S.K.Y.R.A.
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 28.11.2018
- Poena
- 95
Ne, sasvim je dobar AF.
Sony A6000 + Sigma 30mm f1.4 i posle Sigma 56mm f1.4 za portrete i jaka kombinacija za mnogo toga. Posle ces videti dal ides jos u sirinu ili u dalje tele podrucje, kako se interesovanja budu razvijala.Evo mene opet, pogledao aparat i isprobao kod drugara i odlucio da definitivno zelim da se oprobam u fotografiji.
Budzet povecavam sa 250e na nekih 600-700e.
Dosta sam istrazivao u medjuvremenu i odlucio se da idem na MILC varijantu zbog gabarita.
Ono sto mi trenutno deluje primamljivo je neko telo iz A6XXX serije i Sigma f/1.4 30mm objektiv i to se uklapa u budzet odlicno.
Takodje dodao bih da ipak zelim i u portretima da se oprobam pored onog gore sto sam napisao.
Ako imate neki bolji predlog ili savet tu sam da poslusam!
Koliko vidim po oglasima, najjeftiniji je Z6 (700e) sa skoro 60.000 okidanja pa dok kupim pratecu opremu to ce izadji dosta van budzeta.Sony A6000 izađe za te pare koje sam napisao 250e i slično, a toliko realno i vredi. Ako ne ima i NEX6 i NEX7 koji su takođe vredni razmatranja..
Da se podcetimo, to telo je izašlo daleke 2014, pre uskoro 11 godina. Cene na KP istog su uglavnom preduvane, to se bajati po godinu dana na oglasima..
Moj ti je predlog Nikon Z5 ili Z6, izađu za oko 600e. I za oko 150e uzmeš polovan Nikon 40mm F2 Z objektiv.
Kasnije prodaš 40mm, i kupiš Nikon 28mm 2.8 Z, nov je oko 200e, i Viltrox 85mm 1.8, polovan je oko 200e.
Imaš kombinaciju street, dokumentarna fotografija i porteti..
Hvala, zvuci odlicno!Sony A6000 + Sigma 30mm f1.4 i posle Sigma 56mm f1.4 za portrete i jaka kombinacija za mnogo toga. Posle ces videti dal ides jos u sirinu ili u dalje tele podrucje, kako se interesovanja budu razvijala.
Nema veze sto je malo starije telo, odlican fajl, veoma veoma upotrebljiv pa ako bas nista ne bude islo u foto, vrlo lako ces utopiti Sonyja nekome, trazena apsc roba svakako.
To mi je i dalje malo skuplje, kad se oduzmu objektivi izadje oko 300e samo za A6000.Koliko vidim po oglasima, najjeftiniji je Z6 (700e) sa skoro 60.000 okidanja pa dok kupim pratecu opremu to ce izadji dosta van budzeta.
Hvala, zvuci odlicno!
Ima na oglasima da se nadje kombinacija a6000 telo, sigma 30mm f/1.4 i kit lens i ,tri baterije, postolje za punjenje dve baterije istovremeno, sony strap i daljinac za slikanje sa alija za 600e sto mi deluje kao neki kompletan start komplet da zavirim u svet fotofrafije i vidim sta mi vise odgovara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari