D
@DukeLander, nema OEM licenca za par dolara na ebay-u da se kupi, vec samo ...
Mlslim da, da, sve dok u pitanju isti korisnik kome je msdn kljuc namenjen. Problem nastaje verovatno nakon previse aktivacija i kada MS smatra da kljuc koristi vise korisnika pa deaktivira msdn kljuc. Ne znam sta se desava kada korisnik vise nema msdn pretplatu, da li se njegovi postojeci kljucevi automatski deaktiviraju.
Jedno glupo pitanje. MS me častio pre x godina sa apdejtom sa Win7 pro na Win10 pro na mom kućnom računaru. Sve je redilo lepo dok juče nisam promenio ploču i CPU i Windows se deaktivirao. Pre promene sam povezeo svoj računar sa MS nalogom i napisao je da imam digitalnu licencu međutim posle promene neće da se aktivira. Da li mogu nekako da iskoristim ključ sa Ebaya da da ne reinstaliram Windows. Npr. obrišem ključ, nalog i sl. Hvala
If you changed your hardware, and Windows 10 was preinstalled when you bought your PC, then you may need to purchase a new Windows license. Click Go to Store, and follow the instructions.
Ljudi, ne sramotite se vise...
Mislite da bi Lab aktivirao preko MS kljuc da je nije regularno?
Vec smo pisali o tome: stvar je u zakonima drzave gde se kljucevi prodaju, jer MS pravila ne mogu biti iznad zakona bilo koje drzave.
Tako i u Nemackoj, gde ja iako sam kupio kljuc preko ebay-a, opet mogu da ga prodam, poklonim, bacim jer ne moze mene MS da ogranici sta cu raditi sa svojim SW jer zakon kaze da onog momenta kada kupis kljuc,sw, bilo sta, to je tvoje i ne moze bilo ko da te ogranicava i radis sa njim sta hoces u okvirima zakona.
U protivnom bi bilo kao kad bi kupio Juga i hoces da ga prodas a Zastava ti ne da...
Koliko znam, ograničeno donekle samo za profesionalnu upotrebu u firmama. Potreban ugovor o kupovini i plaćen porez, za ostale ni MS ne pravi problem za retail verzije a u nekim EU zemljama (ako ne i svima) MS mora da dozvoli prenos OEM licenci. Naravno da prilikom prenosa licence treba da se odjavi uređaj na kome je bila activna.Zna li neko kakav je zakon kod nas o prodaji polovnih licenci, smem li da postavim i prodam polovnu licencu od Windowsa ili MS Office-a?
Da lepse objasnim:
Mene kao kupca na ebayu u Nemackoj (napominjem zbog zakona koji se primenjuju) uopste ne zanima da li je, sta je i kako je taj kljuc.
Ono sto mene zanima i sto je jedino bitno su opis proizvoda i garancije/zastita.
Pogledajte prilog 248112
Na slici je primer gde je prodavac naveo da je OEM kljuc, naveo je za sta vazi i kako se dobija i aktivira.
Paypal i ebay kauferschutz (zastita kupca) su mi garancije da sam zasticen od bilo kakvog odstupanja-prevare i da u tom slucaju uskace ebay i resava stvar. U najgorem slucaju dobijam pare nazad.
3,5e je i u Srbiji nista a ne Nemackoj a primenom spomenutih zastita svakako imam 6 meseci garancije, tako da stvarno ne vidim potrebu da lupamo glave sta i kako kada sve sagledamo...
Ljudi sto se tice Windowsa i kljuceva za 2-3-5$ bolje probajte kucajte u googlu massgravel sustina je ta da se dobije aktivacija na MS serveru i kad reinstalirate WS opet se aktivira normalno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari