Šta je novo?

Kupovina preko Wish aplikacije

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Ljudi, pomoć. pošto nisam ništa do sada kupovao preko Wisha, interesuje me na kom principu rade? Kao Aliexpress (posrednik)? I koliko je sigurno kupovati. Vidim da i tamo ima prodavaca, i generalno su najjeftiniji prodavci koji nemaju nikakav feedback. Piše da ima 30 dana da se roba vrati, mada je to kod nas iluzorno. Ili da se držim Alija bolje?

Dva puta poručivao za sebe (za ženu) i 5-6 puta za koleginicu (trebala joj moja platna kartica).

Koleginica je oduševljena i stava je da je sve mnogo bolje nego na Aliju. Po njenim rečima, sve je izlazilo jeftinije (uglavnom je poručivala satove cenovnog ranga 50-100 evra, kao i neki drugi nakit). Nije me argumentima ubedila.

Ženi sam poručio neke sitnice za kupatilo, jednu haljinu i neki veš. Žena nije bila zadovoljna kvalitetom robe (donos cena/kvalitet).

E sad, imaj u vidu da sve ove porudžbine datiraju iz 2019, jer tokom korone nisam ništa kupovao (poručivao) spolja (kako ne sa wish-a, tako isto i sa Alija). Poslednja porudžbina sa Alija su mi bile neke irske kape i to baš kada je krenula priča sa koronom. Stiglo posle tri meseca (mislio sam da nikad neće stići).

Nadam se da ćeš dobiti još neki odgovor...malo konkretniji od mog i malo svežije iskustvo od mog.

Ljudi, pomoć. pošto nisam ništa do sada kupovao preko Wisha, interesuje me na kom principu rade? Kao Aliexpress (posrednik)? I koliko je sigurno kupovati. Vidim da i tamo ima prodavaca, i generalno su najjeftiniji prodavci koji nemaju nikakav feedback. Piše da ima 30 dana da se roba vrati, mada je to kod nas iluzorno. Ili da se držim Alija bolje?
Vidi ja sam 2020 imao oko 20-tak porudzbina preko Wish-a , od toga nisam dobio samo 2 ali su mi vratili novac, takodje sam za 2 proizvoda trazio pare nazad jer nisu odgovarali opisu i to mi je uredno vraceno.
Kod njih je generalno problem sto stavljaju obicno neku smesnu cifru kod ponude proizvoda a onda kada krenes da podesavas : velicnu , boju , dezen odjednom ti cena drasticno skoci i tek tada kad odabers tacno sta zelis vidis da ima i da se plati siping pa te izadje skoro isto kao i Aliexpress . Za razliku od Aliexpressa oni daju neke nagradne bodove za svaku kupovinu i za svakodnevnu posetu sajta pa imas popust od 5% , 10% , 15% plus jos neki sezonski popusti i eventi . Sto se tice kvaliteta proizvoda ima svakakvih kao i kod alija , moras dobro da otvoris oci kad porucujes i da budes spreman na cekanje . Jos nesto ako im pristupas preko PC-a malo je teze naci opcije za pokretanje reklamacije i zahteva za povracaj novca medjutim sto se tice samog procesa on ide mnogo brze nego na Aliju i brze ti vrate novac na racun . Ponavljam to mi je iskustvo iz 2020 kada Ali nije ni slao za Srbiju .

Mislim da Ali i dalje ne šalje za Srbiju. Barem ne Free shipping ili ne po nekim normalnim cenama dostave.

Mislim da Ali i dalje ne šalje za Srbiju. Barem ne Free shipping ili ne po nekim normalnim cenama dostave.
Prodavci sa Aliexpressa salju za Srbiju bez shipinga samo robu koja ne prelazi 5$ . Sve preko toga ima neku nebuloznu cifru pa izadje da za predmet od 7 -10$ placas po 40-50$ za shiping i nije samo zbog pandemije jer sam npr hteo da narucim za riboliv neku pratecu opremu koju u Srbiji ne mozes ni da nadjes po ceni od 17$ ali svugde je shiping bio preko 25-35$ jedva sam nasao jednog prodavca koji mi je poslao sa 6$ shipingom . cak i ne pije vodu velicina i tezina jer je predmet 20*15*5 cm i tezak oko 150gr ali jednoztavno cenovni rang je taj zbog kojeg KInezi da b se zastitili od prevara naplacuju i shiping, tj za vredniju robu da bi se osigrali salju samo preko DHL. Fedex i sl . mozes sa nekima da se dogovoris da smanje cifru shipinga za tebe ali to je onda poseban dogovor i preuzimas rizik jer salju obicnom postom a svi znaju kakva je prica sa nasom carinom i postom .

Nazad
Vrh Dno