Šta je novo?

Kupovina sajta

ragured

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poena
330
Posto ne mogu da otvorim novu temu postavicu ovde par pitanja. Ako nije problem? Ovako hteo bih da kupim sajt, sad me zanima koje je nasa firma najbolja sto se toga tice, posto mislim da mi je komplikovano da kupujem sajt iz neke druge drzave?? Hocu da na tom sajtu kacim muziku za download, znaci sajt treba da ima velik prostor da bi mogao sve staviti sta hocu, bar 100 gb. Kad kupim sajt i platim da li je to to ili moram placati svake godine odredjenu sumu ili sta vec? Koliko mogu zaraditi ako se neko drugi reklamira na mom sajtu? To je to, hvala. Pozdrav

Posto ne mogu da otvorim novu temu postavicu ovde par pitanja. Ako nije problem?

Nije, ali se otvaranje nove teme ne naplaćuje :)

Ovako hteo bih da kupim sajt

Odmah da razgraničimo.

Sajt => Skup PHP skripti, html i css fajlova koji omogućavaju da vidiš sadržaj
Hosting=> Hosting provajder ti omogućava da okačiš gorenavedeno na internet. Pored hostinga će ti trebati i domen

sad me zanima koje je nasa firma najbolja sto se toga tice

Što se čega tiče?

Ukoliko ti treba neko da ti napravi sajt na kome hoćeš da kačiš muziku za download, to je jedno.
Ukoliko ti treba neko da ti omogući da svu tu muziku okačiš online, to je drugo

posto mislim da mi je komplikovano da kupujem sajt iz neke druge drzave??

Hocu da na tom sajtu kacim muziku za download, znaci sajt treba da ima velik prostor da bi mogao sve staviti sta hocu, bar 100 gb.

100gb prostora je jako skupo jer nigde ne dolazi kao standardna opcija. Morao bi da uzmeš neki ozbiljniji hosting.
Recimo da bi te taj hosting koštao...

Kad kupim sajt i platim da li je to to ili moram placati svake godine odredjenu sumu ili sta vec? Koliko mogu zaraditi ako se neko drugi reklamira na mom sajtu?

... oko 120e mesečno.
Domen se plaća jednom godišnje
Razvoj sajta se plaća jednom, i može da košta onoliko koliko košta auto.

To je to, hvala. Pozdrav

Nema našta :d

Ovako hteo bih da napravim svoj sajt, gde bih kacio muziku, sajt bi bio jako jednostavan, ali mislim da je najveci problem sto mora da ima velik prostor...Koja je cena toga odprilike? Znaci platim nekoj domacoj firmi za sajt domen i to sve i onda ja preuzimam i kacim sta ja hocu...
I ovo mi malo nije jasno :
Ukoliko ti treba neko da ti napravi sajt na kome hoćeš da kačiš muziku za download, to je jedno. (Hocu da napravim svoj sajt na kome cu da kacim muziku kao sto sam rekao)
Ukoliko ti treba neko da ti omogući da svu tu muziku okačiš online, to je drugo (Ko da mi omuguci ?? )

Sto se tice ovog poslednjeg pasusa...

Npr. sajt www.domaci.de je sajt koji sluzi samo za downloadovanje muzike, tamo koliko sam ja primetio ne mozes da pustis pesmu, vec da je preuzmes pa pustis preko winamp ili drugih media playera. A imas i sajtove na kojima moze samo da se slusa muzika (bez download-a) npr. www.in.com/music/

A sto se tice ovoga ko da ti omoguci, to se verovatno tice autorskih prava, a zbog krsenja autorskih prava mozes da platis debelu kaznu, pa i da zavrsis u zatvoru jer postavljas tudje delo kao da je tvoje na svoj sajt. Ne znam da li gledas serije i filmove po ovim domacim sajtovima tipa filmovizija, vojvodina net itd. al uglavnom ih je bas uhvatila prpa kad su shvatili da krse autorska prava i da zbog toga mogu gadno da prodju. Koliko te stvari nisu za *******ciju dovoljno govori to sto je vojvodina net za jedan dan obrisala sve serije i filmove sa sajta, a bilo ih je mali milion...pa su kasnije sve vratili na sajt pod izgovorom da se filmovi i serije ne nalaze na njihovim serverima, vec na inostranim sa kojim oni nemaju nikakvu saradnju, te se ogradjuju od piraterije il sta vec, sto je po mom misljenju totalna nebuloza jer svakako pustaju piraterski sadrzaj na svom sajtu al dobro, hvala im :D

Ukoliko bi kacio pesme svog benda il nesto slicno, onda nemas ovakvih briga...al ako planiras da postavljas pesme Georgijeva, Balasevica, Riblje Corbe, Struke il sta znam na svoj sajt, dobro razmisli i prouci zakon o autorskim pravima pre nego sto pokrenes tako nesto. U tom slucajnu bi ti najmanji problem bila cena hostinga i domena.

