Šta je novo?

Hardver Kupovina novog GPU-a (i PSU-a)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Phoenix92

Cenjen
Učlanjen(a)
04.05.2017
Poena
185
Posle skoro 10 godina mucenja i maltretiranja RX 480-ice, koja jednostavno odbija da umre, resio sam da je zamenim sa necim malo modernijim. Nisam nesto preterano zahtevan gamer, pored PC-a takodje imam i PS5 tako da na PC-u igram najvise RTS-ove (COH2/3, Manor Lords, i slicno) i drljam simulacije voznje jer je veci izbor nego na konzolama. Monitor mi je 1440p tako da bi bilo dobro da moze da se potera u toj rezoluciji, takodje i 4k tv mi je pored pa bih na njemu verovatno skalirao takodje sa 1440p rezolucije. Ne mora svi detalji da se odvrnu na ultra, spreman sam na kompromis ali da bude vecina igara igriva bez veceg trzanja (oko 60fps mi je dosta). Nisam nesto previse gadljiv na polovnjake, ali verujem da bi bolji izbor bila nova kartica sobzirom da se to kod mene zadrzava duze vreme u racunaru, neki zamisljeni budzet je oko 300e, uz blage korekcije zavisno od ponude. Konfiguracija mi je sledeca:

CPU: Intel i5-11400F
MOBO: Asus prime B560-PLUS
RAM: 16GB
PSU: Thermaltake Smart SE 630w

Malo jace od 300e su na kp nove 6700xt, a tu je negde i 7600 xt. Sto se napajanja tice, sad je zakacen jedan 8pin konektor za gpu, koliko vidim imam jos jedan isti takav koji moze da se zakaci. E sad ako je bas neophodno, zamenilo bi se i napajanje.

koliko je staro napajanje?

Ako se ne varam i ono je nekih 8-9 godina u racunaru. Ali nisam nikada radio neki OC, redovno je cisceno kuciste od prasine, dobro provetreno (Fractal Meshify 2). Rekao bih da nije previse maltretirano, i jako je tiho i stabilno kao i prvog dana.

ja ne bih stavljao novu graficku na toliko staro napajanje.

6700xt

Powercolor Fighter Radeon RX 6700 XT GDDR6 12GB
Ima na kupujem prodajem kod vise prodavaca, nove za 300eura.

Ima samo kod jednog prodavca koji ima obeleženo sa “Dostupno odmah”. Svi ostali drže oglase a niko ne može da nabavi, slao sam sigurno upit kod 7-8 prodavaca.

Pozdrav, imamo slicna interesovanja, imam monitor 1440p, 75hz, igram RTS i slicne igre, januara sam uzeo Aours RTX 3060 Ti, polovnu na kp, i novo napajanje Corsair RM650, pre toga sam koristio Corsair RM550x 5 godina koje i dalje radi normalno. Ostatak konfiguracije (CPU:Intel i7-12700, MB: MSI Mag b760 gaming plus wifi, RAM:Kingston fury beast 2x16gb ddr5). Sve radi super.

Nazad
Vrh Dno