Šta je novo?

Kurirske sluzbe i carina

Lugal

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2007
Poena
319
Zanima me da li...ako mi neko iz inostranstva salje paket koji mi naplacuje 500 eur, putem npr. DHL-a...ja na tu cifru dodajem i carinu tj. da li oni plate carinu a ja njima posle taj iznos (u pitanju su mobilni telefoni komada 3)???

ti placjash
carinu + pdv + shpediciju< u ovom sluchaju>
kada preuzimash paket....

ti placjash
carinu + pdv + shpediciju< u ovom sluchaju>
kada preuzimash paket....

shpedicija je u ceni, tj onaj ko mi salje je placa, a zasto bih placao pdv...proizvod nije kupljen u nashoj zemlji...??? Jel otvaraju paket da procene vrednost paketa i da na osnovu toga procene carinu ili imaju neku fixnu carinu za manje pakete :) ? I kako procenjuju vrednost mobilnog telefona koga nemaju u papirima, jer ni mobilni josh nije u prodavnicama i nema svoju zvanichnu cenu!?

Ti placas spediterske usluge i procenjenu carinu, a to kako ce oni da procene vrednost :) ne zna niko.

mogu da odvale i DA placjash PDV!!

Pazi, za paket vrednosti 500€, i to mobilni telefoni, možeš da očekuješ samo da budeš ODRAN :) A možeš biti sasvim uveren da će ti biti uredno naplaćena i špedicija i carina i PDV, za šta računaj sigurno još 100-150€.

Meni su za wireless antenu vrednosti 25€ tražili još 4500 (da, ČETIRI I PO HILJADE) dinara za carinu, špeditera i PDV.

Poslednja izmena:
Pazi, za paket vrednosti 500€, i to mobilni telefoni, možeš da očekuješ samo da budeš ODRAN :) A možeš biti sasvim uveren da će ti biti uredno naplaćena i špedicija i carina i PDV, za šta računaj sigurno još 100-150€.

Meni su za wireless antenu vrednosti 25€ tražili još 4500 (da, ČETIRI I PO HILJADE) dinara za carinu, špeditera i PDV.

J**o im ja :smash:, i dalje mi nije jasno za pdv iako vam verujem, mada mi nije jasnooooooo... ako sam dobro razumeo spedicija znachi transtport, i ta cena ulazi u tu cenu paleta jer je takav dogovor sa tipom koji salje...

Jel postoji neki nachin da se sva zaj***ncija nekako zaobidje pa da se ne plati puno tj. previshe gospodi organima? sto bi neki rekli ispod zita...

Spediterske usluge nisu transport nego priprema papira za carinjenje kod agencije registrovane za pruzanje spediterskih usluga il` ti "spedicije".

J**o im ja :smash:, i dalje mi nije jasno za pdv iako vam verujem, mada mi nije jasnooooooo... ako sam dobro razumeo spedicija znachi transtport, i ta cena ulazi u tu cenu paleta jer je takav dogovor sa tipom koji salje...

Jel postoji neki nachin da se sva zaj***ncija nekako zaobidje pa da se ne plati puno tj. previshe gospodi organima? sto bi neki rekli ispod zita...

da udjemo u EU :) hehehe :)
ako hocjete da izbegnete shpediciji..shaljite obichnom poshtom...ali tu ipak ostaje carina i pdv. ..meni suz a grafichke uzeli 18% ...shta recji....

Vidi ovako pdv moras da platis 100% jer to uvozis u zemlju,spediterske usluge su 4000 minimu,e sad ako je paket poslat Fedexom onda tu imas cenu od 1800 dinara za 7 dana lezarine ne bitno dal ga ti digao za pola sata ili ...

Mene je izaslo bez PDV i carine jer je proizvod poslat sa vrednoscu 20$ al me zato spediter,lezarina i takse izaslo oko 7k

Zatvaraj temu, hvala ljudi

Vidi ovako pdv moras da platis 100% jer to uvozis u zemlju,spediterske usluge su 4000 minimu,e sad ako je paket poslat Fedexom onda tu imas cenu od 1800 dinara za 7 dana lezarine ne bitno dal ga ti digao za pola sata ili ...

