Šta je novo?

Hardver Kupuje se mini ATX kompletno kuciste bez graficke

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

acep

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2012
Poena
225
Planirao sam sledece u skladu sa budzetom(oko900e),kuciste sve osim grafike(za sad imam 1070ti dok je ne prodam)

Kuciste --fsp c350
Ploca --ASUS TUF GAMING B650M-PLUS WIFI ili mozda MSI B650m-A WIFI?
Napajanje-- FSP Dagger Pro 850 80+Gold, 850W Ono je SFX (zbog neke vece(deblje) grafike mada bi mogao uglaviti i neko ATX dajte savet
Cpu-- ryzen 7600 ili 7600x
Ssd --SAMSUNG SSD 970 EVO PLUS 1TB za sad dovoljan
Cpu hladnjak--
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ili neka noctua mozda?
Ram -- Corsair VENGEANCE® 32GB (2x16GB) DDR5 DRAM 6000MHz C36 nisam nasao neki LPX mada nije visok mnogo ovaj model.

Moze neki savet

CPU hladnjak bez razmisljanja uzimaj THERMALRIGHT Phantom Spirit 120 SE, imas ga na kp za 47 eur
SSD imas kc3000 1tb, najbolja kupovina trenutno

Dimenzije te ploce su 24.4 cm x 24.4 cm isto kao moja b660m ds3h i ako stavis ventilatore ispod graficke oni ce dodirivati pinove na ploci, ja koristim slim ventilatore dole pa mi nije problem, ali obrati paznju na to.

Evo fotke mog cst350 plus builda, poprilicno tesno, ali sve je stalo.

Prilozi

• IMG_0712.jpg
    IMG_0712.jpg
    491.1 KB · Pregleda: 52
CPU hladnjak bez razmisljanja uzimaj THERMALRIGHT Phantom Spirit 120 SE, imas ga na kp za 47 eur

Dimenzije te ploce su 24.4 cm x 24.4 cm isto kao moja b660m ds3h i ako stavis ventilatore ispod graficke oni ce dodirivati pinove na ploci, ja koristim slim ventilatore dole pa mi nije problem, ali obrati paznju na to.

Videh tu tvoju sliku listao sam mitx temu odustao sam od mini ITX.Ok valjda mi nece smetati za ram taj cpu hladnjak? Nego sad gledam za ram na njihovom sajtu je kao za intel. Inace prelazim na AMD sa intela jos od Athlon 1.1 GHz 🙂 koji sad ram da jurim?
@acep Ne znam da li si planirao kasnije da ides na manje kuciste neko, mozda bolje uzmi ID-Cooling SE-207-XT Slim, nizi je:

Tesko da cu ici na manje,mozda nekad jedino neka noctua manja.

Poslednja izmena:
Videh tu tvoju sliku listao sam mitx temu odustao sam od mini ITX.Ok valjda mi nece smetati za ram taj cpu hladnjak? Nego sad gledam za ram na njihovom sajtu je kao za intel. Inace prelazim na AMD sa intela jos od Athlon 1.1 GHz 🙂 koji sad ram da jurim?

Tesko da cu ici na manje,mozda nekad jedino neka noctua manja.
Noctua NH-D12L je bio da se kupi u domacoj firmi, i bice opet verovatno kad naruce novu turu Noctua stvari (V*p H*use)

NH-D12L je 145mm

Takodje stize crna Chromax verzija uskoro

A za Peerless Assassin 120 SE najverovatnije nece ti smetati za RAM prilicno je visok prostor
Inace prelazim na AMD sa intela jos od Athlon 1.1 GHz 🙂 koji sad ram da jurim?
6000MHz Kingston Renegade CL30-38-38, CL32-38-38, CL32-39-39 je najbolji na svetu (Ima SK Hynix u sebi)

Druga rezervna opcija Kingston Fury CL36-38-38

Corsair nazalost em nema niske LPX verzije sad, em ima izmesano proizvodjace, odnosno mozes da te posreci da dobijes isto ove odlicno SK Hynix, i malo losije Samsung, ali takodje moze da ti zapadne najlosiji Micron (moze da se vidi koji je po serijskom broju na samoj memoriji

Poslednja izmena:
@acep
Kingston Fury Beast staje cak i ispod nizeg dela Thermalright Peerless Assassin 120 SE, ali ako hoces bas da imas najnizi RAM, koji ima dobar odnos cene-dobijenog onda nista ne moze da pobedi ovaj trenutno:

Takodje nemoj da se suzdrzavas da skines drugi prednji ventilator sa Peerless Assassin 120 SE to je samo 1-3c stepena razlika

P.S. Ako bi bas hteo Corsair, zbog imena, brenda, izgleda, za ove ima recenzija da su SK Hynix:

Samo posto su 6200MHz, morao bi da ih spustis na 6000MHz posto ukljucis XMP/EXPO

Poslednja izmena:

Narucio THERMALRIGHT Phantom Spirit 120 SE , GSkill ram valjda nisam pogresio i sve ostalo. Koji slim ventpvi pasu dole-gore? Jesu li neophodni?

Nazad
Vrh Dno