Šta je novo?

Kursevi i sertifikati kao pomoc pri zaposljavanju?

Da, cuo sam i ja da su izmenili za CCNA.
Glede polaganja, ja mislim da je jako bitno i ko ti predaje i kako! :)
Inace, danas mi je poslednje predavanje (3.5 nedelja) i onda idu lab vezbe.

Poslednja izmena:
organizovao se i nije lenj
nije to nsita cudno

sta mislis, kako si milijarderi psotali milijarderi? ;)
Bil Gejts je tek skoro dobio pocasnu diplomu, covek nije ni fakultet zavrsio. Milijarderi postaju to sto jesu tako sto naslede biznis i dalje ga unaprede ili imaju originalnu ideju i/ili najbrzi refleks na trzistu. Ali hvala sto mi solis pamet - nisam ni ja lenj, studiram i radim i jedva stizem bilo sta drugo, zato sam i pitao coveka kako postize.

fora je u boljoj organizaciji :) doduse, mozda zahteva i neke zrtve (tipa, manje spavanja)
izvinjavam se ako je zvucalo kao da ti solim pamet posto sam to napisao dobronamerno i na osnovu poznanstva sa takvim ljudima (ja sam malo lenj)
uglavnom, poenta je bila na dobroj organizaciji

Bili nije jedini milijarder..evo, ona dvojica koji osnovase Google su prvo zavrsili fax, koliko znam :)

izvinjavam se na offtopicu

ontopic: ja imam neke sertifikate, nije nijedan od nabrojanih al' uglavnom imam malo odgovarajuceg iskustva tako da ne jurim sertifikate niti mislim da ima potrebe za tim
ql je imati te nabrojane sertifikate al' fora je da kratko traju :( (3 godine, uglavnom, koliko sam video)

Poslednja izmena:
fora je u boljoj organizaciji doduse, mozda zahteva i neke zrtve (tipa, manje spavanja)
izvinjavam se ako je zvucalo kao da ti solim pamet posto sam to napisao dobronamerno i na osnovu poznanstva sa takvim ljudima (ja sam malo lenj)
uglavnom, poenta je bila na dobroj organizaciji
Nisam se uvredio, nego jednostavno svima dan traje 24h:) , ja krenem sa radom u 7 i zavrsim u pola 2 uvece i jedva napakujem sve sto treba, zato mi je malo cudno. Jedino da se ubijas od rada i da nemas minuta slobodnog vremena, a onda ti i ne treba ta lova koju si zaradio.
Pozdrav i zavrsavam sa offom, sorry.

Lab vezbe za CCNA su zavrsile :)
Ostaje jos da se procita i prouci oko 1000 strana TestKinga i onda polaganje.

Na kraju CCNA kursa, za sve one koji razmisljaju o tome, mogu da kazem da vredi upisati i odlusati (pod uslovom da imate neko predznanje o mrezama i da vas to zaista interesuje).

nastavi da nas izvestavas kako ide ... :)

sto se tice trajanje, 3 godine je i previse, jer ako se ne bavis konrektnim stvarima, jako se brzo zaboravljaju stvari ... za 3 godine se neces secati ni da si isao na taj kurs

CCNA jeste za preporuku, ali ne i za ljude koji razmisljaju u fazonu "da li da odem u taksiste ili upisem Cisco?"

To si u pravu... od 10 ljudi koliko je slusalo predavanja, samo nas cetvoro je dolazilo od 9 ujutro i radilo nesto.
Dobra je stvar u tome sto smo imali dobru opremu (nekoliko rutera i par sviceva) i slobodu da radimo sta hocemo - oficijelne vezbe ili nesto svoje po zamisli. I tu se i najvise nauci :)

ja sam sve to bacio u vodu, iako sam se trudio isto kao i ti ... bio sam taman na kraju kao i ti sad, ali sam promenio posao za koji mi kurs nista ne znaci, tako da nikada nisam isao na polaganje, jer provaljujem da bih poludeo da sam sem ucenja novih stvari na novom poslu spremao i ispit

(poznati) zakljucak ... mnogo bitnije od sertifikata pri zaposljavanju su veze i preporuke ...

evo npr....ja imam polozen MCP ...microsoft certified professional...shta god to znachilo...ponudio mi zet da polazem za dz, uchio nesh malo, imao jedan pogreshan odgovor od 60-70 postavljenih...i toliko o mom sertifikatu, a nemam ni pojma shta on znachi :D

Bitno je da znash da radis to sto trebas da radis, a ne koji papir imas, ajde da vidim koliko sertifikata kod nas mozes da nabavis za Unix Admina ... i da li ce ti to pomoci ..

Ima li ko da trenutno polaze za MCSA ili MCSE ili je skoro polozio? Jos malo pa zavrsavam sa predavanjima, pa cu da krenem sa ucenjem za ispite, pa bi mi bilo kakva pomoc, neki savet kako i sta dobro dosao... U principu sam i dosta prakticno naucio, pa ne bih bas da se previse opterecujem polaganjem ispita, jer mi je bolje da trazim posao i da to sve vidim kako funkcionise u praksi i tako sticem iskustvo... Svaka informacija je dobrodosla....

Ima li ko da trenutno polaze za MCSA ili MCSE ili je skoro polozio? Jos malo pa zavrsavam sa predavanjima, pa cu da krenem sa ucenjem za ispite, pa bi mi bilo kakva pomoc, neki savet kako i sta dobro dosao... U principu sam i dosta prakticno naucio, pa ne bih bas da se previse opterecujem polaganjem ispita, jer mi je bolje da trazim posao i da to sve vidim kako funkcionise u praksi i tako sticem iskustvo... Svaka informacija je dobrodosla....

Ja trenutno polazem za MCSA, dva sam dao a evo i treci sam skoro spremio (70-290). Nije mi jasno tacno kakav savet ti treba, oko polaganja samih ispita ili oko toga da li da ih uopste i polazes? Kod mene je situacija drugacija, imam 11 godina iskustva i tek sada jurim papir jer mi je potreban zbog promene posla (na bolje, naravno).
Mislim da kada si vec odslusao sve ispite, trebalo bi i da ih polozis, i verujem da je pogresno ici na kurs da bi tamo stekao radno iskustvo ako ga nemas uopste ili vrlo malo - na kursu se slepo drze Microsoftovih training book-ova (ok, zavisi od predavaca, ako ima volje da malo prosiri pricu na neku prakticnu primenu). Kursevi i knjige ti samo pomazu da dobijes sertifikat i to je to.

Poslednja izmena:
Na kurs sam otisao da nesto naucim, jer nemam prethodnog iskustva.. Znaci tek treba nesto da radim i da ucim... I polagacu ispite, nisam dzabe isao na kurs pa da ne polazem... Interesuje me za ispit kako se spremas... Microsoftova literatura, dumpovi, ili nesto drugo... Sta mi ti savetujes, sta da radim da bih lakse polozio ispit.. Uostalom moze i na PM da ovde ne off-ujemo temu...

Vrh Dno