Poslednja izmena:
Za download muzike, e sad me brine to oko autorskih prava, ne znam ako uzmem hosting u nekoj stranoj drzavi hocu izbeci to ?:)

Moras naci i hosting koji ti dopusta warez da te ne bi odmah na pocetku suspendovali.

A ko te tereti autorska prava izdavacka kuca ili pevaci ??

Na domaci.de pise sledece : Sva muzika koja se nalazi na našem sajtu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava,
stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg sajta (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača!

Da li je to dovoljno, da li su se oni sa tim ogradili u potpunosti ??

Da li je to bitno? Terete te advokati izdavackih kuca, advokati pevaca, drzava...

Zašto želiš time da se baviš?

Isto pise na jos par sajtova : Sva muzika koja se nalazi na Kovach.rs postavljena je iz promotivnih razloga i podleze zastiti autorskih prava, stoga ste duzni da svaku pesmu koju skinete sa sajta (nakon slusanja) uklonite sa Vaseg HDD-a u roku od 24h! Ukoliko Vam se svidja preslusana pesma mozete kupiti CD tog izvodjaca!
Dobrodošli u audio i video arhivu na www.novagrapska.com SVA MUZIKA NA OVIM STRANICAMA PODLIJEŽE ZAKONU O ZAŠTITI AUTORSKIH PRAVA I POSTAVLJENA JE SAMO IZ PROMOTIVNIH RAZLOGA,ŠTO ZNAÈI DA STE ISTU DUŽNI OBRISATI SA VAŠEG HARD DISKA U ROKU OD 48 SATI.UKOLIKO VAM SE SVIÐA NEKA KOMPOZICIJA, KUPITE ORIGINALNI CD.HVALA NA RAZUMJEVANJU.
Sva muzika koja se nalazi na našem sajtu postavljena je iz promotivnih razloga i podleže zaštiti autorskih prava, stoga ste dužni da svaku pesmu koju skinete sa našeg sajta (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h! Ukoliko Vam se sviđa preslušana pesma kupite CD tog izvođača! Fajlovi se ne nalaze na nasim serverima !

Zato sto imam odlicnu ideju i mislim da bi sajt bio jako zanimljiv i isplatljiv

Isplativ sigurno, ali koliko je legalan? Zašto misliš da bi autori i izdavači bili srećni da ti zarađuješ pare na njihovom radu?

Kako vas lik loži, bruka :-D

Sto bi to radio ??? Suzdrzite se prozivanja i negativne energije

Si video smajli? Nema tu negativne energije ;)
A da lozis, lozis ^^

Posto ne znam kako funkciose to oko hostinga, ovde sam lepo postavio pitanja da mi ljudi objasne.. Voleo bih da napravim svoj sajt i da na njemu ubacujem muziku za download koja bi se svidjala odredjenim ljudima a ima ih mnogo u to sam siguran, hteo bih da na sajtu bude samo muzika i to za besplatno skidanje bez regristracije, vrlo jednostavno, da ide po imenu izvodjaca, pa kad kliknes na slovo A onda izadju svi izvodjaci sa tog slova i tako za ostala slova i izvodjace...A sa strane da budu reklame ili sta vec od kojih bih imao neku zaradu..

Ne bih da pravim offtopic ali da li paradajz cveta 2x godisnje?

Ako to ne moze. Moze li onda neki free sajt, blog?? Ili forum, warez ??

Mozete obrisati temu, odustao sam. Al da budem iskren niste bas bili dobronamerni haha :wave:

4umer mislim da dozvoljava warez, probaj sa njim. Ali moj savet ti je, mani se corava posla :) .

pitanje licenciranja nema veze toliko s lokacijom hostinga, koliko s lokacijom slusalaca. odlican primer, spotify

blackhat hosting i to totalno anonimno mogu da ti sredim. mozes cak i da platis kesom nekom u exYU kod kog te posaljem

nesto si naucio i bitno da napredujes

+ nisi zavrsio u zatvoru ili sa nekom kaznom... takodje bitno :)

Nazad
Vrh Dno