ti placjash
carinu + pdv + shpediciju< u ovom sluchaju>
kada preuzimash paket....
Pazi, za paket vrednosti 500€, i to mobilni telefoni, možeš da očekuješ samo da budeš ODRANA možeš biti sasvim uveren da će ti biti uredno naplaćena i špedicija i carina i PDV, za šta računaj sigurno još 100-150€.
Meni su za wireless antenu vrednosti 25€ tražili još 4500 (da, ČETIRI I PO HILJADE) dinara za carinu, špeditera i PDV.
J**o im ja :smash:, i dalje mi nije jasno za pdv iako vam verujem, mada mi nije jasnooooooo... ako sam dobro razumeo spedicija znachi transtport, i ta cena ulazi u tu cenu paleta jer je takav dogovor sa tipom koji salje...
Jel postoji neki nachin da se sva zaj***ncija nekako zaobidje pa da se ne plati puno tj. previshe gospodi organima? sto bi neki rekli ispod zita...
Vidi ovako pdv moras da platis 100% jer to uvozis u zemlju,spediterske usluge su 4000 minimu,e sad ako je paket poslat Fedexom onda tu imas cenu od 1800 dinara za 7 dana lezarine ne bitno dal ga ti digao za pola sata ili ...
Mene je izaslo bez PDV i carine jer je proizvod poslat sa vrednoscu 20$ al me zato spediter,lezarina i takse izaslo oko 7k
Ja sam narucivao iz nemacke neki uredjaj na firmu i platio paypalom odmah su mi vratili pdv cak me ovi nasi nisu ni ocarinili.
ako si iz srbije, ne moras da placas VAT firmama u EU zemljama, jer VAT vazi za zemlje koje su u sklopu evropske unije, a s' obzirom da srbija jos nije, pre kupovine trazis prodavcu da ti skine VAT sa cene proizvoda (~18%).
dhl, tnt express, i slicni, kad ide preko njih, na cenu shippinga (koju placas prodavcu unapred), placas jos i spediciju/usluge carinjena nasoj carini kad stigne paket, a to iznosi ~50e fiksno. ili da sam nadjes speditera i da ti on uradi carinjenje i ostalo jeftinije, ako te ne mrzi da trazis, mozes da prodjes maksimalno 1000 dindzi jeftinije.
na tih koliko kazes, 500e vrednosti paketa, dodaj orjentaciono 28% vrednosti, za troskove carine (carina + pdv + ta famozna spedicija od ~50e)
a ko si pdv odnosno VAT platio prodavcu iz EU zemlje, trazi povracaj od njega, jer nisi ni trebao u startu da ga platis.
obicnom postom, jedina razlika je sto ne placas tu spediciju, a s' obzirom da je vrednost preko 20e, placas carinu + pdv.Ne razumem baš najbolje, recimo naručim preko neta nešto što vredi $30, platim im i slanje i sve, recimo da sa time krajnja cena koju ja njima plaćam iznosi $50 , slanje se vrši običnom poštom. Koliko treba ja ovde još da platim našim prevarantima ?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari