Šta je novo?

Kvalitet prikaza video sadrzaja kod razlicitih player-a

frrka

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
595
Nesto me je zezao KMplayer pa sam odlucio da probam neki drugi player. Probao sam 2-3 komada ali uvek je isti zakljucak.
WMP u 7ci daje najbolju sliku!
Jedino u BS player-u kada namestim renderovanje VMR9 + YUV mixing mode izbaci taj kvalitet boja ali mi je slika onda "kockasta".
Sva druga podesavanja mi jednostavno ne isbacuju taj kvalitet boja.

Da nije to samo do mene postavicu slike ljudi kojima se isto dogadja
3894063507_7367216087_b.jpg

3894005421_8dd0407a39_b.jpg

3894794728_ab3117953b_b.jpg

top left: Media Player Classic
top right: KM Player
bottom left: VLC Player
bottom right: Windows Media Player 11

Da li ste i vi ovo primetili?
Kako moze da se dobije taj kvalitet boja?
Da crna bude crna ali bez gubitaka ostalih boja.

Slika ni u kom pogledu ne zavisi od playera vec od rendera i podesvanja decodera.

Kao prvo i osnovno ne moze se tako porediti 2 playera a kamoli 4
Jedan render ne moze raditi u isto vreme u oba playera zato ces uvek dobijati razlicite prikaze ma koliko i koje programe poredio.

Stavi. MPC + MadVR render.. dobices neuporedivo bolju sliku od bilo cega.A pogotovu od WMR9

Na ovakvim slikama razlika ne moze da se vidi sem u color spaceu
a to je do konverizje color spac-a. Odnosno tebi je 1000% na ostala 3 playera 16-235 dok je WMP 0-255... To se u trentku vidi cak i na ovako malim slicicama.

Da crna bude crna samo podesi u decoderu Computer/TV levele odnosno 16-235 0-255 (bt 601 / 709)
Ako te zanima detlajnije nadji na forumu pisao sam vec o tome.
NA brzinu ako oces da vidis ukljuci u mpchcu shaderima 16-235 -> 0-255 pa ces videti ;)

rgb-mapping.gif

Pisao sam o svemu tome vise puita ne mogu opet detaljno ...
http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?91-Obrada-video-materijala

Evo ti gde je lik imao potpuno isti problem ko ti : http://forum.benchmark.rs/showthrea...ka-diskusija&p=2080086&viewfull=1#post2080086
Netala je slika koju je on postavio ali bila je na istu foru ko tvoja 4 playera u isto vreme ...

Ukratko :
don je kvalitetnije i bojle uradio od ostalih ..

Evo sa filterom koji je pojacan da bi videli sta je ustvari

16-235
0-255

Poslednja izmena:
weasel, ako ti nije mrsko - probaj PotPlayer sa MadVR, da li ima razlike u kvalitetu prikaza u odnosu na MPC

evo ovde podesavanja za Potplayer kojim se omogucuje MadVR

i2199_madVR.png

Ako se ne varam, covek je upravo napisao da nema kvalitet prikaza veze sa playerom nego sa tim koji render koristis i podesavanje decodera.

^^ tacno tako.
Izngud : rado al nemam trenutno na cemu.Brat je odneo svoj komp, Na mom kompu mi je gforce 4 :) , a htpc i laptop nemaju dovoljno dobru graficku za madVR...

Poslednja izmena:
ma kontam, nego nikako mi ne odgovara MPC, a znam da je PotPlayer imao problema sa MadVR (barem tako pisali ljudi u tom topicu).
taman cu da probam sutra...

weasel, može objašnjenje kako da se podesi colorspaces na 0-225 u KM-u? U Pot-u sam namestio, ali ovde je drugačije i malo nejasno.

Podesis u decoderu koji koristis tipa u coreavc configu videces . U playeru samo iskljucis da vrsi konverziju ako je ukljuceno. Nemam kmplalyer instliran.. sad cu instaliram pa cu da vidim gde je tacno.

