Šta je novo?

Kupovina u madjarskoj.

lukac3

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poena
169
Moja oprema  
Mobilni telefon
84123741729
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Ako neko zna pouzdanog lika koji kupuje u madjarskoj a pritom uzima najmanju proviziju,nek mi posalje link sa kp,kontak na pm.
Inace trebaju mi sluske i tastatura steelseries, vidim tamo su dosta jeftinije nego ovde kod nas.

Valjda se svi hvale da nemaju proviziju nego se zadovoljavaju povracajem AFA-e, koji dobijaju ceo (i to 27% ako se ne varam) jer se vracaju iznova do radnji...

Da, ukoliko po toj ceni covek kod kog narucujes nabavlja. Tj. ukoliko on nabavlja od nekog drugog distributera, cena ce biti ona koja je na tom drugom mestu. Ali da, pogledaj cenu koja stoji pored trazenog artikla, i to je ta koju bi trebao on da zahteva.

Nigde se ne vraca ceo porez, placa se provizija i kad ide direktno preko prodavnice 3000 f mislim

Ima li neko iskustva da je isao u Madjarsku (Segedin) ali ne kolima nego autobusom? Interesuje me zato sto na primer Lastin autobus koji vozi do Segedina se ne zadrzava na granici da bi se overili papiri radi povracaja AFA-e. Da li postoji neka lokalna linija od Subotice do Segedina ili nesto tako slicno mozda mini bus? Dozlogrdilo mi je da jurim "proverene" prodavce. Hteo bih eventualno da odem sam i lepo kupim ono sto me interesuje. Pogotovo sto ce mozda biti nekih snizenja oko bozica.

Poslednja izmena:
Ni jedan prevoznik, nebitno da li je turisticka linija ili sta vec, nece da se zadrzava na granici zbog povracaja poreza. Ovo je rekla kazala, nisam jos uspeo da stupim u kontakt sa tom firmo, ali ljudi koji prodaju u mom gradu stvari iz madjarske povracaj pdv-a ostvaruj preko neke firme u Bg-u, naravno uz manju proviziju, nista strasno ali nista nije za dzabe. Kako sad sve to funkcionise nisam saznao. Da li je neko cuo za te seme? To su oglavnom momci koji prodaju prehrambene proizvode na pijacama. E sad su ih malo skratili, ne mogu da prodaju svu hranu vise na pijaci. Kada sam bio pre mesec dana u Segedinu, trapist kackavalj je bio na neverovatnoj akciji kilo je bilo oko 480 dinara. Ja ih okrenuo da pitam dal da im uzmem, al oni mi rekose da im je to zabranjeno da prodaju. Ja bio u cudu... Malo skrenuh sa teme :)

Znaci jedino kolima.:(

Ja sam isao do Segedina pre dve godine sa nekom turistickom agencijom i nije stajao na granici za overu afe. Cisto sumnjam da bilo ko to radi, mozda ako ima organizovanih tura kombijem ili sl.

Ako bi nas bilo vise mogli bismo da iznajmimo neki manji bus, pa da odemo :) Na granici kada se ulazi u srbiju turistickim turama cak ni ne lupe pecat da su usli u zemlju, samo propuste bus :)

E to bi bila dobra ideja.

Sećam se ovog teksta. U pitanju je kupovina Sony tv-a.

Ja mislim da i kod nas Raiffeisen banka vrsi povracaj pdv ako je kupljeno nesto preko.Naravno uz neku proviziju,proverite prvo.

Da uzima 5% od vracene vrednosti AFA-e. Putem Global Blue obrasca. Zato sam ja i mislio da idem u Madjarsku a onda se ne bih ponovo vracao po AFA-u. Zbog tog sam i pitao ono u vezi autobusa.

Poslednja izmena:
Da uzima 5% od vracene vrednosti AFA-e. Putem Global Blue obrasca. Zato sam ja i mislio da idem u Madjarsku a onda se ne bih ponovo vracao po AFA-u. Zbog tog sam i pitao ono u vezi autobusa.

Koliko sam shvatio kada u prodavnici izdaju GB obrazac i racun na carini lupe pecata itd.Ja sa racunom i GB obrascem odem u nasu Raiffeisen banku i povratim AFA s tim sto oni uzimaju 5% od ukupne sume, tipa ono istog dana odem i uzmem pare?

Dopuna:
Koliko moze jedan covek da prenese legalno iz madjarske ?
Negde sam citao ali cifre variraju od 100-150e

Poslednja izmena:
Koliko sam shvatio kada u prodavnici izdaju GB obrazac i racun na carini lupe pecata itd.Ja sa racunom i GB obrascem odem u nasu Raiffeisen banku i povratim AFA s tim sto oni uzimaju 5% od ukupne sume, tipa ono istog dana odem i uzmem pare?

5% od onog dela koji ti se vraca. Znaci ako je ukupno 100e racun onda ti od 21e(vraca se 21% AFA-e) uzmu za proviziju 1,05e ,samo treba jos jednom proveriti sa bankom. S'tim da ovde u Beogradu to valjda rade samo dve ekspoziture ali nisam siguran kako je u drugim gradovima.

Poslednja izmena:
Na kojim madjarskim sajtovima gledate cene, tj moze li neko u pm da posalje sajtove sa najboljim cenama

Nije bas tacno ovo za rajfajzen da ti uzmu samo 5 posto...mozda to tako pise ali u praksi nije tako...ja sam pre godinu dana uzimao povracaj iz austrije na 120 evra i vratili su mi ukupno oko 20 evra a banka mi je uzela nekih 350 dinara

Ako bi nas bilo vise mogli bismo da iznajmimo neki manji bus, pa da odemo :) Na granici kada se ulazi u srbiju turistickim turama cak ni ne lupe pecat da su usli u zemlju, samo propuste bus :)

Ovo je veoma, veoma relativno. Možda važi za djačke ekskurzije, ali šverc bus ture oni uoče iz aviona.

Uzimaju taj procenat ali je minimum 300 ili 350 din po ceku.

Nazad
Vrh Dno