Šta je novo?

Kvalitet Seagate Maxtor diskova?

Nisam znao za to sa oznakama, ja licno cu i dalje da jurim seagate i sve ne-Maxtor diskove, previse mi je lose iskustvo sa njima

Ja konkretno imam Maxtor Seagate hard od 250 Gb. Za sada radi bez ikakvih problema, da kucnem u drvo. Inace, isti takav je ugradjen u vise racunara i za sada svi rade normalno.

Ja konkretno imam Maxtor Seagate hard od 250 Gb. Za sada radi bez ikakvih problema, da kucnem u drvo. Inace, isti takav je ugradjen u vise racunara i za sada svi rade normalno.

Samo im instaliraj hladjenje i kuliraj :,,:

Kod mene Maxtor-Seagate STM3160815AS savrseno radi,a pre njega skiknula 2 WD-a :bottle:

2 x pljosnati maxtori od 40gb rade u serveru 4 godine bez problema, u obicnom kucistu sa dva extra kulera pozadi i sa strane.
inace, ja sa maxtorima nisam imao problema, osim jednog primerka koji bas nije hteo da proradi sa mojom predjasnjom nF3 plocom, ali sto se tice ostalih koje sam imao (vec 2 god 160mb maxtor ata) i desetine prodatih, za divno cudo, nisam imao reklamacije

(vec 2 god 160mb maxtor ata) i desetine prodatih, za divno cudo, nisam imao reklamacije[/QUOTE]

Pa slusaj jedno vreme na lageru je i bio samo Maxtor,mislim ( bar kod mene u selu ) pa na tu kolicinu prodatih maxtora mora biti da je neki izasao sa greskom.
Iako sam ovde cuo da je cak i cela serija izasla sa greskom.Ja licno nisam imao problema sa njima.
Ali eto citajuci sve ovo, ono i ja resio da promenim i uzeo sam pre mesec dana Seagate i stavio u novu masinu ST3250620A i radi mi jako lepo i dosta je tih,sa hladjenjem ne prelazi 40 C u normali oko 30-32 C.
Tako da verujem da ovi novi Maxtor sa Seagate elektronikom bi trebalo da budu jos bolji. :banana:

Ja evo imam dva seagatea vec 2 godine i ni najmanji problem nisam primetio, sa maxtorima sam muku mucio a jedini WD koji imam je ovaj raptor mada za njega kontam da mora da bude za klasu bolji od svih ostalih

Ja nisam preterano zadovoljan sa svojim Baracuda 7200.10 250Gb HDD-ovima.
Rade dobro ali su mi u odnosu na WD bucniji i topliji iako je vecina tvrdila da je suprotno. To je jedina zamerka.
A i ocena u Vistu od 5.7 za Data Transfer rate mi nikako nije odgovarala. Koliko je kod vas sa drugim SATAII HDD-ovima od 250Gb??

Pogledajte atachment prvi je uveliko u 6 godini rada i to bez problema, drugi 500 gb sata me zabrinjava, sta mu znace obvi slabi parametri i jer treba da se brinem?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    222.4 KB · Pregleda: 109
  • Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    159 KB · Pregleda: 99
ja jedino mogu da primetim, da se mereni parametri u desnoj koloni razlikuju izmedju ata i sata diska - ne moze da se uporedjuje!!!

Poslednja izmena:
Ne razumem se nešto preterano u u računare ali se nadam da ćete mi vi pomoći.Imam maxtor HDD od 80 Gb ali mi je postao"tesan" pa sam rešio da nabavim još jedan.Moja dilema je da li mogu da uzmem Hdd od drugog proizvođača ili mora isti.Šta mi vi preporučujete?:wall:

kupi bilo koji i pravi BackUp i to redovan, i ne beri Brigu

Ne razumem se nešto preterano u u računare ali se nadam da ćete mi vi pomoći.Imam maxtor HDD od 80 Gb ali mi je postao"tesan" pa sam rešio da nabavim još jedan.Moja dilema je da li mogu da uzmem Hdd od drugog proizvođača ili mora isti.Šta mi vi preporučujete?:wall:

Ma uzmi bilo koji....

i verovatno ces uzeti veceg kapaciteta (200 , 250 gb ...)

Svakako ako uzmes nov imas garanciju :banana: a preporucio bih ti Seagate, mislim da su sada jos oni ostali ko svet. Pazi mislim na ATA a za Sata prosvrljaj malo po forumu pa ces videti koji se pokazao dobar. Iako bas i nema neki izbor :wall:

Ja sam do sada imao tri Maxtora od 80GB i generalno nisam zadovoljan, nijedan nije crkao ali su mi cesto pucale particije i 2 od 3 su se ponasala kao da su crkla tj. zakucavala je mehanika, e otkad sam uzeo TA690G malo bolje se ponasaju, verovatno zbog chipseta...
Inace trenutno koristim WD SATA 80GB i Maxtor (STM) i cini mi se da je STM malo bolji od starog Maxtora.

Ja sam do sada imao tri Maxtora od 80GB i generalno nisam zadovoljan, nijedan nije crkao ali su mi cesto pucale particije i 2 od 3 su se ponasala kao da su crkla tj. zakucavala je mehanika, e otkad sam uzeo TA690G malo bolje se ponasaju, verovatno zbog chipseta...
Inace trenutno koristim WD SATA 80GB i Maxtor (STM) i cini mi se da je STM malo bolji od starog Maxtora.

Seagate je na tim diskovima ( STM ) menjao samo elektroniku, mehanika je ostala ista.
Mislim da je i samo sa tim poboljsan Maxtor, ali i garancija nesto znaci :type:

Inace, takvog istog STM-a sam reklamirao posle nedelju dana i zamenili su ga i sa ovim drugim primerkom nemam problema...

Inace, takvog istog STM-a sam reklamirao posle nedelju dana i zamenili su ga i sa ovim drugim primerkom nemam problema...

Izgleda da niste kompatibilni :p mislim na tebe i maxtor.
Salim se naravno, to bi mu doslo kao da ga ipak nisu dovoljno poboljsali.
Morace Seagate da se jos pomuci oko njih :smash:

Ma nevajaju nista, sto se brzine tice dobri su, ali svega ostalog, bezi od njih, ko djavo od krsta

Definitivno :wall:

Najgore je sto ne znam ni sam sta da kupim od vecih HDD-ova jer imam u planu kupovinu...

Ja sam uzeo Seagate 250 GB ( pre 2 meseca ) i radi mi za sada lepo i bez problema, a dosta je i tih. Iako ja ne patim od tisine,volim da slusam kako komp radi :type:
E da ovo je ATA HDD, i mogu ti ga preporuciti iako kazem ti na sve nove HDD-e imas
garanciju od 3 god,pa ako ne radi zamena.:smash:
Jedino sto se gube podaci i cimanje oko nove instalacije,driveri i to j*bi ga.to nam je
sto nam je nemamo veliki izbor,a kvalitet :wall: :smash: :mad:

E da ovo je ATA HDD, i mogu ti ga preporuciti iako kazem ti na sve nove HDD-e imas
garanciju od 3 god,pa ako ne radi zamena.:smash:
Ja cu da uzmem sata.
Jedino sto se gube podaci i cimanje oko nove instalacije,driveri i to j*bi ga.to nam je
sto nam je nemamo veliki izbor,a kvalitet :wall: :smash: :mad:
Zato sam u poslednje vreme presao na portabilne programe ;-)

Nazad
Vrh Dno