IzNoGooD :a to sad se setih... Pa ne znam nije mi radio kad se pojavio potplayer.. od tada potplayer nisam ni probao, drzim se mpchc-a.

MOzes u Custion filteru da stavis Color space convertor

Imas i u video procesing - Output color space pa stikliraj bt 709 odnsono 16-235 --> 0-255
Ostavi samo rgb iskljuci YV12 ...

Mrzi me sad isoprobavam u kmplayeru sve mi je lose organizovano i napisano ... zato volim mpchc.
Sancices se sigurno , ako ne javi pa cu ti reci tacno sta da stikliras i gde

MOzes u Custion filteru da stavis Color space convertor

Imas i u video procesing - Output color space pa stikliraj bt 709 odnsono 16-235 --> 0-255
Ostavi samo rgb iskljuci YV12 ...

Mrzi me sad isoprobavam u kmplayeru sve mi je lose organizovano i napisano ... zato volim mpchc.
Sancices se sigurno , ako ne javi pa cu ti reci tacno sta da stikliras i gde

Znaci li to da u kmp, umesto external video render ( ffdshow mio je za sve) stavim madvr ?
Da li je madvr final, beta ?

MadVR nije decoder nego render isto kao i WMR9,Wmr7,EVR,haali ( haali je prvobitno spliter ali i render)

Snašao sam se ... Crna jeste crnja, ali se gube detalji u tamnim scenama ... Šta znam, vratio sam na 16-235, tako mi više odgovara.

Ko ima nvidija graficku najprostije je da podesi tu opciju u control panelu. Nvidia control panel -> adjust video color settings -> advanced -> dynamic range -> full (0-255)

I nema sta posle da se zezate sa playerima, ovo podesi za sve...

Verovatno i na atiju ima slicna opcija, samo nemam ati graficku pa da vidim.

Snašao sam se ... Crna jeste crnja, ali se gube detalji u tamnim scenama ... Šta znam, vratio sam na 16-235, tako mi više odgovara.

Nekada nije predvidjeno da vidis sve sto inace vidis :)
Shalim se (delimicno), zavisi i to kakav je rip koji gledas.

@Weasel

Citao sam ovih dana forum vise nego obicno i odusevljen sam koliko imas strpljenja i vremena za sve nas ovde. Odgovora na sve, a i deluje da imas celicne zivce. Nista ne moze da te iznervira :)

Svaka chast, pravi moderator :)

Prilozi

• ati.jpg
    ati.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 114
Morao i ja da promenim player (onaj splayer, kada god mi se update-uje, prebaci se na kineski) :(.
Rekoh da probam malo podrobnije mpchc, pošto sam ga kuči instalirao kevi i nije delovao loše.
I već sam čuo za madVR, pa i njega instaliram, ali sada imam problem. Kako da menjam titlove? Nije valjda da ih ovaj renderer ne podržava?
Ima li nekog rešenja?

Da, ne podrzava. A resenje je VobSub. :)

Mnogo sam lenj, pa koristim samo playere koji skidaju titlove sami. :D
Vobsub je već otpao.
Nema veze, koristiću običan vmr-9.

vidim preporuke pa sam hteo da uključim taj madVR renderer ali mi je ta opcija nedostupna kao što se vidi ne mogu da kliknem na nju?? gde grešim ?

Takođe probao sam i u drugom playeru KMPlayer ali tu ima samo Madshi's video Renderer i jel to taj ??? (kad ga uključim aero mi se isključi tako da ni u KMP ne mogu da ga uključim?
Pmozite mi kako da prebacim ova dva playera na taj renderer.
Evo slika za MPC

Prilozi

• 2011-02-07_004903.png
    2011-02-07_004903.png
    568.9 KB · Pregleda: 80
Jeste to je taj...
madVr = Madashi video render
pa kakve veze ima sto ti se iskljuci areo ? koji ce ti dok gledas film
A za mpc jer x64 jer to moze da bude problem

madVR se zasebno instalira. Ne dolazi ni sa jednim plejerom.
Podrzava samo YV12 input color space, nema interni render za titlove i ne radi sa DXVA. Ali, trebalo bi da daje najbolju sliku.
P.S. Moze li neko da uporedi sledecu kombinaciju: FFDShow (YV12) + madVR vs. FFDShow (RGB32, High quality YV12 to RGB conversion, Dither) + VMR9 (3D surface + Bicubic A=1.00 (PS2.0)) u MPC-HC? Pozeljno na sto vecem monitoru?

Evo poredjenja bas kao sto si trazio, samo sam imao problem jer sa mad-om nisam mogao da udarim screen iz mpc-a zbog greske getdib failed hr=80004005 (za koju ne nadjoh resenje a koliko sam video to je zbog color outputa)..., pa sam morao klasicno sa alt+printscreen. Screenovi su na 1920x1200...

madvr + ffdshow yv12 vs. ffdshow rgb + vmr9 (3d ps2.0 a=1)

Inace jedva ubodoh isti frejm...

A evo i screen haali + coreavc +rgb32 forced kroz drajvere sa dynamic contrast enhancement-om...

Kao sto se vidi razlika izmedju rendera je gotovo nepostojeca, jedino madavr ima za 0.1 posto mozda bolju sliku, kad se pogleda detaljnost trave...

Hvala Gdin_M. Iz nekog razloga Opera neće da mi otvori slike. Vidim thumbnail-ove u tvom postu ali ne mogu da učitam same stranice tj. slike. Ne mogu ni preko Explorer-a.
E sad, ako si screenshot-ove pravio koristeći MPC-HC opciju Save Image (Alt+I) neće mnogo vredeti jer Save Image opcija pravi slike pre rendera, tačnije, između dekodera i rendera.
Jedini nacin da se naprave slike nakon rendera je Print Screen ili neki program za te svrhe tipa PicPick ili FastStone Capture.
Evo dva primera. Nazivi slika sami govore o kako je pravljen screenshot a poredio sam opcije u VMR9, plane surface + Nearest Neighbor vs. 3D surface + Bicubic 1.0.

Edit: Čudno, ne mogu da učitam ni jednu sliku sa imagebam servera?!

Prilozi

• PicPick.png
    PicPick.png
    636.4 KB · Pregleda: 58
  • Save Image.png
    Save Image.png
    311.2 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Mozda slike nece da ti otvori jer imagebam ima obicaj da puca (u poslednje vreme se cesto desava). A inace sam sa printscreenom slikao, kao sto sam i naveo. :)

Slike su iz bluray-a The Thin Red Line.

Poslednja izmena:
Imagebam ej puko ne otvara ni jednu sliku...

Btw : madvr radi sa CUDA tako da za dxva nema nikakve potrebe

A interplolacija je bitna samo kod upscale-a i downscale-a
kad se pusta 1080p na 1080p naravno nebitno koji je interpolation algoritam .. dal je linearni , bicubic,trilinear ,devedenestlinear :D spline, lancoz ...

Poslednja izmena:
@Gdin_M Izvinjavam se. Ja sam razumeo da si samo madVR radio sa Print Screen. Lose sam razumeo tvoj post.
@weasel Nije bitno za vlasnike Nvidia kartica. Za ATI-jevce je druga prica.
Pokusavam da odradim test rendera i dekodera ali ne bih da zurim i previdim stvari kao sto je ovo sto si naveo, a u vezi je sa resize algoritmom kad se rezolucija videa i displeja poklapaju.

Pa koji renderer da koristim u MPC HC pošto mad ne radi ? koji je najbolji (posle njega :D ? Da, imam win 7 x64

Nazad
Vrh Dno