Šta je novo?

Kvalitetan hosting - ubih se razmatrajuci

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
Pozdrav svima,
treba mi pouzdan hosting, ne suvise jeftin, sa sledecim karakteristikama

Minimum 500MB prostora
Minimum 50GB protoka
PHP/MySQL novije verzije

Definitivno sam odustao od domace varijante
- Verat - sa njega i odlazim
- EUnet - preskup, a restriktivan
- Loopia - super pouzdana, skupa, ali su im mali paketi za moje potrebe
- ostali i nemaju ovako velike pakete

Ostaju dakle strani
- Godaddy - ima ortak, ekstra je spor, treba mu nekoliko sekundi da uopste posalje zahtev
- Hasweb/hostdime - cini se dobar, malo skup, ali neki se zale
- Lunarpages - nemam iskustva

DOmaci resseleri takodje ne dolaze u obzir. Ne zelim da mi sajtovi samo netanu jednog dana.

Uglavnom, ocekujem vase savete, iskustva i komentare.
Hvala

Ima mnogo stranih hostinga koji su povoljni i brzi.
Jedan od nih je Serverage - stvarno imaju brze servere.
Globat ima povoljne cene, nesto je sporiji, ali imas maximalno i prostora i protoka.
Pogledaj Dreamhost, imaju bajne pakete, ali neznam kako rade - tek cu da ih testiram.
Inace, imas dobar hosting i na 3ix.
Eto, da ne ispada da reklamiram ... ima dosta toga, ako si stvarno zainteresovan - pogledaj sve sto mozes da nadjes - odnos - kvalitet/cena/brzina, pa mi se onda javi na pm ako ces hosting.
Ne reklamiram se!!

Poslednja izmena:
Necu domace.

Za sada mi se cini serverage.net veoma zanimljiv

Ima PLESK (isto web based panel, pandan cpanelu).

Dreamhost nije loš ali im je panel idioCki :D do bola (imaju svoj panel).

GoDaddy treba izbegavati za hosting usluge. Hasweb sam probao ranije, sve je bilo ok.

Pogledaj http://www.webhostingtalk.com za iskustva

Poslednja izmena:
Ja ti od srca preporucujem ovaj:
http://www.uniwebhosting.com/
Provereno dobar, a iskreno ne mislim da su skupi. Serveri smesteni u SAD-u.
Slobodno se raspitaj naokolo za iskustva, mada da ja ovog trenutka podizem sajt, sigurno bih ga hostovao kod njih.

Necu resellere, vec sam cini mi se napisao.

@Crash
Nije serverage, vec servage, stalno me zbunjujes :)
Mislim da im je control panel, dovoljno jednostavan.
Hvala ti

Ostaju mi interesantni hasweb i servage

Gle stvarno je Servage ... hehe - sorry za konfuziju, a mesec-dva sam vec kod njih i ispadoh nepismen :p
Jes, malo je jako glup njihov kontrol panel - hm, da kazem jednostavan - al - najlepsi mi je cPanel ili VHCS.
Svejedno, povoljniji nisu od Globat-a ;)
& Globat ima jednostavan kontrolni panel a nije kao ovaj, lepsi i funkcionalniji + imas online support chat.
Odluci sam - necu da ti nabacujem ponude, ali - eto - predlazem, razlazem i sabiram, pa kad pogledam - na kraju mi nista nije jasno, jer od 20 hostinga svaki je ddrugaciji i svaki ima nesto sto drugi nema.

pa u tome je problem, sto se ubijam razmatrajuci i nista jos ne mogu da odlucim.

a da ti to uzmes za free ovde: http://phpnet.us
* 300 MB free web space
* 80 GB free monthlly bandwidth
* MySQL database
* PHP enabled web space
* No maximum file size
* All file types allowed
* Free FTP account
* Free sub domain: you.phpnet.us
* No forum posting required
* No setup fee
* Instant activation

www.icdsoft.com

Izuzetno kvalitetan hosting, sa extra podrskom koja ti odgovara u roku od 5 minuta. :)

Milos_SD je napisao(la):
www.icdsoft.com

Izuzetno kvalitetan hosting, sa extra podrskom koja ti odgovara u roku od 5 minuta. :)

U vezi sa ICDSoft, jed(i)na od zamerki, ali ne tako retka - nemogucnost prelaska na paket veci od 2000MB Business. Imaj to u vidu. ;)

@crash
zelim pouzdano, a ne free

@milos
Milose, vise puta sam napomenuo da necu resellere. Hvala ti na ponudi u PP, ali mene to ne zanima.

ipowerweb sam izbacio iz razmisljanja, ne znam zasto.

ipowerweb sam izbacio iz razmisljanja, ne znam zasto.
pitanje i jeste bilo šta mislite o dotičnom, ako nije problem pokušaj da se setiš, baš me zanima.

Skupo & nepoznato
Pouzdano nikad nije skupo, a to sto su tebi nepoznati, paaa... to ne govori puno o njima.
Servage je OK ako se koristi u malim kolicinama. Cuo sam mnogo ljudi kojima su iskjucivali hosting ako im opterete servere. Imaju cini mi se neku foru da ti daju ogroman protok, ali samo ako ga "rasporedis" ravnomerno. Ne mozes ga recimo spucati za par dana jer u tom slucaju te "iseku". E sad, nisam siguran kako se ovih Ljubinih 50 GB uklapa, ali mislim da im to ne bi predstavljalo problem.

A zasto izbegavas GoDaddy server, mogu ti reci da imam izuzetno pozitivna iskustva sa njim.

Koristim godaddy vec neko vreme, istina je da je spor kod otvaranja sajta, ali kada ga jednom otvori dalje sve ide jako brzo. Nikada ni jedan problem nisam imao, sa moje strane imaju preporuku. Uz to su prilicno jeftini...

Hej Panto!!!

HOcu da preselim forum i mislim da sam se odlucio.

Uzimam shared hosting na HasWebu ili ako skupimm dovoljno sajtova klijenata onda na Reseller HostDime-a.
Mada je to ista firma, ali kontam ako uzmem reseller dobijem bolji server u maticnoj kompaniji.

GoDaddy ima moj ortak, i kad kliknem prvo cekam sekund-dve pa tek onda krene :(

Nazad
Vrh Dno