Šta je novo?

Kupovina SSD diska u inostranstvu?

brancop

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2004
Poena
609
Dali vredi kupovina SSD diska u USA ili Nemačka?
Mislim na kapacite 120-250GB.
Hvala

Naravno da vredi, posebno ako planiras da vracas porez!!!

Odlicna ideja da se kupi u Nemackoj (za USA ne toliko jer tamo cesto naplate porez (kada treba ne kako im se cefne 😀), a njega ne mozes da vratis).
Jedini je problem sto svi gledaju cene sa geuzhalz.at, a na te cene treba dodati minimum 10%, jer niti moze da se stvarno poruci od najjeftinijih i treba da se doda za shipping nekih 10e 🙂

U USA vredi, porez se ne naplacuje ako se uzima online od prodavca iz druge savezne drzave.

Dajte neki sajt u USA ili Nemačkoj.
Drugar mi u USA i sprema se za "black friday".Uporediću cenu u Nemačkoj i USA pa da vidim gde ću bolje da prodjem.

Fry's je obicno imao fenomenalne Black Friday i Christmas ponude! Ali mora da se prati kao da nista drugi u zivotu nije bitno tih dana 😉 (www.frys.com)
Imaj na umu da Fry cesto ima local-only ponude, koje cak i sa porezom budu bolje nego bilo koja online ponuda pa se isplate.
NewEgg inace, ali pazi da li ide u state u kome NewEgg naplacuje sales tax 🙁

SSD-ovi nisu bili dovoljno jeftiniji u SAD-u poslednjih meseci (doduse imati na umu da sam samo S830 i m4 gledao 😀), jer je evro bio nizak pa je cak i bez poreza ispalo bolje uzeti u DE.
I sa druge strane, redje ce iko ici u SAD ako treba garancija (koja je inace KRACA godinu dana nego u EU), dok svaki dan neko ode u EU pa moze da vrati SSD tokom garancije (na popravku).

Budu i ovako nekada akcije, koje ne traju dugo, nego samo dok se ne proda predvidjena kolicina. Pre neku noc, kod nas kod njih dan naletim na akciju kod NewEgg-a za Asus pad Transformer TF300. Ko kupi pad dobijao i dok za Dz. koji je inace oko 140 $ al to trajalo samo par sati, pa ko ubode, ubode.

Nazad
Vrh Dno