Šta je novo?

Kvalitet i kompatibilnost DVD medija - PRINCO

Elf

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
619
Narezao sam 50-ak DVD-a, uglavnom princo (Boki_PK) na Pioneer 107D firmware 1.16, brzina 4x i dobio sledece rezultate ... U 107d tri dvd-a su bila necitljiva (nero scandisc pokazuje bad blokove).
Macushita DVD u laptopu nije hteo da procita 10-ak dvd-a.
AIWA standalone DVD player nije procitao nijedan.
XWAVE 7200 Standalone nije procitao 4-5 komada, a kod par komada se mucio i na kraju uspeo da procita.
Posle spustanja brzine na 2x i narezanix 30-ak dvd-a (princo) 2 komada nisu uopstre radila ni na jednom dvd-u jer su imali greske (bad block-unreadable)
Laptop je ostale glatko procitao.
XWAVE ostale procitao ali subjektivno gledano, njemu je izgleda nebitno kojom je brzinom rezano jer se isto ponasa, cak ni inicijalizacija nije nista bolja nego kada rezem 4x .
AIWA (matora krsina) je na 2x procitala sve diskove.
E,sad... Dobio sam neki noname medij (VDSPMSAB 01) koji se nevidjenom brzinom inicijalizovao gde god da sam ga ubacio. Takodje je i necujan, dok kad ubacim princo u XWAVE, ovaj cvili kao da deres macku.

Kakva su vasa iskustva ? Interesuje me rezanje DVD-ova tako da budu maksimalno citljivii. Da li je problem u Pioneer-u, Princo diskovima ili se ova kombinacija ne voli (malo je smor rezanje na 2x ) i koja kombinacija radi kod vas.

Moraces da prihvatis "smor" od 2x, jer je to plafon za uspesno rezanje na Princu, bez obzira odakle si ga nabavljao.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Moraces da prihvatis "smor" od 2x, jer je to plafon za uspesno rezanje na Princu, bez obzira odakle si ga nabavljao.

Neki predlog za neke druge medije ?

Probao i Alfa Media da rezem na 4x ... Od 3 komada, 2 ne rade - osim na 107d gde su i snimani.

Mislim da je situacija mnogo zavisna od primerka do primerka rezaca. Cetvorica mojih poznanika imaju 107D, situacija je pola-pola: dvojica rezu fenomenalno, dvojica se nerviraju - osim Verbatima i Memorexa sa ostalim medijima katastrofa. Mada sam negde procitao da se novi(ji) Pioneeri i Princo nesto bas ne vole.
Sa VDSPMSAB 01 si imao mnogo srece, uglavnom vaze za izuzetno lose. 02 je jos gori.

Koji DVDRW se voli sa Princo medijama ?

LiteOn, NEC, LG...

Pre nedelju dana sam kupio ASUS 0804p 1.15 i narezao oko 50 Princo dvd diskova sa filmovima iskljucivo na 4x, vecinu diskova sam davao kolegama po firmi da probaju kakva je citljivost. Niko mi se nije pozalio ni na jedan disk, a nero ne detektuje nikakve greske na scan disk. Za sada sam prezadovoljan videcemo kako ce se pokazati nadalje posto planiram da ove nedelje narezem jos oko 100 filmova...

Poslednja izmena:
Ja sam narezao desetak na LiteOn 451@851, od tih desetak jedan je pukao još pri rezanju, ostali u KProbe 1.29 imaju 50-160 PI i do 7-8 PO. Što se tiče čitljivosti, probano u par DVD-a na kompu, svi čitaju, a čak sam sinoć narezao dva sestri koja ima Mac laptop, i čita ko lood. Obzirom na cenu (ovde u NS oko 45 din), ja sam zadovoljan. Ovde su do sada najjeftiniji bili verbatimi pasteli (117 din/kom), a ovi ostali no name diskovi su mi se katastrofalno rezali, ako su uopšte i prolazili verifikaciju, a i oni su bili 1€+.

Tacnije 1.1 evar :)

DVD na kompu uglavno svi mogu da procitaju rezane DVD-ove. Problem se uglavnom javlja kod stand alone DVD player-a i to uglavnom na nekim "brand name" tipa Panasonic, Aiwa ... Ovi kung fu player-i iz kine gutaju skoro sve.
Aiwa koju ja imam ne cita skoro nista, a ono sto procita to radi i u tosteru (zato sam je i nabavio kao test masinu).

Malo da probudim temu,
Imam Pioneer 180D i gomilu Princo dvd-r diskova, pa sam takodje imao problem pri rezanju na 4x, problem je uglavnom na kraju CD-a, i kod iscitavanja kod kucnih playera.
Kako se kod vas manifestuje na Pioneer-u 108 ?

Imaš najverovatnije lošu seriju Princa, tu ništa ne pomaže.

Poslednja izmena:
Princo strasno puno zavisi od serije, ali koliko vidim i od izvora dobavljanja :) Inace ima dosta raznovrsnih jeftinih medija, zaista ne razumem zasto bi iko rizikovao sa princom, pogotovo sto je kod njega izrazeno vremensko propadanje diska, tj. da posle recimo 7-8 meseci disk koji je svojevremeno bio super narezan jednostavno nece ni da pocne da se cita...

Vala bas, PrimeDisc 8x je 30 dinara, ljudi sta vam vise treba...

OptiPlex je napisao(la):
Princo strasno puno zavisi od serije, ali koliko vidim i od izvora dobavljanja :) Inace ima dosta raznovrsnih jeftinih medija, zaista ne razumem zasto bi iko rizikovao sa princom, pogotovo sto je kod njega izrazeno vremensko propadanje diska, tj. da posle recimo 7-8 meseci disk koji je svojevremeno bio super narezan jednostavno nece ni da pocne da se cita...

E jeste ovo je provereno, ja sam bio "zaljubljen" jedno vreme u Princo, hvalio ga na sva zvona i onda pojeo go... posle par meseci kad mi je pola diskova necitljivo.

Sad zalim sto nisam kupovao skuplje medije, jer mi je propalo ko zna koliko GB vaznih podataka.

http://www.benchmark.co.yu/forum/newreply.php?do=newreply&p=468733#

Jos u julu mesecu kada je ovaj topic postavljen bilo je odlicne i ne mnogo skuplje alternative umesto Prunco-a (ciji je efekat "slabog pamcenja" :D odavno primecen sa moje strane), a danas tek ne treba trositi reci... cak mu je cena 'bezobrazno' visoka :d

Moj drugar Deja koji profesionalno reže sada je prešao na EMTEC oni koštaju 20 din. bez kutije i nabavljeni su na crno. Pokazali u se fantastično. rezači 107, 108, nec, lite on, za koje znam režu ih super. Što se tiče Princa on je problem, jer dok je rezao njih on je nabavljao onu seriju u pakovanju od 10 na štapu. Za njih je tvrdio da nisu pirati. A oni od 50 i 100 na stapu su prolazili kao kod gore navedenog Elf. Mislim da su EMTEC trenutno najbolji best bye. Samo ih treba naći! :d :smash:

Nazad
Vrh Dno