Šta je novo?

Kupovina repackaged komponenata

roksandiic

Cenjen
Učlanjen(a)
05.08.2020
Poena
130
Pozdrav, nadam se da je tema u dobrom podforumu.

Trazim graficku po KP i budzet mi je oko 300 evra, tako da mi je prva opcija RX6800(XT).
Naisao sam na oglase koji ove kartice prodaju "prepakovane" sa dve godine garancije, prodavac tvrdi da se garancija ostvaruje preko serijskog broja.
Da li je neko imao iskustva sa ostvarivanjem ovakve garancije? Da li komponente zapravo nove, kao sto se navodi u oglasu, i zna li neko odakle ih prodavci uopste nabavljaju?

Da napisem samo sta sam uradio na kraju. Prelistao sam ocene prodavca i video da je nekoliko korisnika blokirao nakon pitanja o garanciji, pa sam odustao od kupovine od njega. Kupio sam karticu na drugom mestu.

Garancija preko serijskog broja nema veze sa prodavcem nego sa markom kartice i njihovim predsatvništvom i/ili ovlašćenim servisom. U krajnjem slučaju direktno sa proizvođačem ili uvoznikom. Njima se obratiš. Poželjno je imati račun prvog vlasnika. Taj od koga kupiš može ali ne mora da uradi to za tebe.

Da napisem samo sta sam uradio na kraju. Prelistao sam ocene prodavca i video da je nekoliko korisnika blokirao nakon pitanja o garanciji, pa sam odustao od kupovine od njega. Kupio sam karticu na drugom mestu.
Gde se na kp u ocenama vide pitanja? a pogotovo to da li su blokirani ili nisu?300eur za 6800xt za danasnje vreme je dobra cena, pogotovo ako je ta sa garancijom jer se polovne prodaju za slicno ili vise.
imao sam slicnog iskustva na kp sa prodavcem koji je prodavao maticne ploce koje su "prepakovane" kupio 6 komada i evo proslo skoro godinu dana bez problema... kao garanciju mi je naveo samo to da moze da mi zameni za neku isto "prepakovanu" u istoj vrednosti, ali su stvarno sve ploce bile potpuno kao nove,u full kutiji

Dobro za tebe.
Kao sto sam rekao, tako je navedeno u ocenama prodavca, prodavac na te "optuzbe" nije ni odgovorio niti ih opovrgao.
Ako zelis da ulazis u to da li je bilo poruka ili ne javi se KP administraciji pa raspravite.

refubris stvari obicno imaju godinu dana garancije. Mora da ti vise inforamcije gde se ostvaruje garancija. Ako je radnja svakako dobijas fiskalni ako je KP onda neka ti slika jedan SN pa zovi servis proveri dal je pod garancijom. Ima grdilo toga refubris vidim reklamiraju laptopove cuda

Nazad
Vrh Dno