onda u banci koja ti drzi racun za export/import trgovinu izvadis kompanisku kreditnu/debitnu karticu na devizni racun. Tada mozes i da placas i da ti placaju i da ti vracaju pare i sve ostalo.

E sad drugo je sto bi svi mi voleli da to moze fizicko lice da radi, da privatno drzis pr0n sajt i da zaradjujes pare i da ti placaju na racun, a da ne placas porez, ali ne moze, ne moze ni u inostranstvu, (moze ali to je svuda ilegalno) da bi trgovao moras da imas firme i sve sto ide uz to (obaveze, zaposleni, plate, porezi troskovi itd), sto je sasvim normalno SVUDA, a ne samo kod nas.

Hoces da kazes da i mi iz Srbije mozemo da primamo uplate preko Visa kartica. Recimo ja hocu da nekom Nemcu ili Amerikancu naplatim clanarinu za sajt, recimo 10$ i da mi on plati preko Visa kartice, ode na sajt, klikne na "plati" i meni lova legne na racun. Ako tako moze nije problemd a se otvori neka privatna firma za ciscenje ulica recimo u kraju :) a da primam lovu iz Amerike :D

ne necu to da kazem. ne znam koji ti deo mog postqa nije bio jasan. Lepo sam napisao da ti treba export/import i/ili trgovina sa inostranstvom. Kakva sad firma za ciscenje ulica ? :trust:

Ma zezam se. Ok, nisam shvatio taj deo, mislio sam da mi je potrebno da imam firmu u Srbiji. A ovo sto si ti napisao mislim da dosta kosta.

Pa sad, ne znam tacno ali import/export moze da ide i na pausalca, ali ne znam da li u tom slucaju SMES da primas uplate od napolje i da li ces imati medjunarodni racun, verovatno hoces, raspitaj se, mozda i ne mora da bude tolko skupo ;)

OK, hvala gx-x. Mada mislim da ima neke domace firme kao balkan-cash da preko njih mozes da primas novac preko kreditnih kartica, tj. da oni umesto tebe primaju uplatu, pa da ti posle prosledjuju. Verobvatno imaju nekog van pa mogu tako da primaju novac, pa rade na procenat.

Dajte ljudi vratite se hostingu.
Meni treba domaci hosting servis, nesto kao ehost, samo da nije ehost ;)
Mora biti domaci, jer treba preko firme da platim.

Domace ti se ne isplati. Isplati ti se da izvadis debitnu karticu na firmu, ili da vidis u kojoj banci da uplatis dinare (!) na devizni racun i da sa njega u istoj toj banci novac uplatis firmi u inostranstvu koju odaberes za hosting. Oni ce traziti kopiju/sken potvrde o uplati i cim im legne novac pustice ti hosting.

PS. da pojasnim oko uplate dinara na devizni racun:

kod nas kad imas devizni racun da bi ga efektivno koristio moras u istoj banci da imas i dinarski. Ako si od banke dobio VISA ili MASTER C. ti kad placas nesto u devizama, skidaju ti se dinari sa firminog racuna (ili privatnog) konvertuju se u evro pa ako je placanje u $ onda se iz evra konvertuju u $. Jeste malo zamumuljeno ali na kraju krajeva obavlja se automatski i radi. Od b anke dobijas izvestaj o kompletnoj transakciji tako da je sve cisto. Od banke do banke zavisi visina provizije. Ja sam ovo radio preko meridijana sa debitnom karticom, ali nisam bas bio sretan njihovom provizijom, dinari->evro->dolari transakcija te izadje oko 4-5% vise. Ovo moze i bez kartice, isto ide samo sto uplatu obavljas u banci, ne znam tacno kako, ali nazoves pa pitas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno