Šta je novo?

Kurs otklanjanja Win problema i instalacija Win-a

||NeX|| je napisao(la):
Izvala će biti, ali meni nije žao da ispanem lamer između genijama koji hodaju ovim forumom.
to ne treba da te plasi svi su ovde neko manje neko vise lameri jer jednostavno je to tako.i ovaj forum upravo sluzi da se nauci nesto.
nisu svi susteri i ne drze svi cekic :eyebrows:
ok odgovorio si sta planiras e sad idemo dalje
prvo:jezik im je slab :D (j****a zavisi za sta :smoke: )znaci prilagodi predavanje njihovom znanju kompjuterskih termina i engleskog jezika.
drugo:klince ces morati da obuzdas da ne brzaju,njima je obicno strasno brz *jezik* :eyebrows: (kaziprst desne ruke na glodaru)nego vijuga u glavi.
trece:ne detaljisi previse ako nemoras,i ako moras to uradi u smislenim i kratkim recenicama sa primerima iz svakodnevnog zivota.
cetvrto:redosled izlaganja tema pazljivo mora biti spakovan i takav da ide nekim redom,kao bi kursisti mogli da svare sve to sto si rekao.
peto:daj im zadatke koje moraju da urade od nedelje do cetvrtka,ali takve da moraju da se zabave bar 3-5h sa racunarom,otprilike svaki dan po 1h samostalnog rada.
sesto:nedozvoli da te zivkaju telefonom kako bi im nesto objasnio,nego sledeci cas svi da slusaju problem i tvoje (3-5min)objasnjenje problema.
sedmo:ne uvlaci se previse u objasnjenja tipa :magistrala,tajminzi memorije,i uopste zasto da im objasnjavas podesavanje bios-a,kad i 3/4 forumasa to slabo zna.i ja sam tAJ :zgran:
osmo:bice bolje da rasklopis neki racunar i objasnjavas nego bim.ako bude bim onda moze biti i sjeverina :d

ps glavu gore momce i citaj :laugh:

Poslednja izmena:
||NeX|| je napisao(la):
Stvorenje, ne znam šta je uzrokovalo tvoje ponašanje, ali kako god bijedno je.
Ma nemoj da te to pogadja on je jednostavno takav, voli da potkopava druge... :D :d :D

A ti me lično poznaješ pa znaš kakav sam čovek? :S:

Ne volim da potkopav ljude samo ponekad jednostavno ne mogu da ne odreagujem kod postova likova aka Šećerovski, Žarko ili ego manijaka kojima je svaka izrečena-napisana istina uvreda.

I sta mislis sta bi bilo kad bi na svaku tvoju neumesnu upadicu neko odgovorio istim ili slicnim tonom? Na cega bi se sveo forum. Moras da shvatis da ne znaju svi sve kao ti i da nije sramota pitati. Uostalo, forum i sluzi da se postavljaju pitanja i na ta pitanja, (ma koliko ona bila tebi "Secerovska" ili besmislena) dobijaju odgovori a ne za besmislene upadice. Ti ako sve znas onda nemas potrebe da dolazis na ovo mesto.

Uostalom na pocetku ovog treada si napisao da neces da pomognes jer je ovaj projekat komercijalne vrste citiram: "Pošto je u pitanju posao, usluga koja ti je potrebna nije free". Dobro ne moras, ali nemoj ni da ometas kao sto radis u mnogim treadovima. Covek nece tebi da plati, vec hoce da dobije besplatnu pomoc. Eto da ti malo pojasnim o cemu se radi u ovom treadu.

PS: A vi moderati bi mogli malo da reagujete na ovakve clanove (sabotere) ponekad i da ih bar opomenete da ne moram ja ovako javno da im sve objasnjavam.

Sjajan si. :D

I opet nepotreban komentar sa tvoje strane! Moderatori reagujte spamuje po treadu (ne samo ovom)!

Molim da se drzite teme u topicu.
Hvala.

Eto bilo je to jučer. Imam par sitnih problema sa kamerom sa kojom smo snimali pa kad prebacim postaviti ću.

