Šta je novo?

Kupovina novog Android telefona

Bobajakuda

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2013
Poena
240
Pomozite da kupim telefon :)

Nakon 1.5god sam prodao Samsung J5 i porucio Lumiu 830 sa eBay-a medjutim morao sam da vratim jer je bila refurbished.E sad nastaje problem..Nisam pratio trziste mobilnih (osim flagshipa) tako da nemam pojma sta je u ovom trenutku dobro pazariti.
Pre nekih 3 mes. sam za majku uz vasu pomoc uzeo Xiaomi Redmi 3s i telefon je jako-jako dobar(sem kamere koja nekad pri koriscenju blica daje sliku sa nekim zutilom).
Bitno mi je da telefon:

-Bude sto vece dijagonale.. 5+ inca
-Baterija prosecna.. SOT moze da bude 3-4h ne gledam u ekran vise od toga
-Voleo bih da kamera bude top, ali to nije moguce tako da neka bude bolja od Samsunga J5 :)
-Da ne laguje..oni sitni lagovi su ok..nisam heavy user :)
-Brend mi nije bitan
-Da je nov
-Kupujem u Srbiji(KP, sa mreze)..nista eBay,Ali itd
-Android
Cena od 150-300e

Mozda sam nesto zaboravio :)

Modeli koji su mi zapali za oko su:
-Huawei P10 lite
-Xiaomi Note 4, 4x, Prime
-Xiaomi Mi Max
-Honor 8, 8 lite, 6x
-Moto G5
...

Poslednja izmena:
Ja sam nesto permutovao sto se tice honor 8.Sad videh da je on dosta preko 300e, a takodje i P9.
P10 lite mi je za sad favorit.
A sta mislite za Mi Max?Zanimljivo mi je ovih 6.44 inca.
Dajte i neki vas predlog, ne mora da bude sa ove liste.Gledam da potrosim sto manje novca iz budzeta. :)

Ako možeš da se strpis, pre 6 dana je izašao Mi Max 2. Ista dijagonala, sa sd 625. Kod kineza je 250 dolara, ne znam koliko ce kod naših biti.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Honor 8 mi se bas dopada.Nije problem da sacekam jos neko vreme, mozda padnu cene.

Sta mislite o Sony XA Ultra 16gb? Ima ga na kp 285e.
Voleo bih da mi brat @hsv.stoned kaze misljenje. :)

Poslednja izmena:
Sta ce ti XA ultra? Kilav MTK cipset, 6'' ekrancina a samo 2700 mAh baterija, ostalo je relativno ok ali taj phablet ne vredi ni 200e.

G5 SE, kao sto kaze Vojkan ili P9/Honor 8 kao sto su ostali predlozili ali da nadjes primerak sa normalnom garancijom, batali one iz ''divljine'' :)

A ako si vec planirao L830 (a znam od ranije da gotivis WP/Win) onda bi ti i Lumia 950/XL odgovarala, pre svega zbog ekrana i kamere. Jedino sto se tesko nalaze sa krstenim garancijama, uglavnom su iz Ugarske.

Poslednja izmena:
Ekspresan odgovor. :D
XA Ultra mi je lep na oko i vidim da donekle hvale kameru.Ovo za procesore mi nije nesto bitno jer necu igrati igrice. :)
Gotivim Win, ali ne i Microsoft.Flagship telefoni sa mid-range izradom i vidim da u 950 temi prijavljuju random restart.

Zar nije P10 lite bolji(bar na papiru) od P9 ili gresim?

Vojkane kakva je situacija sa maticnom kod G5 SE?

Lumie sam predlozio samo zato sto si vec pominjao narucivanje L830 pa ono, ako vec ides na winfon onda su 950/Xl najbolji izbor ali je cinjenica da je W10m prso odavno ili bolje receno u samom startu :)
Obe kamere su prilicno dobre na XA U ali sam uredjaj ne vredi ni 200e u ovakvoj konkurenciji + ima malu bateriju.

P9 je bolji od P10L koji je u stvari blago poboljsana verzija P9L.
Ja bih P9 uzeo pre H8 ali to je samo moje misljenje.

Poslednja izmena:
A ko da zna to za LG i matične. Još je on redak pa i ne možeš naći neka iskustva. Predložio sam ga jer mi deluje da se uklapa u tvoje kriterijume iz prvog posta. P9 i honor 8 su možda nešto zanimljiviji ali i skuplji.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@bobajakuda nijedan od tih telefona nije ni blizu kamere na 950xl. P9/h8 imaju za laike dosta zanimljiv post processing, ali 950xl ih sije.

Moj glas ide za Xiaomi Mi5.

Sent from my iPhone using Tapatalk

P9 ili Honor 8 stari par meseci sa garancijom operatera.

Iskljucivo nov.

@bobajakuda nijedan od tih telefona nije ni blizu kamere na 950xl. P9/h8 imaju za laike dosta zanimljiv post processing, ali 950xl ih sije.

Znam.. hardverski je ekstra i isao bih na 950XL, ali mi se ne dopada izrada telefona.Neko ce da kaze "nisi normalan", ali sta ces. :)

Moj glas ide za Xiaomi Mi5.

Jel vredi uzeti mi5?

Moj predlog, idi na p10 lite ili a5 2017.

Samsung brend bih vrlo rado izbegao.. takodje i Apple.

---- Ne znam da li ste primetili da mi svi preporucuju modele koji su tacno 300 ili 300+ ‎€ iako mi je budzet od 150 - 300 ‎€. :D

Poslednja izmena:
Iskljucivo nov.

Znam.. hardverski je ekstra i isao bih na 950XL, ali mi se ne dopada izrada telefona.Neko ce da kaze "nisi normalan", ali sta ces. :)

Imam kolegu što ima 830 i hoće da je menja, ali mu se ne sviđa dizajn 950xl. Čuo sam više puta taj argument.

Kupovina novog android telefona.

Apple ionako ne proizvodi android telefone. Ne vidim zasto bi zaobišao samsung. Lepo razgledaš telefone pa uzmeš šta ti se svidja...

Iskljucivo nov.

---- Ne znam da li ste primetili da mi svi preporucuju modele koji su tacno 300 ili 300+ ‎€ iako mi je budzet od 150 - 300 ‎€. :D
Za 180-190 Redmi Note 4x sa besnom baterijom i dobrim specifikacijama, odlican telefon.

Ako hoces duzu garanciju, P9 lite za istu cenu, ali je losiji telefon.

Od ovih za 300e, A5 i P10 lite nemaju smisla pored Honor 8/P9.
Eventualno neki Xiaomi koji su ljudi preglagali, opet ako ti garancija ne predstavlja proble.

Ne znam što ste protiv samsunga [emoji3] ja doduše koristim iskljucivo apple, ali sam skoro imao priliku da vidim i honor 8 i ovaj a5 2017 i pozitivno me oduševio a5 2017... Ne bih rekao da je recimo a5 2017 losiji od Honor-a 8. Jos je i godinu dana noviji telefon... mozda eventualno p9 da je bolji od njega, ali nisam imao prilike da vidim uzivo

Koje muke kupiti telefon. :)
Videcu u narednih par dana sta i kako.

@Edit Jos jedna stvar..sad videh Sony XZ & XZs i malo je reci da sam se odusevio. :) Toliko da bih sacekao malo i da dodam za njega.Sta mislite?
Vidim da treba da izadje i XZP, ali cena ce biti paprena. :D
Nasao sam temu o XZ pa odoh da prelistam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno