Šta je novo?

Kupovina TV-a, potrebna pomoć pri izboru...

Goor

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Za useljenje u novu kuću odlučili smo uzeti neki tv do 50 000 dinara, najverovatnije na rate u nekoj od lokalnih prodavnica u NS-u...
Nisam apsolutno poznavalac prilika i karakteristika LCD televizora, nisam do sad čak ni imao prilike da ih koristim pa ne znam ni o čemu treba povesti računa pri kupovini. Ukoliko je situacija slična kao i sa monitorima za PC onda sam i upućen donekle ali ako nije e onda zaista nemam pojma...
Elem bilo bi poželjno da tv ima neke od sledećih karakteristika:

- Dijagonale oko 40" (39" , 40" , 42" dolaze u obzir)
- Full HD (1920x1080)
- SMART opcija(nije obavezna)
- 100 Hz
- Analogni i digitalni tjuner
- garancija njamanje 24 meseca
- HDMI konekcija (mada to već svi i imaju)

Biće korišćen na kablovskoj ali i za HD film sa računara a ponekad i naravno konzole (sony 2 i sony 3).

Gledao sam u jednoj prodavnici pa sam pronašao neke modele koji su mi zanimljivi:

- Toshiba 40L5335
- Toshiba 40L6363
- LG 42LN5400
- SAMSUNG 40F5000

Koji je po vama najbolji od navedenih modela, ali naravno ako ima neko da predloži model koji nije na spisku a uklapa se po karakteristikama i ceni bio bih mu zahvalan...

Vidim da ljudi nisu nesto raspolozeni za sugestije, a i ovo je verovatno najcesce pitanje vezano za televizore.
Ja sam u slicnoj dilemi, mada nemam zahteve poput smarta i 100hz (mada kapiram da bih kasnije shvatio da mi 100hz treba).

Mene zanima gde si ti nasao ove televizore za ispod 50k dinara, posto ja to ne nalazim bas :)

Pa da, slab odziv na pitanje :)
Verovatno je dosta ljudi već pitalo slična pitanja pa ono ...

ja bih isao na madjare...to je 450eura...ima svasta za te novce...

Kod Madjara za 470e ima 47Ln5400, ali ako se uzima u prodavnici/rate onda bih opet isao na ln5400. Ugradio sam ih do sada jedno 20 i svaki dan danas radi i radi za sve pare :)

Ja sam zimus (januar) bio u slicnoj dilemi, tj jurio sam tv za slicne potrebe.
Nisam se opterecivao hercazom i ostalim glupostima, bilo mi je bitno odnos cena-performanse. Dobio sam odgovor LG 42LA620S i mogu reci da nisam pogresio. TV sam naravno uzeo preko madjara i tu je sve ispostovano i nije bilo nikakvih problema.
Sto se tice samog TV-a, budzet mi je bio ~500e, i uopste nisam ima visoka ocekivanja sto se tice kablovskog prikaza. Imam digitalnu sbb sa par HD kanala, i kvalitet slike je meni bio vise nego zadovoljavajuci, tacnije prosto receno odusevio me je, obzirom da sam ocekivao da ce ne HD kanali biti ne tako dobri. Tv je smart/3d, sto je neki plus ali nije od presudnog znacaja, ali i tim opcijama sam prezadovoljan iako sam citao da ljudi generalno nisu zadovoljni brzinom smart opcija, ja na to nisam imao primedbe. Sama WIFI opcija, i povlacenje materijala sa kompa bez kablova mi je bila vise nego korisna. O kvalitetu slike u HD materijalu nema mnogo price, sve je na odlicnom nivou.
Ljudi cesto kao savet drugima daju "uzmi sto vecu dijagonalu" i samo mogu da kazem da su u pravu. Dnevna soba mi je cini mi se 5x4m i sad sam iz fazona da mi barem 47 ako ne i 52'' bili idealni :D
Kao zakljucak, u principu ne mozes mnogo pogresiti, ovaj LG je super izbor proguglaj malo o samom modelu pa ko zna mozda ti pomogne ovo moje piskaranje. Pozdrav

Neka misljenja vezana za ovaj model LG 47LN5400???

Proslogodisnji klasičan full HD TV, LN5400 serija bez mnogo vraćanja na servis, tj ne znam koji se pa vratio prosle god sto se tice LG LN5400 serije. Ako je samo za gledanje filmova i TV kanala, radi svoj posao, pušta sve sa usb-a - ext hdd-a. Sasvim ok kupovina, tj zavisi koja je cena.

Proslogodisnji klasičan full HD TV, LN5400 serija bez mnogo vraćanja na servis, tj ne znam koji se pa vratio prosle god sto se tice LG LN5400 serije. Ako je samo za gledanje filmova i TV kanala, radi svoj posao, pušta sve sa usb-a - ext hdd-a. Sasvim ok kupovina, tj zavisi koja je cena.

Samo za to je i planiran.

Cuo sam da je ova samsun f5000 serija odlicna! Ja bi uzeo samsunga.. probaj da nadjes kod nekog dobavljaca koji donosi iz madjarske... daju i garanciju.. a tv ce te izadji manje od 400e..

Cuo sam da je ova samsun f5000 serija odlicna! Ja bi uzeo samsunga.. probaj da nadjes kod nekog dobavljaca koji donosi iz madjarske... daju i garanciju.. a tv ce te izadji manje od 400e..

Zaobidji ovaj model Samsunga. Ima dosta reklamacija na panel. Samsung je generalno u nizoj i srednjoj klasi poceo da fuserise sa panelima. Npr. desava se da u tri televizora istog modela ugradjuju tri razlicita panela, od razlicitih proizvodjaca. Ironicno je to sto ta razlika moze da se primeti samo ako televizori stoje jedan pored drugog.

Konkretno vezano za Samsung 40F5000 sam čuo da u ovaj model ugradjuju orginalne samsungove panele !? Upoređivao sam ovaj Samsung i LG 42LN5400 u prodavnici kod drugara i zaista ja lično razliku nisam primetio, možda zbog razlike u veličini pa LG deluje malo lepše...

Nazad
Vrh Dno