Jedno 30% je uspjelo do kraja da sve razumije, a ostali su ostali na nekim temama.
U pravu ste, iako sam logično to uradio, treba to još logičnije i puno sporije.
Kao što neko reče, jako je puno to informacija. Ali kao općenit' pregled nije loše.
Mislim 80% ih sada zna za šta koja komponenta služi i šta je njena svrha u cijeloj konfiguraciji i kako primjetiti da je ona kriva za lošije performanse u nekom sektoru itd.
Ali polaznici kursa nisu baš za tu teme. Za njih je čak instalacija Windowsa teška tema ja sada mislim, jer ne možeš ti lameru objasniti ni u 160 časova kako i šta, jer premalo zna. Ali et', moram sada to nastaviti. Slijedeći upisnici će morati dokazati koliko znaju. To je prva tačka. Inaće nije bilo loše. Imam par samokritičnih stvari, ali ovi što su na kursu bili dosta su razumili. Ubacio sam i koju pauzicu uz smjeh. Ali trebao sam ubaciti pravu pauzu, jer enormni se kapaciteti traže pri ovom tempu što sam ga ja zadao. Slijedeći put ide lakša tema pa neće biti problem. Jedino što mi je smetalo da je poslije svega bilo malo pitanja od početnika, iako sam napomenuo da pitaju odmah ako im nije jasno, ali izgleda da ih je strah da se ne provale. Postaviti ću slijedeći put kad navratim ppt prezentaciju, a video čim prebacim, ali to će potrajati, jer tehničar koji je to radio ode u srijedu na godišnji.

Polako Nex, ne pravis ti kurs za posetioce bencha :) .
Normalno je da ne znaju "materiju". Poenta je da ih ne "zamlacujes" sa objasnjenjima, da nisi preopsiran (ako su iole pametni, a trebalo bi) to ce visse da im smeta.

Kao osnovno pravilo poducavanja, ne smes da pokazujes "svoju pamet", nacitanost i siroko obrazovanje. To na kraju krajeva nisu ni platili.

Objasnjenja logicna i efikasna. Ako ih "daviss" sa f-diskom, npr, pre instalacije, to ce visse da ih zbuni, nego ako u "hodu" objasnis da XP mora da pripremi prostor na HD-u da bi funkcionisao.
U hodu objasnis da ploca ima elemente koji zahtevaju softver(drajveri) da bi radile, pa ih poredjas po prioritetima, ploca (komunikacije, dodatni moduli na plocci) pa onda grafika...
Da im budu "povezane" komponente koje si nabrojao (ili nisi), sa njihovom funkcijom.
Pa onda "fina" podesavanja XP-a, ako je potrebno (zavisno od nivoa kursa), Nacini funkcionisanja dodatnih programa (antivirus, firewall), i njihova potreba za instalacijom, i eventualna interakcija sa drugim programima...

Poz.

Elem NEXt 16 prvo morash da dash ljudima informacije tj studentima i da kazesh da je to
tj taj kurs neshto tipa value-best byu u stilu "osnovi instalacije winXP i primarni problemi pri setovanju"- BASIC 1 i naravno da napishesh da u to ide instalacija sistema, drw,prog,podesavanje istih i to je to i naravno da ubacis opcije
+3 casa - format iz DOS-a + scandisc
+5 casova - dodatak 1 + patricionisanje iz dos-a
+10 dodatak - rad sa hardwerom - dodatno podesavanje grafike, muzike, modema
pa onda kurs koji ide na sve to i to nazovesh trablshut :)
i tu opises kako se komp ponasha pri onim malo *******ijim kvarovima, kako da skinu drajver sa neta i instalirati ih al paziti da se ne narusi sistem.
pa dodatak postavljanje i rad sa antivirusnim softverom.
NARAVO OBAVEZNO napravi neku knjizicu il josh bolje vishe njih po npr 20-30 str to ti je obavezno!!!

batice nije poenta da ti njih za 16 chasova nauchish svemu shto tje im trebati nego da ih malo priblizis tome polako, postepeno. Potrebno je mnogo psihologije kad radis s' ljudima. Da ih neshto nauchis, uzmesh im lovu a da budu zadovoljni.
I naglasi onu parolu koju ti na svakom univerzitetu kazu

" Mi nismo tu da Vas nauchimo svemu shto znamo nego smo tu da Vas nauchimo da uchite"

Nazad
Vrh Dno