Mene je izaslo bez PDV i carine jer je proizvod poslat sa vrednoscu 20$ al me zato spediter,lezarina i takse izaslo oko 7k

Sve sam shvatio, ako imam tamo povracaj pdv-a onda mi ovde dobri ljudi uzmu to isto + carina + spedicaja (wtf)...sve u svemu da zivim u Bugarskoj sad bih kulirao, *** ne moze svako da bude Bugarin ! :p

Pravo da vam kazem cim zavrshim fax odo ja iz zemlje, pa cu pisati sa drugog ip-a ;)

idi odma, nemoj da te zadrzhava besplatno shkolstvo....idi tamo pa plati ;)

Shaljite bre obichnom poshtom tu nema : lezgarine<sem ako ste ludi pa ne dodjete po paket>, nema shpedicije!!. Znachi na paket dodajesh oko 28%...e sada ako ti se to ne isplati...onda odesh ovde u radnju i kupish :) Naruchi recimo laptop, na to je pdv 8%;) Meni je problem shto ja VAT ne mogu da uzmem nazad...tako da me sve to dosta izadje...ali ponekad se i isplati...

Ja sam narucivao iz nemacke neki uredjaj na firmu i platio paypalom odmah su mi vratili pdv cak me ovi nasi nisu ni ocarinili.

ako si iz srbije, ne moras da placas VAT firmama u EU zemljama, jer VAT vazi za zemlje koje su u sklopu evropske unije, a s' obzirom da srbija jos nije, pre kupovine trazis prodavcu da ti skine VAT sa cene proizvoda (~18%).

dhl, tnt express, i slicni, kad ide preko njih, na cenu shippinga (koju placas prodavcu unapred), placas jos i spediciju/usluge carinjena nasoj carini kad stigne paket, a to iznosi ~50e fiksno. ili da sam nadjes speditera i da ti on uradi carinjenje i ostalo jeftinije, ako te ne mrzi da trazis, mozes da prodjes maksimalno 1000 dindzi jeftinije.

na tih koliko kazes, 500e vrednosti paketa, dodaj orjentaciono 28% vrednosti, za troskove carine (carina + pdv + ta famozna spedicija od ~50e)

a ko si pdv odnosno VAT platio prodavcu iz EU zemlje, trazi povracaj od njega, jer nisi ni trebao u startu da ga platis.

Poslednja izmena:
ako si iz srbije, ne moras da placas VAT firmama u EU zemljama, jer VAT vazi za zemlje koje su u sklopu evropske unije, a s' obzirom da srbija jos nije, pre kupovine trazis prodavcu da ti skine VAT sa cene proizvoda (~18%).

dhl, tnt express, i slicni, kad ide preko njih, na cenu shippinga (koju placas prodavcu unapred), placas jos i spediciju/usluge carinjena nasoj carini kad stigne paket, a to iznosi ~50e fiksno. ili da sam nadjes speditera i da ti on uradi carinjenje i ostalo jeftinije, ako te ne mrzi da trazis, mozes da prodjes maksimalno 1000 dindzi jeftinije.

na tih koliko kazes, 500e vrednosti paketa, dodaj orjentaciono 28% vrednosti, za troskove carine (carina + pdv + ta famozna spedicija od ~50e)

a ko si pdv odnosno VAT platio prodavcu iz EU zemlje, trazi povracaj od njega, jer nisi ni trebao u startu da ga platis.

Hvala puno na postu, odustao sam od kupovine josh juche zbog ovoga, ***...josh samo godinu dana max i kraj faxa, a onda...:wave::D,):-devil-::whip::banana:

Ne razumem baš najbolje, recimo naručim preko neta nešto što vredi $30, platim im i slanje i sve, recimo da sa time krajnja cena koju ja njima plaćam iznosi $50 , slanje se vrši običnom poštom. Koliko treba ja ovde još da platim našim prevarantima ? :)

Ne razumem baš najbolje, recimo naručim preko neta nešto što vredi $30, platim im i slanje i sve, recimo da sa time krajnja cena koju ja njima plaćam iznosi $50 , slanje se vrši običnom poštom. Koliko treba ja ovde još da platim našim prevarantima ? :)
obicnom postom, jedina razlika je sto ne placas tu spediciju, a s' obzirom da je vrednost preko 20e, placas carinu + pdv.

Nazad
Vrh Dno