Šta je novo?

Kućna multimedija Kupovina Televizora do 600E

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

wongraf

Poznat
Učlanjen(a)
07.04.2022
Poena
25
Pozdrav,

Zeleo bih da kupim TV do 600e, pozeljno 50-55 inca. Potrebno mi je da mogu instalirati EON TV aplikaciju, HBO max, Stremio i da moze podrzati nesmetani rad na Youtube i slicno. Dakle, verovatno ono sto trazim jeste AndroidTV, ali mozda jos neki OS pruzaju mogucnost skidanja ovih aplikacija.

Ono sto sam razmatrao do sad jeste TCL P725 i C725, kao i Tesla, ali za njih trenutno nema mogucnosti kupovine koliko vidim.

Svaki savet je dobrodosao, hvala! 🙂

Ja sam P1 50" Xiaomi uzeo za 45k, znaci nekih 390e, pre dve ipo nedelje, i za sada nemam nekih prevelikih zamerki na sam tv, osim sto sam mogao uzeti 65' za sobu ali to vec nije toliko bitno za rad samog tva.

Ukratko, sve od gorenavedenog radi. TV je ok za te novce. Ali, definitivno nije smooth kao 55" ili 65" WebOS Fox, i nema magic remote, obican blutut samo.

Ja sam P1 50" Xiaomi uzeo za 45k, znaci nekih 390e, pre dve ipo nedelje, i za sada nemam nekih prevelikih zamerki na sam tv, osim sto sam mogao uzeti 65' za sobu ali to vec nije toliko bitno za rad samog tva.

Ukratko, sve od gorenavedenog radi. TV je ok za te novce. Ali, definitivno nije smooth kao 55" ili 65" WebOS Fox, i nema magic remote, obican blutut samo.
Na kolikoj udaljenosti sedis od TV-a? Ni ja nisam u potpunosti siguran za velicinu.

Već sam negde napisao ali sad skoro svi televizori mogu skoro sve što si naveo. Sada sa već 20ak godina iskustva kupovine televizora i raznih marki ( hvala komšijama i rođacima na poverenju 😂 ) skontao sam da je najvažnije brzina menija i da li tv može da pokaže dovoljno svetlu sliku u HDR-u (ako pričamo o nekim budžet varijantama). Imam LG 43UN70003 i mislio sam nije važno za spavaću sobu može i "najjeftiniji", bio na nekoj žešćoj akciji sa još 5 god garancije, kad sam pokušao da gledam GOT - House Of Dragon shvatio sam da sam malo previše škrtario. Epizode su bile ne gledljive. A onda prešao u dnevnu na Sasmung RU8000 i video da serija ima i neko dešavanje kad su noćne scene. Kad upalim LG treba mu skoro pola minuta ili možda više da se stabilizuje da bi mogao da ga koristim kako treba, a i posle je spor strašno. Čak i moja draga koja ne primećuje ako tv štucne ili nešto što meni bode oči primetila je i nervira se sa tim LG (meni odgovara da ja nju bockam jer mi nije dala još para za kupovinu). Otići do prodavnice, flasku u ruke i nek te ne mrzi da ih zestiraš. Pogotovo na jakom svetlu u prodavnicama akoje slika dobra to je to. Obavezno neki HDR od gore pomenute serije, neku najmračniju scenu ako ima odlično. Što se tiče veličine navikne se čovek jako brzo, kod mene je na 3m 55", prvih 2-3 dana je bilo privikavanje a sad... Sednem i ole isored kreveta na 2.5m i sve je ok. Nagovaram ženu da posečemo stalažu i uglavimo 65", još uvek misli da se šalim.

Поздрав друже ја планирам да узмем П1 ТВ, пошто је прошло неко време како га користиш како си задовољан са њим, како му ради андроид, како раде остале апликације, како ради генерално ТВ и да ли на њему користиш можда Скај шов Тајм апликацију и да ли преводи иду као што се наместе на претраживачу, жељено??? Хвала на одговору!!!

Поздрав друже ја планирам да узмем П1 ТВ, пошто је прошло неко време како га користиш како си задовољан са њим, како му ради андроид, како раде остале апликације, како ради генерално ТВ и да ли на њему користиш можда Скај шов Тајм апликацију и да ли преводи иду као што се наместе на претраживачу, жељено??? Хвала на одговору!!!
Caos, P1 50" sam prosledio dalje, jer je izasao 55" FOX 55WOS620D za 34k na ananasu. Veruj mi, mnogo bolji je Fox od Xiaomija. A jos i jeftiniji pride bio skoro 30%.

Caos, P1 50" sam prosledio dalje, jer je izasao 55" FOX 55WOS620D za 34k na ananasu. Veruj mi, mnogo bolji je Fox od Xiaomija. A jos i jeftiniji pride bio skoro 30%.
Хвала ти на одговору, мени П1 игра улогу због андроид система, 32 ради на 1.5/8, док 40 и већи раде на 2/16, због тога, П1 још увек ради, добро ради??? Тамо где си га проследио, каква су ти сазнања???

Хвала ти на одговору, мени П1 игра улогу због андроид система, 32 ради на 1.5/8, док 40 и већи раде на 2/16, због тога, П1 још увек ради, добро ради??? Тамо где си га проследио, каква су ти сазнања???
Radi ok, ali primetno je stucanje 4k youtubea, zabode daljinac nekada (sistem ne odgovara na komande), appovi tipa Disney+ nisu "utegnuti" sto bi se reklo. Sve u svemu, generalno responzivnost nije kao na webos, i to se oseti. Verovatno su Sony jedini sa dobrom android implementacijom, kako sam bio citao, ali su dosta skupi.

U principu radi lepo onima kojima sam ga prosledio, ali su stariji ljudi i nemaju preteranih zahteva, tako da..sta znam, za 40k je ok kupovina, toliko vredi

Radi ok, ali primetno je stucanje 4k youtubea, zabode daljinac nekada (sistem ne odgovara na komande), appovi tipa Disney+ nisu "utegnuti" sto bi se reklo. Sve u svemu, generalno responzivnost nije kao na webos, i to se oseti. Verovatno su Sony jedini sa dobrom android implementacijom, kako sam bio citao, ali su dosta skupi.

U principu radi lepo onima kojima sam ga prosledio, ali su stariji ljudi i nemaju preteranih zahteva, tako da..sta znam, za 40k je ok kupovina, toliko vredi
Хвала на одговору, жив и здрав био!!!

Nazad
Vrh Dno