Šta je novo?

Kupovina SSDa za MacBook Pro

Mil0s

Cenjen
Učlanjen(a)
18.12.2011
Poena
151
Posedujem MacBook Pro 13" iz 2010. zeleo bih da mi neko predlozi koji SSD za isti kupiti i gde ako je moguce?
Takodje oko instalacije, mislim da je relativno jednostavna, da li bih mogao sam da instaliram ili je bolje da nosim u neki servis da mi instaliraju, koliko sam ja video iz nekih tutoriala po internetu instalacija mi deluje vrlo jednostavna samo se "uglavi" a da li posle ima nekih problema oko prepoznavanja diska, etc...?

Hvala na predlozima!

Na njemu nema TRIM (osim Mac-ovih SSD, ili sa tvikovanjem), te bih na tvom mestu uzeo neki sa Marvell kontrolerom: M4, Performance pro, C300, Intel 320, 510...
A intalacija, ubodes i to je to. A mozes i prvo u PC pa kloniras sve podatke sa OS-om ako neces reinstal.

I ja sam iz fazona da ponovim MBP nekim SSD-om, ali ne zelim da se bakcem sam, pa ako bi neko da me uputi na neko strucno lice, bio bih mu veoma zahvalan (moze ili ovde, ili na pp tnx).

Ipak sam se sam snasao, pazario Intel 320 120GB, i vise sam nego zadovoljan, sto performansama, sto svojim novootkrivenim umecem otvaranja macbooka :) Nisam doduse odradio update firmware-a, jer sam izvadio superdrive (cekam USB Enclosure), ali i bez toga SSD radi fantasticno.

Guglao sam malo to oko TRIM-a, naleteo na ovo: http://digitaldj.net/2011/07/21/trim-enabler-for-lion/
Tako da sam odlucio da ipak ne instaliram taj enabler, nego cu s vremena na vreme da enablujem preko Terminala i trimujem sa fsck -ffy u single user modu.
Inace, benchovao sam SSD, radi sporije kada je TRIM ukljucen :/

Imam MBP pa planiram sutra da pazarim Intel ssd 120gb 330 pa me interesuje kakvo je sada stanje oko tog Trimovanja i sta je jos potrebno?

I ja jurim neki SSD za MBP (17"), jel ima neko neku preporuku do, okvirno, 150 EUR?

Ček ček, Intel 520 je izašao u februaru ove godine tj 4 meseca; KAKO možeš onda da ga imaš oko godinu dana?!? :trust::p:d:D

Greška, ooo revnosni korisniče, u pitanju je Intel 510, zeznuo sam se.

Eeeee to već može, nemoj zbunjivati publiku! :D

Nazad
Vrh Dno