Šta je novo?

Kupovina MCXIII put :)

• Začetnik teme Začetnik teme ogio81
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Iz naslova sve vidite...
Stara boljka ... Pretrazivao sam po forumu, nalazio neke textove koji su mi pomogli al opet imam pitanja (ne zamerite, nisam profesionalac).

Iduce nedelje cu imati oko 120 evra za kupovinu graficke (bolje sad nego sa 18% poreza posle novaka) pa me interesuju sledece stvari:

1) Odluka je ATI RADEON 9600PRO. Sapphire je izbor ili Club3D ili Excalibur.
E sada. Cujem da su one od 256MB sporije memorije. Medjutim, karticu necu overklokovati, vec ce biti sve po defaultu. Jel velika DRASTICNA razlika u brzini izmedju 128MB i 256MB modela. Moze li to da se primeti u igrama?
Inace, igre bi igrao u 800x600 sa maximalnim detaljima? Dal ce se tu videti razlika?

2) Da li vredi da skupim jos para (mada cisto sumnjam u skorije vreme) pa da uzemem Radeon9600XT? Jel veca razlika u odnosu kvalitet/cena umesto da uzmem Radeon9600PRO.

3) Da li neko ima iskustva sa povezivanjem na dva monitora sa ovim Radeon 9600PRO karticama? Planiram nabavku jos jednog monitora, pa me interesuje da li sve funkcionise kako treba? Ima li tu razlike u proizvodjacima itd.

Konfiguracija koju imam je XP1800+ (uskoro 2500+ Barton), 256MB rama (uskoro 768MB), ABIT NF7...

Jeste da je dosadno vise postavljati ovakva pitanja, izvinjavam se onima koji citaju po 342003 put ovakva pitanja a zahvaljujem se onima koji odgovore.

Veliki pozdrav

1)
ako neces da klokujes neces videti veliku razliku izmedju brzina memorije
ali 256mb je neotrebno za 9600pro mozda za 9800pro
pa skoro sve igrice ces mozi da igras u 1024*786 high sem nekih novijih fps-ova i
nekih strategija
btw sapphire atlantis i his excalibur

2)ja mislim da je bezazlena razlika izmedju xt i rpo modela neverujem da je vise
sad od kad i pro dolaze sa 500/300 veca od 5-7%

3)radice bez problema bar ja mislim jer kod mene radi monitor i tv kako ja hocu 😀

nadam se da sam ti pomogao 😉

Hvala na odgovoru.
Definitivno uzimam 9600PRO.
Sad nemam pojma, mozda uzmem 256MB jer sam njega nasao po dilerskoj ceni (nemaju trenutno 128).

Sto se tice drajvera, uvek skidam posledenje, il se zna koji stabilno rade?
Poslednja verzija 4.9 ?

ogio81 je napisao(la):
Hvala na odgovoru.
Definitivno uzimam 9600PRO.
Sad nemam pojma, mozda uzmem 256MB jer sam njega nasao po dilerskoj ceni (nemaju trenutno 128).
Ako kosta priblizno kao model sa 128MB onda uzmi. Inace, tih 256MB se prakticno i ne oseti (tojest onih dodatnih 128MB).

Nešto razmišljam za 120 Evra može da se kupi GeForce 6600 samo ono veoma bitno ne znam da li je 64 bit ili 128 bit, u Imtelovom cenovniku piše da je 128 bit ako je tako onda bi trebalo da je brža od Radeona 9600 PRO

Club3D 9600Pro je 115.5 €. Moja preporuka.

Gde ima taj Club3d za te pare? Ako neces da reklamiras firmu moze i na PM.

Toliko kosta Sapphire 9600pro sa 256MB!!

uNesc0 i Air Jordan, poslato na PM obojici.

P.S. Unesc0, da li ti je poslednji znak u nick-u O ili 0 ?

Uh sad, ne znam ...
Jedan decko me ubedjuje da je dosta bolje da skupim jos malo para i uzmem
ATI Asus 9600xt...? Sta mislite o toj kartici? Jel bolja ona od Sapphire 9600xt?
Pogledao sam test ovde na Benchmarku i video da se spominje RageTheater cip za video in/out? Jel to pretstavlja dobar izbor?
Au nista gore kada jedva skupis pare, a onda te posavetuju da trebas jos malo 🙂

@pgio81
e pa tako ce ti biti uvek!
cak i kad kupis nesto posle par dana padnu cene pa lupash glavu sto si pozurio da si sacekao kubio bi nesto bolje za iste pare, a po Marfijevom zakonu, da si stvarno cekao nikada ne bi docekao pojeftinjenje! 🙂
nego uzmi i kupuj!

Nazad
Vrh Dno