Šta je novo?

Kvalitet tv-outa

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
Koju graficku sa TV-outom uzeti , pa da Tv-out bude dobar za gledanje DVD-a na TV-u
Posto Matrox-a polovnog verovatno necu naci, a TNT/TNT2 imaju los TV-out, ostaje mi g-force2MX ili voodoo3. Kakav tv-out ima g-force2MX
i kakav tv-out ima g-force4MX posto je pao vec skoro na 40E
Posto ce da mi konfiguracija sluzi samo za gledanje DVD-a i divx-a
na tv-u,dakle necu imati monitor,da li se TV-out ukljucuje odmah po startovanju racunara

Poz

A sto ne bi razmislio o nekom ATI-ju ?
Mogu Matrox-i da se nadju, ali ne bas jeftino.

dejandj je napisao(la):
Samo i jedino GF4-mx4x0 ili njihovi naslednici
fx5200 i tsl.

To su kartice i chipovi pravljeni bas za to sto hoces!

Izvini, a na osnovu cega si dosao do ovog zakljucka?

poz`

Za TV Out moze da posluzi bilo sta sto je firmirano, znaci ASUS, Abit, MSI, Creative...
Pa cak i TNT2; ali ako nabasas na tako nesto. Na mom Abitu MX440 je TV slika zaista izvanredna; boje nisu bas kao kod ATI-a, ali slika je ipak sjajna.

Naravno moze i bilo koji poznatiji ATI... HIS nije los, GA ume da bude krsina, mada uglavnom je OK... BBA je naravno Baba 😀
I dobro rece pasenger - i Voodoo3 ima dobar TV izlaz.

Otpada BBA ako neces imati monitor; po defaultu oni imaju NTSC izlaz, sto nasi TV aparati ne podrzavaju. Ostaje ti jedino onda hakovanje BIOS-a. E da, onda otpadaju i neki firmirani modeli...
Pazi dobro da pise "na kutiji" da karta ima PAL izlaz; ako je PAL onda palis TV kao i monitor - pre ili posle paljenja kompjutera. Svejedno.

P.S. Club3D Radeon 8500LE koji se ovdjen prodavao ima sigurno PAL, verujem da ima i HIS R9x00

Marsovac je napisao(la):
...

poz`

Pa MX4 imaju integrisan TV-out, koji daje perfektnu sliku pa valjda zato 😀
Sa 5200 nisam upoznat ...

Sta god da uzems od novijuh karti neces pogresiti. ATi ima nesto vecu paletu proizvoda ali ni sa MX-om neces ostati uskracen dobrog TV-out-a.

Sto se tice TV Out-a GF4 MX su odlican izbor, jeftine a odlican kvalitet prikaza na tv-u. I to cak i moja Eagle MX-ica !

Marsovac je napisao(la):
...

poz`

Pa...
Ljudi da li vi citate specifikacije?

GF4-mx4xx ima na (u) chip-u ugradjen TV-encoder, DVA RAM-DAC-a 350MHz i hardwerski DVD decoder. Znaci da TV-out postoji na svakoj kartici sa tim chipom (NV17, NV18) i nije bitno (za TV-out) da bude "firmirana".

Prethodne generacije (GF2, GF3, puna GF4, ATI takodje) za to isto su morale da imaju dodatni (e) chip-ove koji su itekako zavisili od toga koja firma pravi karticu... Znaci TV encoder, mpeg decoder i ramdac...

da li bi neko od znalaca mogao da mi kaze zasto nisam uspeo ni sa jednim novijim drajverom od 40.41 (nisam 100% siguran ni da je toliko nov) da ubodem zajedno sliku i titlove na TVcu

kartice: GF 440 MX (64Mb) i GF 460 MX (128Mb)
obe su orlici, disejblovao sam one mirror video i overlay controle, al' neceeeeee

[cini mi se da ima neke veze sa onim sminkerskim Media centrom, jer od tog prvog drajvera koji ga je uveo pa na dalje nista ne sljaka kako treba]

da li mi treba neki detonator ili sta? naravno TV Tool bas zbog NV chipova ne sljaka (ili ih bar kod mene ne prepoznaje)

INACE SLIKA (sa tim starijim drajverima) JE SASVIM OK... MOZDA MALO BOJE Z...

vecno zahvalan! :eye:

Darko je napisao(la):
Otpada BBA ako neces imati monitor; po defaultu oni imaju NTSC izlaz, sto nasi TV aparati ne podrzavaju. Ostaje ti jedino onda hakovanje BIOS-a. E da, onda otpadaju i neki firmirani modeli...
Pazi dobro da pise "na kutiji" da karta ima PAL izlaz; ako je PAL onda palis TV kao i monitor - pre ili posle paljenja kompjutera. Svejedno.

