Šta je novo?

Kupovina MSI 9800pro, hitno!

• Začetnik teme Začetnik teme Ostoja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ostoja

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2004
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Scythe Mugen 5 B
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC (AX210 mod)
RAM
2x16GB Kingston Fury Beast 3200
GPU
Sapphire Pulse RX 6650 XT
Storage
Hynix PC711 512GB NVMe + WD Purple 4TB
Zvuk
Denon PMA-260 + Canton Fonum 601
PSU
EVGA Supernova P6 650W
Kućište
Black Widow + 3x Arctic P12 Silent
Monitor
MSI 325QF E18V
Mobilni telefon
Motorola G72
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ultra hitno pitanje!

Sestra prekosutra putuje u Austriju, a meni bilo dosadno pa sam malo procesljao austrijske hardware sajtove i zabezeknuo se: nasao sam da gorepomenuta karta moze da se uzme za cirka 120 evrica. Posto je ista dobila jako povoljne kritike ovde na benchu, dal je vredi uzimati za te pare (s obzirom da je malo tehnoloski prevazidjena) ili da ovde pazarim neki normalan Leadtek 6200? U pitanju je onaj MSI sa zelenim PCB: http://www.geizhals.at/a94735.html

Inace, tamo su cene odlicne (mogu tek misliti kakve su u Nemackoj): MSI NX6600 Diamond je 150 evra, GT su 165-175 evra (za AGP slot).

Poslednja izmena:
120 eura je primamljiva cijena ali vise se isplati uzeti 6600gt.

Ako imas para uzmi 6600GT, ako ne onda je 9800 pro za te pare top kupovina. Inace, po mom misljenju 6600GT ne vredi 50€ vise od 9800 pro.

Taj MSI ima XT cip i BIOS, tako ga drajveri i vide. Lako se o/c dosta preko XT klokova.
E, sad, bilo bi lepo ako bi mogao da ga prvo ubodes negde i proveris sta kazu drajveri, jer kod nas se za zadnjom turom tih MSI-ja pojavili i neki koji nisu bili bas to.
Inace, "pravi" 9800Pro dolazio je u BOX pakovanju, sa svim pratecim gadzetom.

Rekao bih da je kartica na slici bas ona o kojoj BokiPK prica, znaci MSI varijanta koja je radjena za firmu Medioan, inace to bi i trebalo da pise na desnoj strani plocice (nasuprot konektora, vidim na slici da nesto pise ali su slova sitna). Kartica ima XT cip ali nestandardan XT layout tako da ne moze da se flesuje bios. Sa druge strane dosta dobro se OC. Default joj je 340/380, ja je drzim na 375/426 a moze i vise bez ikakvih artifekata. Kasnije MSI 9800Pro kartice su bile sa crvenom stampom, i klasicnim cipom tako da je ova kartica o kojoj pricas odlicna kupovina za 120 evra. Inace u 3Dmark-u 2003 na 375/426 daje 6600 ili 6800 poena (ako se dobro secam). Za 120 evra sumnjam da mozes da nadjes bolje.

Pogledaj samo da li mozda ima zaostalih 9700-tki Pro, posto sam ih nedavno u par nemackih firmi video za samo 50-ak do 70-ak evrica, a to je FENOMENALNA kupovina...

Hvala na brzim odgovorima!

Kontaktiracu burazera u Austriji da mi rezervise jedan primerak ako je "zeleni PCB", a mozda (mada sumnjam) odustanem ako imaju samo "crveni PCB"... u svakom slucaju ce biti brza od mog 9600XT 🙂

Pozdrav i hvala jos jednom!

BokiPK je napisao(la):
E, sad, bilo bi lepo ako bi mogao da ga prvo ubodes negde i proveris sta kazu drajveri, jer kod nas se za zadnjom turom tih MSI-ja pojavili i neki koji nisu bili bas to.

Po svoj prilici je u pitanju ta treca verzija... znaci zeleni PCB, sa obicnim cipom... posto SVI dileri prodaju reviziju 030 (010 je prva "zelena", 020 je "crvena", a 030 je zelena sa obicnim cipom). Propade mi shansa da ustedim kintu...

Poslednja izmena:
R350 jezgra koja su se pojavila na pocetku su mogla osetno vise da se klokuju od novih R360. BTW, modovanjem u XT (nevezano za menjanje kloka) dobija se ~200 poena u 3DMark03 i to je to...

Tako da...uzivaj... 😉

za 120 evra 9800 pro je odlican izbor. da nisam imao jos ispita kad sam je kupio ne bih je ni prodao
@Ostoja
Autoboti su za devojcice 🙂

Jeste, ali je za 125evra x700pro/agp/128mb jos bolji izbor 😉

hehe pa nema veze sto ima 256bit magistralu, x700pro je ipak brzi

Za 120e, nek je i narandzasta i nek se ne klokuje uopste, opet je odlican izbor.

ljudi bilo je vec thread-ova na temu "zardjale tehnologije" 😛 u R9800Pro i nekih novijih kartica tipa 6600Gt (cak je neko poredio i 6200 > mod > 6600 :lol: sa R9800Pro)!
R9800Pro je za te pare ne best-buy nego uzmi i nemisli 😉

Nazad
Vrh Dno