Šta je novo?

Mobilni telefon Kupovina telefona u A1

Koji mobilni telefon kupiti

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Naslov kaže. Ističe mi ugovor ženi. Trenutno ima RN12 Pro. Trenutno akcija u a1 ako se odnese neki stari fon - 15000 din manje za uređaj. Opcije su mi:

Samsung A55 8/256 - izađe me oko 43300 (dobija se i sat Galaxy Watch FE)
Redmi Note 13 Pro Plus 12/512 - izađe me oko 47500
Honor 200 Pro 12/512 - izađe me oko 67900

Nekako mi se RN13P+ čini kao najbolja opcija. Šta mislite - da li vredi H200P razlike u ceni? Performanse nisu bitne. Najviše kamera i baterija.

Samsung je tu što se tiče baterije najbolji među ta tri telefona, a honor po performansama i kamerama. Redmi iz iskustva i komentara u temi na forumu se nije proslavio sa baterijom a glavna kamera je dobra, ove ostale kamere prosek.

Ja bi lično išao na opciju telefon i sat.
Sat možeš da prodaš neotpakovan ili jednostavno da zadržiš za sebe. Telefon je baš dobar, imao sam prilike da se poigram sa njim i kad bih kupovao android išao bih ba taj a55.

Slično mislim. H200P definitivno otpada. Ipak je malo mnogo za tu seriju telefona posebno jer je na akciji bio mnogo jeftiniji. Plastično kućište bez IP sertifikata ne vredi te pare. Sad se samo lomim između A55 i RN13P+. RN13P+ ulazi u izbor samo jer koristi Redmi telefone godinama. Plus ima telephoto kameru. Ne znam gde je bolja glavna kamera - A55 ili RN13P+.

Ako je navikla na Xiaomi onda neka nastavi sa njime
Bolji je uređaj od Samsunga, provereno, ali to neće ni najmanje biti presudno

Nećeš pogrešiti, sigurno. To su žene, kod njih važe kosmičko drugačiji kriterijumi

Slično mislim. H200P definitivno otpada. Ipak je malo mnogo za tu seriju telefona posebno jer je na akciji bio mnogo jeftiniji. Plastično kućište bez IP sertifikata ne vredi te pare. Sad se samo lomim između A55 i RN13P+. RN13P+ ulazi u izbor samo jer koristi Redmi telefone godinama. Plus ima telephoto kameru. Ne znam gde je bolja glavna kamera - A55 ili RN13P+.
Redmi 13 pro + nema telefoto kameru.
Ono što sam gledao na redmi je nešto bolja glavna kamera, ali video je bolji na a55 i selfi kamera bolja na a55.

Ако ће користити телефон на дуже стазе, боље иди на А55.

Ispade mi još jedna kombinacija Xiaomi 13T - izađe mi oko 32000 din. A bolji u svemu od A55.

Žena navikla na Xiaomi/Redmi - RN7, RN8T, RN9P, RN10P, Mi11Lite 5G, RN12P. Ima dosta besplatnih tema. To ženama znači. Na ostalim markama nemaš taj izbor sem za Saqmsung. A kod njih se mahom plaća.

Gledam na DXO - kamera značajno bolja na 13T nego na sva tri gore navedena. A ona mi je bitan parametar. To i baterija. A ona je za nijansu lošija na 13T nego na A55 (po GSM Arena).

Ne uzimaj dxo mark kao relevantan i pouzdan izvor informacija.
Pročitaj i malo temu 13t na forumu bar zadnjih 5-6 strana da stekneš realniji utisak o telefonu.

Xiaomi 13T je parče vrhunske tehnike
HyperOS je parče vrhunskog zlotvera
Što jeste jeste. Uđem kod žene u neku aplikaciju, tipa teme. Reklame samo iskaču. Ali to je bombardovanje. Kad pogledam EMUI na mom Huawei P30 Pro i kad pomislim koliko je pljuvan taj sistem, sad se samo nasmejem kad ga uporedim sa MIUI odnosno HyperOS.

Može li baterija da izgura 24h na 13T?

Što jeste jeste. Uđem kod žene u neku aplikaciju, tipa teme. Reklame samo iskaču. Ali to je bombardovanje. Kad pogledam EMUI na mom Huawei P30 Pro i kad pomislim koliko je pljuvan taj sistem, sad se samo nasmejem kad ga uporedim sa MIUI odnosno HyperOS.

Može li baterija da izgura 24h na 13T?
Zar nema neka Edge Motorola u tom rangu, u A1? Znam da se Motorola nije baš proslavila na polju ažurnosti (sw) ali bar u startu rade dosta dobro, i nema haosa kao sa kineskim UI, reklamama itd.
Jedino što Edge ekrani smaraju, lepo izgledaju i deluju futuristički, ali mnogo lakše ih je oštetiti nego klasične.

Žene i Motorola - da li me zezaš:) Goli android možemo da koristimo mi muški. Kod žena je bitno da bude šareno, da imaju teme, background sličice i sl. Naveo sam koje je fonove imala moja žena u prošlosti. Kako je dobila prvi Redmi (sedmicu) nikad ni jednu drugu marku. Na svim je imala problem sa virtualnim senzorom daljine - čuvenu uključivanje ekrana tokom razgovora. Čak i na najnovijem RN12P.

RN10P joj je crkavao dva puta u garantnom roku. Bila felerična serija ekrana. Iscimao sam se u vezi garancije.

Posle njega Mi 11 Lite 5G i čuveni feler oko otiska prsta. Tri puta menjan otisak prsta na kraju prodao telefon.

Klincima sam uzeo svima Poco X3 pro (pre toga svi imali RN9P) - na sva tri telefona baterija posle 2 godine prepolovljeno trajanje. Na jednom crkla i matična ploča. Pre toga imali problem sa curenjem baterije na RN9P koji su uspeli da reše tek kada sam ja prodao telefone i zamenio ih sa Poco, odnosno posle 2 godine od izlaska.

I pored svega toga, moja žena insistira na Xiaomi/Redmi telefonima. Evo sad gledam thread o Xiaomi 13T i dođe mi da plačem. Isto ******. Sve mu nešto fali. Ali opet mi je najpovoljniji , i rešiću ga se pred istek od 2 godine garancije a ako mu nešto bude u garantom roku, valjda će garanncija pokriti.

Poslednja izmena:
32000 dinara za 13t nije neka kinta. Pa nemaš ga na KP za te novce. 350eu je na KP. Na mobilnom svetu 410eu. U Gigatronu 50000 dinara.

Žene i Motorola - da li me zezaš:) Goli android možemo da koristimo mi muški. Kod žena je bitno da bude šareno, da imaju teme, background sličice i sl.
Onda neki Samsung, jer ima dobar UI, pun opcija (a uz to je i dovoljno ''šaren'') a objektivno je pouzdaniji brend.
Kod Šaomi modela koje sam kupio roditeljima, nije bilo hardverskih problema kao što ste vi doživeli, ali im je softver i dalje bagovit i nepouzdan. Još kada vidim da ni najskuplja 14 serija nije imuna na hw/sw probleme, ne vidim svrhu kupovine (očigledno nedovršenih) telefona tog brenda.

Sta vredi hardver kad je softver kanta. Vise nas je predlozilo A55, zao mi je sto covek trazi svetlu tacku u Saomi telefonima kad je nemaju. Imao sam redmi note 9 pro i rekao nikad vise Saomi...

Idi na A55, kad prodaš sat izađe te kao taj Xiaomi a dobijaš pouzdaniji uređaj bez reklama i sa manje sw bugova.

Na Xiaomi se isplati ići samo ces se zezati sa fleshovanjem i na taj načini rešiti sw bugove, ali čitajući temu nešto ne verujem da je to slučaj. Naravno ni to neće pomoći kod paljenja ekrana tokom razgovora.

Čekam 17-ti. Tada mi ističe ugovor. Predaću stari fon da dobijem vaučer (15.000) a 17tog ću odlučiti šta ću uzeti. Možda neki fonovi i nestanu a neki pojave pa mi se olakša izbor. Ovako je sveden na 13T i A55.

Ja da sebi uzimam, uzeo bih A55. Ali žena ni da čuje. Na kraju, možda uzmem A55 i satić. Prodam i kupim šta hoću za keš.

Nazad
Vrh Dno