Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

[emoji106]
Naprotiv, kontam te...
I ja takodje nailazim na gomilu nestručnih i slabo plaćenih radnika, ali sam potpuno svestan činjenice da ih ja neću ubrzati a oni su najopasniji kada se nama žuri :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

M20X EVR-L29

Nista bolji nije AKS,prosli put se nisu pojavili na adresi i vratili paket u magacin,jer navodno nisu imali moj broj telefona,iako im je firma koja salje paket uredno dostavila,a ja ih cekao ceo dan. I pre neki dan,drugi paket je u pitanju,isti kurir me zove,ja pricao tada i vidim propusten poziv posle par minuta,zovem ga,nece da se javi i opet vrate paket u magacin,kao da traze i najmanji razlog da ne isporuce. A na adresi se ne pojavljuju dok se ne javis na telefon,ne znam koja im je to logika. Valjda je njegova duznost da dodje na adresu,pozvoni i proba da isporuci paket bez obzira da li se neko javlja na telefon ili ne. Sve te firme saradjuju sa njima samo zato sto su najpovoljniji,rekli su mi da nisam prvi koji se zali,ali tako je kako je. A bas se potrefi da sve firme sa kojima saradjujem imaju ugovor sa AKS-om ili BEX-om,da popi*dis.

Sent from my iPhone using Tapatalk

E vidis meni je tako bilo sa daily express i sa patikama iz djak sporta, 4 dana sam se jurio sa njima. Na telefon se ne javljaju. Opet, sve zavisi od kurira, jednom sam rekao nisam kuci dodjite sutra u 2 i došao tačno u 2. Aks me npr danas nije ni zvao na telefon, odmah zvonio na vrata. Inace ako se ne javis na telefon kod vecine njih (aks, daily, bex) oni nece da dolaze da kucaju na vrata i da ista poljube jer imaju target koliko moraju da isporuče a koliko da vrate. Tako da oni svoj posao rade. Zamisli da se on parkira ispred svake kuće i zgrade i da zvoni redom na interfon, iz njegovog ugla gubljenje vremena. Ionako se taj paket vrati u magacin u koji mozes da odes i uzmes(posle 15,16h obično).
Preporuka za aks(sta ja radim kada znam da nemam nikoga kuci) naznacim da se paket dostavi kod njih u paket shopu odem u 17 h posle posla i podignem. Isto tako i za otkup kada saljem. Ne trosi mi se vreme uzalud jureci se po gradu sa kuririma.

Kod Royala ne možeš ni da saznaš zašto paket nije isporučen, samo da pretpostaviš. Broj imaju, čim poruka stiže OK. Evo treći dan sada, poruku o prispeću paketa više ne šalju.
Čak i da je paket izgubljen, isto bi bilo, na "sreću" znamo da kasne po par dana uvek.

Prilozi

• Royale.JPG
    Royale.JPG
    96.9 KB · Pregleda: 124
Meni Royal uvek na vreme sve isporuci, danas doneo paket na vrata jer pada sneg da ne izlazim. Mnogo je bitno ko radi a ovaj kurir je extra covek.

Danas je poslat paket oko 5 sati
Medjutim jos stoju paket u posti kragujevcu
Stavljeno do 12h da stigne
Kada ce uopste stici paket daleko samo 50km

^ Ako je Post Ekspres, ne brini se. Prikaz trekinga uvek kasni više sati.

Meni Royal uvek na vreme sve isporuci, danas doneo paket na vrata jer pada sneg da ne izlazim. Mnogo je bitno ko radi a ovaj kurir je extra covek.
Valjda ti treba da izadješ i uzmeš pošiljku kada su vanredne okolnosti.

S'obzirom na situaciju sa parkingom, ne pamtim kada nisam izašao da nešto preuzmem.

Smaramo te i slične mučenike za gluposti i sitnice a sa druge strane nam prolaze ogromni problemi i nelogičnosti ispred nosa i niko ne reaguje.

Има ли неко примедбе на пост експрес ових дана?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Jel zna neko broj kurira Aks-a za Zeleznik-Sremcicu ?
Cekam paket ceo dan.
Na centrali, ako dobijes da nije zauzeto, se niko ne javlja ceo dan.

Daily, Bex i Post Ekspress su mnogo ozbiljnije sluzbe.

Да, барем у Београду. Сваког уторка и среде размена касни по 4+ сати, чуди ме да нико није приметио толико кашњење

Sta ti to znaci kasni razmena po 4 sati ?

Jel stigne posiljka narednog dana ?

Decembrom je dosta uvecan posao pa se malo kasni, ali bi posiljke trebalo da stizu na vreme do stranke...

Има ли неко примедбе на пост експрес ових дана?

Da, imamo problem kod prijema u Beogradu.
Juče 1 paket donosi kurir, drugi paket donosi poštar i umesto do 12h, donosi ga u 13h i pravi mi problem, jer mi je bilo ptorebno pre 12. Trećeg paketa nema.

Taj treći mi je poslat u ponedeljak iz Novog Sada, usluga do 12h i poslednji tracking je ponedeljak uveče, paketa nigde nema. A evo danas (sreda) stigao paket iz NS od drugog pošiljaoca, broj adresnice se razlikuje za 24 (659/897). Ne znam da li je slato iz neke male pošte, ali slanje ponedeljak ujutru i utorak poslepodne, svega 24 pošiljke razmaka. I ona prva još ne stiže.

Mi smo slali dosta paketa i za sada se niko ne žali da je bilo problema sa isporukom.

Не иду ти бројеви редом, тако да није било 24 пошиљке између, вероватно је каснило јер нема људи.
Sta ti to znaci kasni razmena po 4 sati ?

Jel stigne posiljka narednog dana ?
Размена је комби који доноси пошиљке из гпц-а у пошту из које се онда пошиљка доставља вама. Тај комби обично стиже између 6:00 и 8:00, у зависности од локације поште. Али сад тај комби стиже од 10 до 11 часова јер има много посла, а људи све мање, не стигну да обраде све пошиљке преко ноћи. Катастрофа, стварно никад горе стање у фирми, људи се кидају да све доставе, чак се и поштарима који већ имају посла преко главе дају пост експреси не би ли се растеретили курири. У једној пошти сад достава касни цео дан, пошиљке које данас стигну се испоручују сутра, јер данас носе пошиљке које су стигле јуче у 11 сати и нису подељене. Ништа се од овога не би дешавало да се примају нови људи да раде. Ионако мало људи има, свако кашњење проузрокује ново кашњење даље у ланцу и долазимо до тога да је достава пред колапсом.
Због тога је кол центар јуче радио до 16 часова.
О летњим гумама у сред децембра да не причам.

Poslednja izmena:
Stigao je danas paket, posle 13h. Na trackingu i dalje piše nešto bezveze. Kurir je, kaže, izgubio 10 minuta, tražeći treću pošiljku za nas, ali izgleda da ne postoji.
659/897 je razlika od 24 pošiljke (89 - 65 = 24), jer je poslednje cifra kontrolna.

Моја грешка, требало је лепо да погледао цифре које си написао.

I u Zrenjaninu je kasnjenje ne znam tacno koliko jer sam dao otkaz u Post Expressu pre nedelju dana ali kasne posiljke, ne radi se prijem popodne jer nema ljudi a organizacija je jako losa tkd ljudi iz popodnevne smene ne skupljaju posiljke nego rade urucenje i pokupe samo zakazane pozivnice i pravna lica kojima je bas hitno i tjt...

Žao mi je sve ovo što čujem za Post Ekspres, bio sam izuzetno zadovoljan. Pa čak i ako kasne ostaću klijent. :) Boljih nema (a da mogu da predam/podignem u pošti, na 5min od mene).

Novo ime za brzinu...

Poslednja izmena:
И мени је жао, ипак је пост експрес озбиљан бренд, и то име значи нешто. Али ето, пупс се закачио као крпељ и неће да пусти док пошта не цркне. А то ће овим темпом јако брзо да се деси, али нећемо у политику. Углавном очекујте све гору и гору услугу, јер и радници дижу руке :D

Valjda ti treba da izadješ i uzmeš pošiljku kada su vanredne okolnosti.

S'obzirom na situaciju sa parkingom, ne pamtim kada nisam izašao da nešto preuzmem.

Smaramo te i slične mučenike za gluposti i sitnice a sa druge strane nam prolaze ogromni problemi i nelogičnosti ispred nosa i niko ne reaguje.
A ti radis za Royal pa si ostecen ovime, ne razumem? Covek me je zvao i rekao da ne izlazim i da ce on da dodje do moje terase, 20m od puta a parking ima koliko hoces, moze i da udje u dvoriste posto nema kapije i onda bi bio na 10 metra od mog ulaza i to pod krovom. Ne zivimo svi u Beogradu pa da svaki put kad pomislis na parking to bude nervni slom u najavi.

Pa kako ih unistavaju lešinari i hijene se svakako skupljaju u velikom broju.

Paket poslat u ponedeljak mi stigne u cetvrtak, preko Aks-a.
Ajde nije mi toliko bio problem koliko je problem nedostatak komunikacije.
Pozoves kol centar i jebu te u dupe, pricaju price. Recite lepo ljudi nije stiglo da se na vreme ukrca za Beograd, nije stiglo na vreme da se ukrca u kombi tvog kurira, izvinis se i das informaciju kada ce stici.
Tako rade ozbilje kompanije.

Post ekspres najverovatnije preuzima ko ce drugi nego Royal.
Informaciju sam dobio od jednog zaposlenog.
Nakon toga stvarno neces imati nijednu normalnu kurirsku sluzbu.
Mozda su malo skuplji ali ne razmmisljas kad posaljes.

Не знам одакле вам те информације, то је буквално неизводљиво. Пост експрес је нераскидиво везан за Пошту и мислим да се не може приватизовати засебно од ње.

Naci ce rupu u zakonu kako bi to mogli da izvedu.
Kao po obicaju,u to vreme ce izmisliti neku kobajagi aferu da skrenu paznju i dok trepnes ode.

Nazad
Vrh Dno