Šta je novo?

Kupovina originalne robe u Kini

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
575
Nije bas on line kupovina, ali može da prođe i ovde :)

Rođaka mi je u Kini i hoće da nam kupi neke stvarčice ;)(Xiaomi Piston II MK301 ili III, XIAOMI power bank 10400mAh i Xiaomi Mi Headphones).

Pitanje je kako ona tamou Kini da zna da li je roba original ili ne? Danas je bila u nekoj po njenim rečima, ogromnoj robnoj kući i videla je power bank za 1800 i za 1400 dinara. Taj od 1400 je bio teži...i još mi je rekla da nema punjača u pakovanju, samo jedan ili dva usb kabla(zaboravio sam...jutros smo se dopisivali preko Viber-a). Kako uopšte prepoznati original i gde je najsigurnija kupovina? Na šta da obrati pažnju prilikom kupovine ova tri gadget-a?

XIAOMI power bank ima greb-greb kod na pakovanju koji može da se proveri na njihovom sajtu.

[YOUTUBE]obYhTgzEVP8[/YOUTUBE]

Pa nek naruci preko Xiaomi sajta mi.com ili nek ode u njihovu prodavnicu ima ih u svim vecim gradovima tamo... Tako je najjftinije a i original su sigurno

Sad mi je javila da je bila u njihovoj radnji u sklopu te robne kuće i da je uzela power bank za 1400 din. Sutra ce slusalice, pita me na sta da obrati paznju kod njih? Kaze da ih ima u svim duginim bojama(Piston)...jel to istina?

Poslednja izmena:
Da malko oživim temu.

Rođaka mi malo pre kaže(preko Vibera), da se boji da donese više stvari(ništa šverc, samo sebi i meni nekoliko stvarčica...:)). Naime, njena drugarica koje je pre nje otišla kući je imala 5 kofera, a Kinezi joj oduzeli 3??? Sve stavri za sebe je kupovala(ne znam tačno šta, ali nije za šverc).

Koja je logika da carina iz zemlje domaćina(Kinezi u ovom slučaju), oduzima robu kupljenu u matičnoj državi? Valjda bi naša carina to trebala da radi, naravno ako se ne prijavi.

Poslednja izmena:
Pa 5 kofera na jednu osobu bi svuda oduzeli... Ne treba preterivati i nece biti problema...

Naravno ako su to veliki koferi puni svakojake robe za šverc.

Ona hoće da donese 4 komada Xiaomi Power Bank od 10400mAh, 2 kom. Xiaomi Piston 2 slušalica, 1 dodatna bateriju( u poklopcu što se nalazi) od 5200mAh za Note 3, 2 kom. Arm Banda, 2 kom. bumpera za Note 3, 2 kom. silionskih obloga za Note 3. To je sve za nju i mene, pored toga je kupila sebi Xiaomi Mi 4 telefon, silikon i bumper za njega. E sad šta bi ona još kupila od doeće ili obuće, ne znam? Pitaću je...

Pa to sve staje u jednu kesu a ne u kofer :)

^Naravno, ali se ona boji što nosi 4 power banka i još onaj za Note 3...pita mene koliko ih može izneti iz Kine

Vrh Dno