P.S. Club3D Radeon 8500LE koji se ovdjen prodavao ima sigurno PAL, verujem da ima i HIS R9x00
Nije obavezno 🙂
Na primer, moj Sony prima i PAL i NTSC, a na grafickoj postoji i dzamper kojim se bira da li ce izlaz biti PAL ili NTSC, a u nekim slucajevima se to moze i softverski promeniti.
U svakom slucaju treba obratiti paznju i na te detalje, pa je u skladu s tim prakticnije nabaviti PAL (eventualno PAL/NTSC) varijantu...

crullick je napisao(la):
da li bi neko od znalaca mogao da mi kaze zasto nisam uspeo ni sa jednim novijim drajverom od 40.41 (nisam 100% siguran ni da je toliko nov) da ubodem zajedno sliku i titlove na TVcu

kartice: GF 440 MX (64Mb) i GF 460 MX (128Mb)
obe su orlici, disejblovao sam one mirror video i overlay controle, al' neceeeeee

[cini mi se da ima neke veze sa onim sminkerskim Media centrom, jer od tog prvog drajvera koji ga je uveo pa na dalje nista ne sljaka kako treba]

da li mi treba neki detonator ili sta? naravno TV Tool bas zbog NV chipova ne sljaka (ili ih bar kod mene ne prepoznaje)

INACE SLIKA (sa tim starijim drajverima) JE SASVIM OK... MOZDA MALO BOJE Z...

vecno zahvalan! :eye:

Skini Media Player Classic i imacesh prevode bez obzira na verziju detonatora...

e jel zna neko gde mogu da kupim onaj mali kabl, u stvari to je samo adapter izmedju TVouta (vishepolni din) i chincha. Nekome sam dao (*****) i nikada mi nije vratio...

Darko je napisao(la):
Naravno moze i bilo koji poznatiji ATI... HIS nije los, GA ume da bude krsina, mada uglavnom je OK...

Svi su oni tu negde, otprilike isti. GA je daleko od krsha, krsh al bas pravi sam video samo pod imenom Power Magic. One bez imena ni ne gledam.

Darko je napisao(la):
Otpada BBA ako neces imati monitor; po defaultu oni imaju NTSC izlaz, sto nasi TV aparati ne podrzavaju. ...

Zavisi, ja sam imao BBAti radjen za evropsko trziste, sa pal tv izlazom i bez bilo kakvih jumpera za prebacivanje pal/ntsc.
Koliko sam procitao po forumu, flashovanje biosa NTSC karte i ne daje bas rezultate uvek (pitati Ray Jones Jr.)

[quote="MAD_MUzzY...
Sta god da uzems od novijuh karti neces pogresiti. ATi ima nesto vecu paletu proizvoda ali ni sa MX-om neces ostati uskracen dobrog TV-out-a.[/quote]

I ja mislim tako.

driver je napisao(la):
...

Skini Media Player Classic i imacesh prevode bez obzira na verziju detonatora...

Ja moram ovde da se ubacim. Media player classic je jednostavno NAJBOLJI PROGRAM SVOJE VRSTE IKADA NAPRAVLJEN !!!

Toliko :banana:

MAD_MUzzY je napisao(la):
...

Pa MX4 imaju integrisan TV-out, koji daje perfektnu sliku pa valjda zato 😀
Sa 5200 nisam upoznat ...

Sta god da uzems od novijuh karti neces pogresiti. ATi ima nesto vecu paletu proizvoda ali ni sa MX-om neces ostati uskracen dobrog TV-out-a.

5200 ima integrisan TV out, kao i 5600, samo sto proizvodjac moze da stavi third party enkoder ako je potreban za Video In (tako npr. Leadtek ima MyVivo model FX5200 Ultra)...

Ma Sony 2 rula kada je TV-Out u pitanju, koji crni Maxtori i Ati :beat:
Ma koji crni PC bre.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Ma Sony 2 rula kada je TV-Out u pitanju, koji crni Maxtori i Ati :beat:
Ma koji crni PC bre.

Pozdrav!

Pazi, iako nisam nikad video Sony2 sklon sam da poverujem da je bolja opcija od svakog Maxtora, bar što se tv-outa tiče. 😀😀 😀

Nazad
Vrh Dno